Таксито е скапо, од Цимицки од космос 12 евра не има фатено еднаш Ако сте две му доаѓа по 6 евра од човек. И да е 10 евра не се исплати, бидејќи автобус носи за 80 центи ако не се лажам, и евро нека е, голема разлика од 6 евра по човек за такси . Мислам дека одеше број 4 и 8, нека ме поправи некој не ми текнува кој точно броеви одта натака. Е сега проблемот е што бусот остава кај Икеа, до Космос има едно 10-15 минути одење.Но не е страшно. Маршутаа е таа,само после треба со такси од Космос до мега аутлетот, далеку било бајаги за пешки одење, а бус незнам дали поминува пред аутлетот. Искрено ако мене ме прашуваш, Космос не ни мораш да одиш, истите продавници ги има на Цимицки, а големинта и опременоста не е ни за споредба. Mango, H&M, Zara па и друите се на 2, 3 и повеќе спрата, а во Космос се значајно помали што е и помал изборот. Јас ако одам сега во Јануари во Космос би одела само за да јадам во ЈФК, и кафе да пијам Ако одиш прв пат во Солун и ако нема некој што добро го познава, не се акај за џабе на 5 места, нема шанси да ги видиш се, само ќе брзаш а нема ништо да си купиш, или нема се што бараш...
А може ли некој да ми каже каде се наоѓаат точно Манго и Зара, во Солун? Во близина се или не? Јас сум била во Космос, но не сум ги шетала продавниците по Цимитцки и Игнатиа. Некоја информација?
Луѓе зашто сакате да одите во тој мега аутлет, еднаш бев и никогаш повеќе, многу грди работи има и застарени. И да, не беа баш ефтини.
zdravo nie sme dve zainteresirani za na 17..ne razbrav taksi e ili kombe? cena, ima li 2 mesta? ps ve molam za brz odgovor
ние сме две,али сакаме на 16ти да идеме...ако се предомислите,или па ние да се предомислиме? хаха[/quote] Наполнивме кола за на 17ти, само ако ни искупувате сè [/quote] zdravo nie sme dve zainteresirani za na 17..ne razbrav taksi e ili kombe? cena, ima li 2 mesta? ps ve molam za brz odgovor [/quote] Се погоди другарка една да не вози на 17ти, 5 души се собравме, а првично планиравме со такси или комбе да одиме. Ако случајно ни откаже, остануваат ти е опции.
А да се прекрсти темава кога и како ќе идеме во солун Него дај кажете кој автобус иде од Икеа до Цимиски??? Нигде не можам да најдам
Многу блиску поминува овој што тргнува од железничката станица: http://www.oasth.gr/service/stasis_eng.php?ml=68 Симни се на Платиа Аристотелу и пресечи одејќи 1 улица погоре. Карта за 1 возење е 0,80ЕУР а целодневна 4 евра - важи 24 часа, а важи и за туристичкиот автобус, линија бр.50 тргнува и завршува од кај операта кај белата кула (Лефкос пиргос) но може да се купи само од автомат или продажните места на ОАСТХ(Солунското ЈСП), во обичните трафики не ги продаваат.
Ова е објава од наш сајт. п.с. Зошто ви смета што на темава се пишува што каде е, како се оди, кога.... па се е тоа поврзано со темава.
две прашања. дали сте информирани за дали ќе има штрајкови на 19 јануари и кој автобус вози од цимицки до космос 4 или 8?
Попаметно ти е да одиш од Космос до Цимицки, за да ги избегнеш гужвите, затоа што сите агенции одат од 08-13ч. на Цимицки па во Космос. Јас ќе идам во Космос до 13 па после на Цимицки и нема да има многу гужва. Ако идеш со Савана се глеаме во автобус, и јас сум со мајка ми
Дали некој бил во Солун неделава? Девојки сакав да ве прашам дали некоја од вас била во Солун оваа недела,дали знае дали има попусти и такви ср***,дали има броеви...јас планирам да одам за празников што доаѓа па да си знам што да очекувам
Сега видов на Google maps, тоа е станица кај плоштадот Аристотел и кај некој музеј вртам лево. Фала ти многу
NIE SME 2 PLANIRAME ZA 19.01.2012 ZA SOLUN SOPING TURA. UTRE KE SE PRIJAVIME VO ARBO. PROSLATA GODINA NA ISTIOT DATUM BEVME I BESE OK.
Ќе ви забележам само едно, по 100 пати прашувате работи кој се веќе одговорени, но нека не ве мрзи да скролнете 3-4 страни подоле, а не само по сто пати да се одговраат истие прашања! И се губи смислата на теммата. Инаку мислам дека немаат некој сериозен штрајк до сега, ниту пак ќе има, се надевам П.С Постојат и ЛП, за ваши интерни договори, ако сите ние за секоја глупост, пишувавме посебно коментари, немаше да личи на ништо.
PA ISKRENO DA TI KAZAM SI SE ZAFRKNALA STO ODIS SO KARO. IMAAT KATASTROFA AVTOBUSI KOI CESTO IM SE RASIPUVAAT!!