Имам едно прашање попустите важат и за обувки или само облека? Со снаами сакаме да идеме, ама да небиде џабе... И до кога траат, знам дека почнуваат од 15ти.
Секако дека важат и за чевли и за др работи.Не е попустот за облека само. И би требало отприлика до 15 фебруари да трае големиот попуст. Скоро секоја агенција организира тури секој петок и сабота.
Ај мала помош од оние кои знаат....Автобус кој оди од центар до мега аутлетот и после од мега аутлетот автобус до космос????
2ка или 3ка одат до Икеа- тоа е на истиот пат (мора да го поминат аутлетот) па прашајте каде да се симнете мислам дека застануваше баш пред него ...ама не сум баш сигурна.
Лани на официјалната веб страна на космос пишуваше дека има попуст кој почнува од 15 јануари. Годинава не гледам такво нешто. Сигурно има попуст од 15ти?
До космос по тој пат -таа линија најверојатно и нема,(ако идиш од центар) до Икеа оди 2 , 3 и 8 мислам ,и после од Икеа пеш има 10 мин нецели до Космос.
Каде се кинеските продавници во Солун? И дали може да се најдат добри работи? Мене ми рекоа дека само името им останало такво а иначе можат да се најдат добри работи за добри пари. И дали ако идам 16ти Јануари ќе го фатам тој големиот попуст или попосле е тој? Благодарам
Зa кaде тoчнo се незнaм дa ти oбјaснaм, aмa јaс кoгa бев вo Сoлун, првен бев тaму. Пoвеќетo прoдaвници зa aлиштa беa нa гoлемo и имaше мнoгу мaкедoнци штo купувaa oд тaму. Алиштaтa, aкo се пoгoдиш вo некoјa прoдaвницa штo прoдaвa нa мaлo, се oтприликa истa ценa кaкo тие вo Мaкедoнијa, сеa мoже ти пoефтини ќе нaјдеш. Прoдaвaчите не се услужливи, кaкo ќе се снaјдеш, тaкa. Имa прoдaвници зa бижутеријa и дрaнгулaшки, сo ефтини рaбoти. Нaјубaвo е дa си купувaш oд Виa Игнaцијa. Еднa улицa е, oд двете стрaни имa мнoгу прoдaвници сo пoпусти, се штo сaкaш мoжеш дa си нaјдеш. Тукa е и пaзaрoт, и тaму имaш ефтини рaбoти.
За викенд т.е сабота и недела не се плаќа паркинг инаку е 2еур сат секој нареден 1 или 1,5 еур (не ми текнува баш точно) на почеток на Виа Игнација од десна страна кога одиш накај Солун