Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^Нема Њуркер во Грчка, барем јас така сум запознаена.
    Нашиов не е лош, ептен имаше добри попусти годинава.
    Абе како можеш да потрошиш и 500 евра во еден ден, али тоа е тоа, толку се можностите.
    Зара е поскапана, т.е попустот како да е помал.
    Летово и тоа во Зарата на Цимицки на 3 спрата,голем дел беше новата колеквија на попоуст имаше помалку работи.
    И не тврдам дека не беа потрошени, туку имаше помнал попуст 40 до 50, не баш апла 70 како што се случувало пред 2 години.
    Ама зимски е појак него летен, барем јас поише бериќет сум имала во Јануари и Февруари.

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Бев вчера има попусти, има и броеви од се. Моменталниот можам да кажам е до 50%(а речиси се е 50%).

Јас за 70евра купив маица, ташна, 2пара панталони и 2фустани и штикли, сето ова ох H&M, Бершка и Страдивариус. Обично сум носела по 100-120евра и сум ги трошела сите, овојпат решив да земам само тоа што навистина ми треба затоа и помалку. Муабетот ми е дека и со помалку пари можете да си го направите меракот.

Точно дека покасно е поголем и попустот, ама јас носам ударни бројчиња, С/М облека и 36/7 штикли и не ми се ризикува толку покасно да одам и не најдам броеви. Тие што носат поголеми броеви, нека не се мислат и нека одат покасно :)

На eleni23, Rose96, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Феминче, од кај нашиве(Зара претежно) има разлика у цени и во снабденост?
    Иста гардероба или има нешто плус од кај нас?
    Со здравје да си ги носиш.

А, има ли долк крзенен елек, до кај 30 евра поише ни денар не планирам да дадам?

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Незнам дали и друга го дели моето мислење, ама последниве 2-3 одења, посебно летово, е со страшно минимален избор.
    Не зборам попуст, туку избор.
    Мислам дека тоа е одраз на кризата која ги здрма, и не само изборот на облека туку и персоналот, ова лето ми се виде како преполовен. Ако некогаш имало по 5 девојки на каса сега 1 до 2...

Што се однесува до погоден период и износ, сум била и на 16 јануари и тажничка и со 3 работи од по 20 евра се вратив, немаа абер попустите, а сум била и на 18 јануари па изнакупив јакни, фармерки, чанти за помалку од 100 евра, што значи се зависи од она што им е останато, и проценката каква би била побарувачката за истото, и според тоа калкулираат и му ја одредуваат цената.
    Ова лето поминав со едвај 90 евра, ама и со неколку работи купени, бидејки немаше избор, а бев некаде 5-10 август тој период, и и да сакаш , немаше никаков избор ни за чанти, а не за друго, па парите си ги потрошив тука кај нас.

Понесениот износ не треба да ве ограничува во помислата дали да одите, сепак се зависи од она што ви треба и сакате да го купите, а според моето искуство и пост, нема правила дали ќе се оди крај на месец или почеток, тоа сум го извлекла од лично искуство. Сум потрошила и 300 евра, а сум поминала и со 90...

5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Зара имаше pre-sales 10% попуст затоа и не гледав многу таму, влегов само во продавницата во Космос и таму имаше што би се рекло од пиле млеко, многу поснабдено од кај нас :)
    И другиве беа доста поснабдени, а плус имаше и работи од пред неколку месеци за смешни цени (убави фустани по 7 евра на пример), а имаше многу броеви. Крзнени елеци не сретнав, ама ако има сигурно се под 30евра, по 30 евра и повеќе беа само капути и дебели јакни :)

На eleni23 и Hipster им се допаѓа ова.
  6. Boobydyboop

Boobydyboop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    За оние феминки кои веќе биле деновиве во Солун-посебно на Tsimiski,ме интересира ако се сеќаваат колку точно има попуст во H&M,Зара,Манго, Бершка...? Дали сегде на излозите пишува до 50% или попустите се само од ептен ситниот 10-20-30% :) Зашто планирам во Среда да идам за Солун, па да знам што да очекувам, ако досега имало 50% дали ќе ги најдам почнатите од 70%.. нели,од 15ти обично почнуваат големите попусти... :clap:

7. simply-red

simply-red Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Феминки, кажете ми дали има продавница на Springfield во Солун?

8. Boobydyboop

Boobydyboop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Na Tsimiski nema, vo Kosmos mislam deka ima...

9. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Абе ти можеш и 500 да потрошиш, ама јас сум програмирана да регистрирам само ниски цени :D

Патем одбрав датум, годинава ќе одам на 2ри февруари. Се надевам дека нема да биде затворено поради празникот :D Kidding, kidding, па пишувајте добри „улови“ на темава и среќен шопинг!

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eleni23

eleni23 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    23
    Ќе сакаш ли да ми кажеш по колку беа фустаните и дали имаше свечени и за колку пари? Фала многу, јас во петок планирам да идам :)

11. ane111ane

ane111ane Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    Здраво женски,
    Дали некој планира да оди во Солун на 4ти февруари т.е понеделник. Знам дека е понеделник, работен ден, но во понеделник најдобар шопинг се прави бидејќи новата роба тогаш ја изнесуваат и секогаш е наместено под конец.Ако некој е заинтересиран може да се договориме да одиме со комбе или кола и така поевтино би ни излегло и повеќе време ќе имаме за шопинг а не за 3 саати трчи ваму трчи таму и на крај милион работи што ти биле на памет не си имала време да ги купиш.

12. Juicy03

Juicy03 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Јас одам за два три часа :) Па кога ќе се вратам ќе споделам искуство, иако не се надевам на огромен шопинг бидејќи лани ова време бев и немаше нешто многу избор :?:

13. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    ехе , и јас поаѓам за 3 часа,ми кажаа дека немало некој избор како што имаше претходните сезони... :(

14. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Последните 2-3 години нема речиси никаков избор.Претпоставувам дека и сега е така,така да не ни размислувам да одам на шопинг во Солун на сезонскиве попусти.

15. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Девојки само што се враќам.Искрено разочарана сум.Најмногу од патот се возевме 6 часа натамо и 6 наваму...Редици на граница едвај поминавме а таму кога отидовме на сите продавници ппост 70% што попуст ќе беше..а и нема избор..Фармерките им се од 30евра нагоре...Јас се вратив со еден пар фармерки и со две блузички..А да и сите броеви се хс и с ретко поголемо...

16. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    многу многууу многу сакам да идам само да ми завршат испитиве..
    ај некој што бил деновиве нека каже како стојат со попусти

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Не би ме чудело да нема избор зошто последниве попусти (и зима и лето) е со минимална понуда и истенчен избор...
    Девојки вие што сте биле, кажете како стојат со цени различни видови работи (пр. чевли, капути, јакни, фустани, аксесорис и сл).
    Од - до, како се цените, поконкретно.

18. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Епа вака чевлите видов една продавница каде што беше се евтино продавница беше во центарот на солун на улицата кај што се сместени сите продавинци зара,бершка,н&м итн..Цените таму беа од 10 до 30 евра различни чизми,салонки..И ташните во истата продавница беа од 15 евра до 25/...Капути се движеа од 30 евра нагоре..Јакни около 35 па нагоре зависи од продавниците...Фустаните 20,25,30 тие поубави ,но има и од 10 евра тие да се изразам да цедиш урда на нив :D т.е од глуп материјал...а аксесорис не сум гледала

19. SunFlower.Ana

SunFlower.Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Тие што биле сега во Солун да кажат како е :) Дали има попусти (мислам на оние од 70%) и дали има убава роба и бројчиња :D

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Јас планирам да им одам на 2.2. на празникот им :lol:
    Исто ,викендот беа двајца другари си купиле по една блуза ради реда,нмало нешто избор.
    Ајде ви се молам да ми препорачате агенција за превоз да си резервирам на време,ако не друго без гиро нема да останам :lol: