оо не се сеќавам пред два месеца ги гледав хаха. Знам дека првиот и вториот на оваа страна ги гледав www.gledalica.com
Обожавам шпански филмови, повеќето предложени ги имам гледано. Последен што го гледав е El bar, Mario Casas можам да го гледам цел ден. @Ale.Ambrosio4 каде го гледаше Primos. Кажувајте каде гледате шпански филмови со српски превод?
Нема нешто од него што не е чиста десетка. Ниеден ме нема разочарано. Забегана сум по шпански трилери.
Шпански филм кој последно го гледав е Matar a Dios (2017) и му дадов послаба оценка затоа што сижето ми беше безвезно, ама без оглед на тоа, пораката ми се бендиса (режисерите се луѓе кои многу добро го разбираат светот), па би предложила да го погледне секој кој сака да убие време. На новогодишната ноќ, кај едно семејство доаѓа бездомник со џуџест раст, им се претставува како Господ и им кажува дека утредента ќе ги уништи луѓето на земјата, а од нив четворица бара да донесат тешка одлука која ќе ги стави во потполна недоумица.
Не е од Шпанија но е од Аргенина. Исти јазик. Дефинитивно ремек дел во филмската кинематографија. Кој не го гледал би требало. https://www.imdb.com/title/tt3011894/
Предлог шпански филмови, имам маратон бидејќи интензивно учам шпански јазик До сега изгледав Trilogia del Baztan 1.El guardián invisible 2.Legado en los huesos 3.Ofrenda a la tormenta Предобра криманлна трилогија, чудно ми е што никој не ја препорача до сега. 4.The Invisible Guest (Contratiempo), предобар, сте го гледале сите 5.Mirage (Durante la tormenta) добра тематика но некако не ми го привлече вниманието 6.Pan's Labyrinth, предобар тажен и мрачен, спој на фантазија со фашизам во Францоистичка Шпанија Чекам предлози, не мора да се шпански од Шпанија, може и од Latinoamérica
Девојки знаете ли од кој сајт можам да симнувам стари шпански серии што ги гледавме како деца?Нешто носталгија ме фаќа за старото добро време...
Знам дека ја има серијата un paso adelante со српски превод ако пишеш Korak napred на youtube. Има плејлиста - линк подоле до речиси сите епизоди. https://youtube.com/playlist?list=PLg7wniWusIm3Ep2gkXKbnPrx7fo5Eu2wL&si=-Y2ypQYB9ARqkWMz
Благодарам за препораката. Ова е одличен филм - црна комедија - како би изгледало ако тоа што го мислиме е исто до тоа тоа што го правиме ако реагираме и се одвива во моментот преку 6- кратки посебни приказни: венчавка со превара, несфатен борец за промена на системот го решава проблемот на корумпираното општество, како функционира кога богатите треба да одат во затвор, бес во сообраќајот завршува со пресметка, кога чесниот политичар ќе се сретне со оној кому наштетил и почетокот да ги собереш сите што ти згрешиле на едно место. Кандидат за странски филм за оскар 2015.