Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од maja8, 11 јануари 2010.

1. millavanila

millavanila Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Јас бев во сабота.Беше катастрофа.Имаше ненормална гужва се чекаше по пола саат на каса за да платиш, а низ бутиците неможеш да се разминеш од гужва,а не пак да пробаш нешто.Бев и на центар и во Космос и секаде имаше гужва.Имаше попуст на некој работи до 70%, но прилично беше скапо.Јас си купив фармерки од бершка беа ефтини по 13 евра .Капутите беа скапи, по 50-60-70 евра,кошулите беа по 12-15 евра, имаше и голем избор на фустани беа по 15 евра.Имаше броеви скоро од се, но незнам дали сега ке има останато броеви,оти сите купуваа ко да е без пари. :D

2. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Ели јас најчесто одам со ТераТравел. Последниот пат кога бев автобусот им беше крш али водичот златен. Ни даде негов број на сите за во случај да ни треба нешто или да се изгубиме. Запишуваше кој сака маси од 5евра од Икеа и на сите ни испокупи зошто немавме време и до таму да одиме.
    Во принцип, со сите автобуси до сега што сум била, биле никакви. Така да не ни очекувам веќе асален автобус и онака повеќе агенции сoбираат луѓе во еден автобус. Еднаш само ми се погоди со комбе и тогаш беше океј.
    Инаку, Тера Травел се наоѓаат на ул.Македонија, спроти бикот. Карта е 800 денари, без осигурување. Програмава е:
    Поаѓање во 03.00 часот од паркингот кај Дрво декор .
    Пристигнување во раните утрински часови. Шопинг во центарот на Солун до 13.00 часот. Поаѓање од центарот кон Космос . Во Космос
    остануваме до 15.00 часот. ИКЕА до 17.00 часот од каде што поаѓаме за Скопје. Пристигнување во вечерните часови.
    И јас ќе одам на празникот нивен, да им го честитам, како што е редот :wasntme:
    Само страв ми е да не нема броеви од ништо, како што моментално е кај нас. Амн луѓе па кој носи уште XS |(

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Јассс! :D
    Искрено овој пат нема да одам. До сега секој следен пат кога сум идела се полошо било. Нена избор едноставно, дали е до криза или до што е, не знам. Штета

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Vikendot bev jas,bese nenormalna guzva,cel narodec nas makedonski bese tamu isturen. :x Popusti ima , a za izbor na obleka ima i toa no sepak moram da napomenam deka secij vkus si e individualen.Canti za 15,17,20 evra,farmerki za 10-20 evra,fustanite isto tolku,paltata okolu 30-50 evra,patiki Nike, Adidas za 30,40 evra.Isto golem popust imase na Free Shop,kako i obleka taka i parfemi.Ama epten na popust, primer Versace koj go koristam jas samo parfem e 70 evra,sega kolekcija so body lotion i shower gel za samo 45 evra.Citam drugi komentari i moram da pisam sto ocekuvate fazla ?! Jes da uste pogolemi popusti ke ima pri kraj na januari / pocetok n fevruari ali togas se ke se rasprodava , skinato, isflekano ili XXS broj.Ako odite do Solun samo za da nabavite takvo parce obleka makar i sto ke bidi za nekoi smesni 5 evra ,togas izvolte....

5. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    ^ Чивас еве јас за мене лично ќе си кажам дека неможам да одам порано зошто имам испити. Сигурно нема да ги оставам испитиве за јуни/август за да идам на шопинг во Солун :^)
    И да не најдам ништо, јбг, ќе си се почастам само со едно гиро и едно кафе од Старбакс. Од тоа има секогаш нели?

6. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Normalno e deka sekoj si gi gleda i si gi znae licnite obvrski, mada i jas sum sred ispitna sesija kade sto treba da vezbam 3 matematiki pa sepak oddeliv eden den za da se prosetam i da se podnovam namesto da go vrtam Skopje 3 dena i na krajot da preplatam edno isto parce obleka . Tuku muabetov odite vo druga nasoka, visinata na popustot i izborot na obleka sto go ima , zavisi od vkusot na personata,i od negovite licni moznosti. Jas licno 6 godini nemam nisto nabaveno od naseto ni Skopje,od pricina koja ja imam spomnato i vo nekoe prethodno mislenje,i pak ke povtoram popustot e toj , izborot mozete da go vidite i na online stranite od markata koja sto ja sakate a odlukata dali ke odite i koga ke odite e vasa.Ako sakate da nosite Levi's farmerki za samo 50 evra ,togas odete i nabavete gi na popust ako ne ostanete vo Skopje i preplatete gi 150 evra.Od ova pogolem popust amin....

7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    А кој е тој кински центар , има ли таков кај што прават тура и до таму .Јас до сега одам само со Тера Травел и не спомнале таков нешто .Постои ли нешто такво и кај точно е ?

8. Boobydyboop

Boobydyboop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Ме интересира дали постои опција ако идам преку агенцииве да ме остават во центар и да ме земат на враќање , зашто сакам само таму да шетам,да не идам во космос и икеа?

9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Па таму застанува на простигнување , слези си остани си в центар и шетај колку сакаш, после иди до одрдиштето од каде се тргнува обично тоа е икеа или космос.

10. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Другарка моја била викендов и имало попуст 70% и и кажале дека ќе трае до 15 февруари негде,после нова роба и пак високи цени.Иначе знаете некоја агенција за 8 март што носи до Солун.Еден ден,така,за шопинг :?:

11. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    имаш преку савана тие имаат можност да бираш ...односно автобусот остaва во центарот, па на COSMOS и на крај на IKEA и собира на 16:15 на Cosmos ,16:45 на Ikea и на крајот ги собира сите кои останале во солун во 17:30

12. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Не сум сигурна дали е тоа- тоа, ама знам дека отприлика карши железничката станица (значи од другата страна на Игнација) има еден куп кинески продавници на големо и мало.
    Знам дека до пред неколку години повеќето помали дуќани за облека во Скопје, таму ја набавуваа робата.

13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    ‘‘‘ За ова погоре што зборите, т.е за кинески дуканчиња, и јас знам дека има долж целата улица која води спрема железничката. Летото кога бев со агенција, мислам Еуро Лине, и најпрво застанаа спроти железничката да се симне кој сака.

Би ве замолила оние кој сега во сабота ќе одат во Солун, и ако влегувате во Фришоп, да видите цените на Пако Рабанне Блак ХС. :)

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Во тој кинески центар носеле само Стела.Ги прашав,повратна е 800ден.
    Е сега незнам дали да одам преку нив или Тера :?:

15. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Дали некој има одено со МТ превоз во Солун да ми каже искуство? :)

16. Boobydyboop

Boobydyboop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Вчера бев во Солун и се разочарав максимално, изборот и цените се исти ко кај нас (зара,бершка,п&б..) Фустани над 20е,чевли рамни над 15е,штикли
    фармерки над 20е,кошули над 15е,ташни над 15е..Единствено што добивате е малтретирање и плус трошок за превоз.Иначе одам во Солун на секој сезонски попуст и дефинитивно последниов пат се уверив дека зимските попусти не се исплатливи да идеш, додека пак за летните е сосема друга работа..

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Девојките кои денес се во Солун на шопинг, ги очекуваме на рапорт утре во темава.
    Нека не забушаваат :)

18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Повели ;)
    http://www.dutyfreeshops.gr/default.asp ... &itm=15690

19. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Девојки бев во Саботата во Солун, Космос и сум задоволна.Имаше 70% попуст, значи јас лично си купив фармерки 8еу(потенок материјал се), кошула 10еу (ама од тие убавите што се 100% памук), маичка за искачање 5еу, дуксер 15еу, преубав бледо розев фустан за 12 еу и штикли за 5 еу(имаше некоја акција купи еден добиваш друг пар гратис.Со другарка ми поделивме, она си зема еден пар јас друг и ни дојде по 5еу.)СИ земав ташна за 7еу.А за дечко ми да не зборувам се изнакупи работи за 100еу.
    Е сега многу ме интересираше што и како ќе најдам и во Неделата отидов во Сити Мол и ќе ви кажам дека се РАЗОЧАРАВ.Кај има само 50% попуст па и тоа е скапо, па и ништо од тоа што си купив од Бершка и Зара тука го немаше.Јакна што во Солун ја гледав чинеше 35еу, во Сити мол 4.800ден.Блуза дечко ми што си купи за 7 еу тука за 800денари(дупло).Значи ај кај цените им се дупло, изборот е никаков.Јас сега дури сваќам дека сум испуштила многу работи во Солун и ми е криво па има шански да одам пак следната среда, на 5 Февруари.Од искуство знам дека во Солун не ја вадат 100% целата роба туку постепено е сега бројчиња ќе видиме дали ќе има.

На eli25, mims-89, Waka-waka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    За оние што биле/знаат:

1. Каде има козметика на Urban Decay во Солун (во центарот или во Космос)? Јас сум решена да ја купам Naked 1, па што сака нека биде! :D

2. Дали имаше вакви 'backpack' ранци и каде (повеќе слики во спојлер)?
    Секогаш одам во Солун без претходен план, и онака тешко да најдам нешто што барам, ама очајно ми треба ташна за на факс, а ранчињава се баш пракитчни, па да знам каде да барам. Фала :$