Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    А кога има попуст во космос да не знае некој. Сакам да одам ама да не ми биде џабе патот.
    Уф, сега прочитав дека завршил сте пишале. Мене ме интересира дали има попуст на спортска облека (патики или тренерки) во најк или адидас и за наочари? Да не знае некој? Или ќе треба д ачекам до јули :(

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Нема попуст сега, а нема ни во Јули, само два пати во годината има голем попуст во Космос, летниот од 15ти Август до 15ти Септември и зимскиот од 15ти Јануари до 15ти Февруари. Другите периоди се наоѓа многу мал попуст за разлика од оној овие периоди.

3. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Добро девојки попустот во лето почнува од 15 јули или 15 август??? Не ме зезајте....??

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Август.
    И незнам кој праша спортската облека била скапа, баш другар беше само за патики и не си зема и кај нас има за 100 евра патики и дуксерите биле скапи.
    Може во април, мај да има 20,30% попуст, што не е толку лошо, нели :)

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Луѓе во тешка заблуда сте. Летниот почнува од 15ти јули ! Неколку години по ред идам баш тој период специјално за попустот. Вратете на првите страни од темава и прочитајте ;)

6. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Немора да ги чекате големите попусти, и новите колекции не се нешто многу скапи, посебно гардероба за секој ден. Фармерки има по 20 евра а летни и пролетни блуски по 10, балетанки, ниски чевли евтини се наоѓаат ама не се нешто квалитетни- мое мислење.

7. sweet-bebufce

sweet-bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    23
    Во петокот бев во Солун, значи има огромни попусти, чевлите со платформа што кај нас се по 2000-2500 таму се по 10 евра :D

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.763
    Мене најмногу за чевли ме интересира. Има ли 35ки?

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    36 има, другарка моја стално зема а она 35-36 носи ;)
    и тоа од убави поубави.
    Чизмички за 10 евра, штили исто :)
    Па само 36 и 41-42 останува на попуст, уствари.
    Јас со мојава 39 само еднаш земав штикли во Х&М и тоа беше последен пат.
    Ептен тешка што да ти кажам, прашање живот и смрт.
    И има да крај на јул и почеток на август до крај на август што останува до 75% доаѓа за да се продаде.

На marama и mims-89 им се допаѓа ова.
  10. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Мила, и јас носам 35 :) И веќе со години пазарувам чевли во Солун од таа причина(сем ако имам среќа за подалеку).
    Дефинитивно има.Само треба да бидеш упорна и да бараш.
    Јас Солун го знам многу добро и одамна научив каде ќе најдам,а каде не.
    На Цимитски и Митрополеус каде се поскапите бутици е сосема нормално да има 35 број во секое време.
    Арно ама, се наоѓат и поефтини.На пример, на Цимитски открив едно многу мало дуќанче со многу добри модели, 35 во секое време, цени од 25-50 евра.Исто на Венизелос(улицата што се спушта према Цимитски) има еден куп дуќани кај што треба да бараш и бараш,ама сигурно ќе откриеш добар пар по твој број :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.763
    Јас не сум била до сега ама во план ми е да одам. Затоа си прашав ако нема ич не би идела. Само што јас повеќе од еве 30 евра не би дала за штикла. :$ Штом има да собирам парички :lol:

12. sweet-bebufce

sweet-bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    23
    Имаше 35-ки, а цените за чевли се стварно прилагодливи 10 евра, е сега незнам до кога ќе имаат зашто во петокот беше стварно голема гужва :^)

13. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Па попустот од 50 до 70% официјално почнува на 15ти јули, па трае додека има облека, ама колку повеќе време поминува толку е помал изборот на убави парчиња и потешко бројчиња се наоѓаат. Особено за штикли.

14. emiliandre

emiliandre Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    а кажи ми, тоа мало дуќанче што си го открила на Цимитски, да не ти текнува како се вика? И отприлика каде поточно се наоѓа, пошто утре ќе идам во Грција, ама службено, и нема да имам време за шетање :( па директива да отидам само до неа, пошто и јас имам многу голем проблем со чевлите, поточно салонките во Скопје

15. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Девојки, знае ли некојa дали ќе има попусти за Велигден? Со другарка ми планираме да отидеме еден ден, па да знаеме дали да се подготвиме финансиски :lol:

16. Robin23

Robin23 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас сакам да одам во Солун да си купувам за матура, дали некој знае отприлика која цена се долгите фустани, дали би можела до 100 евра да најдам убав фустан? Пишете ве молам, планирам во тек на оваа недела да одам. Поздрав

17. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Заборавив да прашам уште нешто :D H&M продавницата ја има во Космос или не, каде се наога??

18. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132

Ја има Х&М продавницата на првиот спрат е ама е доста помала и со многу помалку алишта за разлика од продавниците во центар шо му се :)

19. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    229
    Во петок планирам да идам до Солун,ама незнам дали има попусти?
    На Цимиски е најубаво за шопинг,у Космос е како да си во Македонија,а плус се е брендирано и поскапо е.Вака у центарот можеш да си најдеш многу убави работи и во некои не многу познати продавнички.И во Космос продавниците се мноогу помали. :)

20. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    Но како да го најдам Цимиски? Јас ќе одам за прв пат во солун, и тоа сама со автобус, да не се изгувбам некаде :)