Не се секирај, нема шанси да се изгубиш Чим одиш со автобус, т.е преку агенција, тие ке ве упатат, иако најчесто оставаат кај Beaskule- Белата Кука (местото кај што се направени најмногу профил фотки за фб заедно со обалата), или ќе ве остават на почетокот доле кај капетанијата. И тоа и тоа е покрај сама обала, и нагоре имаш 2-3 улички. Цимиски ти е улицата со продавничките Бершка(2 продавници), Страдивариус(1), Пул & Беар (2), Зара (3), и од страна се скршнати во уличките Х&М, Манго, Тајли Вејл. Пред Цимиски ти е улицата Игнатиа, на таа улица се фаќаат градскиот автобус, ако сакаш на своја рака да одиш порано до Космос ( ти одат 2ка или 3ка).
Sekoja godina obavezno ako ne po dva pati ednas sto posto ke odam stvarno preubav grad i za kupuvanje premnogu .....nekade nakaj 20ti avgust se popustite i moram da recam deka stvarno mnogu ubavi i evtini raboti mozat da se najdat (ama samo na leto) iskreno bev januari koga imase "popust'' godinava ama...nisto posebno ama letni raboti mozat da se najdat !! patiki posebno
моментално во солун нема никаков попуст , после велигден навалете. и незнам што се жалат во криза биле нема ни една лоша кола се спортски ниски и луѓе скоцкани од глава до пети
Па истото и за нас го велат, као немате пари, во криза сте, а возите скапи коли, секој викенд на шопинг во Солун, летото халкидики, Катерини, Лептокарија се преполни со македонци и после Македонија била во криза......тоа ти е, истата работа ко за нас така и за нив, мада они се сега спуштија на кризно ниви и не можат сеуште да се навикнат затоа велат нон стоп дека немаат пари, тие се научени на луксузен живот....
Ние бар се мачиме цела година за тој еден летен одмор, а они по цела година ништо не работат и пак зимаат многу пари. Ете тоа е разликата. Инаку кога од септември ќе се отвори тука трговскиот во Карпош мислам дека ќе згасне идењето во Солун Освен тоа, Зара тука што ќе се отвори ќе била поголема од тие во Грчка
bi sakala da bide taka i da ne mora d se odi do solun za tie pusti popusti neznam zasto da ne bidam pesimist ama mi mirisa deka tie prodavnici ke bidat kako new yorker , mnooogu poposti ima
Сакам да прашам дали после велигден ке има некој попуст?? прочитав погоре во некој пост,ако е така казете ми пошо сакам да идам оваа сабота ама ако нема попусти да не идам...
Епа да ве информирам дека имало попуст 50 посто на дел од пролетната колекција во H&M и имало лудо добри цени во мега утлетот, баш викендов. Значи имало маички за 8евра, фармерки за 20, ТРЕНЕРКИ ЗА 40 евра, блузони за 10, кошули машки за 16 евра, алки за 3 евра, ланчиња за 5, и во пулл анд беар и бершка балетанки и оние на плута, од 10 евра до 25 евра најскапите.... Другарка ми се врати среќна и подновена, со убајни на неа Инаку колку се изневрала си зема новчаник од Мango пред некој ден, во Солун бил истиот 10 евра поевтин И фустанот кој тука беше 2000 и кусур, таму само 22 евра... Плус поголем избор и работи кои ги нема кај нас во Манго... Ич да не му ја мислите да одите, ако сте во план, јас денес плакнев очи цел ден
jas mislam deka bi trebalo da raboti jas bev pred 2 dena i si zedov farmerki od H&M imase popust ama nekako nemase mnogu interesni raboti se e zastaren model...ama nema da pogresis da odis
Околу 15ти планирам да одам на шопинг во Солун, пред се' заради апсолвентската вечер, ама и онака нешто за секојден сакам да си купам. Ги разгледував цените на Бершка, Зара, Манго, Пулл анд Беар, Страдивариус, H&M и тука негде се со нашиве, а изборот нормално е илјади пати поголем. Ме интересира само какви се цените во Сфера, пошто на нивната страна http://www.sfera.eu/ нема цени, а ме бендисаа неколку работи.
За цените на Сфера вака точно да ти кажам незнам, ама во Сфера е најефтино од цел космос, дефинитивно се поефтини од манго, H&M или зара
и на мене ми се допагаат работите од сфера посебно еден бел фустан кој го меркам е сега ако сакаш цени на одредени работи има на нивната страница на фејсбук провери таму низ албумите има фотографии и под нив се цените ама нема за сите баш успут и мене ме интересира дали ке работат на велигден продавниците ?