Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    важи.. ама не се надевам дека со многу работи ке се вратам :)

2. mili4kask

mili4kask Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Барам мала помош од вас....Оваа година прв пат ке одам во СОлун на шопинг, ме интересира како се туриве со автобуси? КАде се оди каде оставаат? Дали се прави проблем на граница за купените работи? Јас нити знам кај се продавнициве нити ништо, планот ми е да одам на 4 февруари па ке видиме...И тоа сама....Никој не ми се нафака да ми прави друштво сигурно ќе личам на изгубен германец.... :)

3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Не знам како се осмелуваш да одиш сама, а никогаш не си била, не знаеш каде се продавниците, не знаеш ништо. Не знам како и што да ти објаснуваме, ова не е организирано патување па да одиш кај што оди групата, туку те остава автобусот па секој на своја страна.

Зависи од агенцијата, автобусите оставаат на различно место, па некогаш и јас се бунам каде точно да појдам да ги најдам продавниците.

Не се оди туку-така.

4. mili4kask

mili4kask Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Фала ти тогаш сигурно, ке се организирам со кола, поубаво вака да ми каже некој него ли да се погубам некаде.... :D

5. Anciii

Anciii Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Можеш сама немај гајле.Најчесто оставаат кај судот и ќе го прашаш мајсторот каде е tsimski,и без да го прашаш тоа тие една улица и одиш само право во правец на кој ке застане автобусот.Сите продавници се на таа една улица од десна и лева страна неможеш да ги промашиш.Автобусот те зима од кај кулата споменикот,кога ќе дојде времето за одење излегуваш на обала ќе ја видиш кулата и одиш во тој правец.После одат автобусите во космо и икеа таму повеќе не ти треба помош ти кажува мајсторот во колку да се вратиш на истото место од кај што те оставил и толку.Се надевам ќе ме разбереш ако не пиши ќе ти објаснам.Види на google мапа и се ке ти стане јасно. :)

6. Anciii

Anciii Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Кога требаше да одам на шопинг бев со сестра ми за првпат незнаевме дали ке се снајдеме.Ама затоа јас на гугл,мапата од Солун,сите продавници што се познати ги најдов точно каде се.Кога се симнавме од комбето,сите првпат оделе и никој не знаеше кај да оди, сите отидоа на една страна,а ние на друга.Јас и сестра ми се вративме со полно кеси а они празни не се снашле.Затоа барај на интернет што каде е и нема промашај на една улица е се.

7. mili4kask

mili4kask Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    9
    Ти благодарам. Ке се снајдам сигурно. Мене ми беше чудно викам ај ептен дека не сум била, ама во далеку поголеми градови се сама сум се снаогала и движела, па за еден солун. Ми кажаа дека продавниците се се на една улица и нема утка, убаво ми објасни и ке се држам до објаснетото. Ти благодарам уште еднаш. :)

8. gogotea

gogotea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    13
    ти си била али една моја другарка истотака била пред 2-3 дена таа во х&м зара и пул анд беар си купила преубави работи на попуст исто она кога била во акцесорајс си нашла убави и ефтини работи.Купила капи и ракавици и капи по 4-5 евра слиперси за 8евра.мајка и купила ланчиња,прстени,менѓуши и тоа се биле по 2-3 евра а некои и до 1евро.Девојчето купило и ташна и чизми гумени од акцесорајс мн. ефтино.Таа рече дека со мајка и купиле мн.работи од акцесорајс и платиле 52 евра. :D :o :o

Плус отворете ја прво веб страната и видете кој се цените.иако се фунти сепак претворете во еввра и ќе видите дека е ефтино.Е сега зависи кога и каде си била.Девојчето било на 15 на цимицки.Па сепак нашла добри работи.

9. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148
    Дали нешто ќе најдеш зависи најмногу од стилот на облекување. Ми се случувало да идам со другарки, они ништо да не најдат а ја да се изнакупувам и обратно. На пример оваа колекција на Бершка е многу поразлична од ланската....некако поундерграунд е. Ја идам вечер па ќе ве известам утре како сум поминала.

10. gogotea

gogotea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    13
    и јас идам вечер,само нешто не сфакам за нашата тура.кетиск ке ти пратам по лп

11. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.109
    Никогаш не се оди со список од интернет и така натокмени парите, пошто шансите стварно тие парчиња да се најдат, па уште и да се истата цена од интернет се минимални. Прво интернет продавница и продавница на Цимиски немаат врска една со друга, можда четвртина од тие партали ги има и во дуќанот, а второ во дуќанот има 20 пати повеќе парчиња кои ги нема на интернет воопшто. И мене ми се десило да видам нешто на нет, па и да го најдам во продавница, и покрај него да најдам уште пет поубави кошули што не се на нет и да се премислам на лице место. Едноставно искачаат нови алишта дури се чачка по рафтовите кои не ги ставаат на нет. Друго, фустан на слика и фустан на тело никогаш не стои исто. За H&M конкретно, имаат некои дебилни компјутерски обработени и составени тела на модели, па и алиштата се така правени, да не се мачат да сликаат модели, тешко нив. Во живо е друго, материјалот не се доловува ич, плус боите интензивирани, фотошопи и слично.

Лично сум се разочарала одејќи по тој принцип и затоа не си правам список, гледам како се движат цените единствено. Одреден буџет, одреден број на продавници и си разгледувам на раат, што ми се бендиса, тоа.

12. Podarok

Podarok Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    76
    Девојки која агенција е подобра дали Савана или Пет и која агенција оди и до спортскиот аутлет???Или дали е блиску до Космос и дали може да се оди пешки???ФАЛА

13. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    За тие Феминки кои ќе одат утре Солун ако забележите една избезумена мајка со две неумни дечина да знаете ТОА СУМ ЈАС :D Јас сум повеќе заинтересирана за детска облека па би било добро ако знае некој некои убави продавници за детска гардероба слободно да пиши.Мислам дека со децава нема да видам шопинг ама...
    А вечерва очекувам да ни пишаат тие што биле денес и да ни кажат како си поминале и какво е времето таму.

14. lokumce

lokumce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    18
  15. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    ЧЕКАМЕ ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД СИТЕ ШТО ЌЕ ОДАТ ЗА СОЛУН :hai: :hai: :hai:

16. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Да не останам покуса и јас. Ај нека пише некој што беше денес. :D Само ме интересира дали беа големи попусте?

17. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Зависи колку се големи дечињата.... Јас моите 4 и 3 години, ги облекувам комплетно од Зара, Сфера и Du pareil au meme. Зара детската што се наоѓа во подрум до Маркс и Спенсер на Цимицки имаше повеке роба од онаа во Космос. Du pareil au meme се наоѓаат во Космос на агол спроти Маркс и Спенсер. И H&M имаат детска гардероба....

Што се однесува до попустите fashionista, јас бев завчера и веке пишав дека попустите не се големи, на сите излози пишува 70% ама реално се 30% за почеток. Роба нема многу ама пак зависи кој што бара. Јас пазарев, девојката што беше со нас ништо не си купи....

На Nine25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zelenkoOko

zelenkoOko Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Sakam da ve prasam kade se naoga outletot za sportska obleka?
    Fala odnapred!

19. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    девојки јас си дојдов...да ви кажам дека скоро ништо не купив само едно палто од 90Е и едни црвени штикли од зара за 10Е http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... PEEP%2BTOE многу се разочарав бидејќи неможев да си најдам број за тренерки т.е. си најдов ама тие оделе само комлет а не различно.. исто така немаше број ни патиките кои ги пробав ни на дуксерките а посебно ми е жал за патиките nike за 25Е тука нема такви а и да има цената би му била дупло повисока се надевам дека пак ке одам до крајот на попустите :)

20. suze11

suze11 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Може да кажете како се движат цените !!!! Оние што биле !!!