Многу покасно почнав со штиклите, на 14 имав топуци оние со пуна пета, прво ниски па после во средно почнав и од повисоките и така. Ама тоа е, времињата се сменија. Ако сакаат, нека носат
Jas imam 14 godini i licno ne praktikuvam da nosam stikli. Neznam nekoi letaat u oblaci i mislat ako oblecat stikli kje bidat mnogu jaki curi. Ne e isto koga kje vidis devojce od 14 godini na stikli i devojka od 20 godini. Na 20 godini se gleda nekoja zenstvenost i strast vo toa, ali na 14 godini, omg, mi licat na seljacki(izvinete so vaka se izrazuvam, ali moe mislenje).
Јас се мислам дали да носам штикли за полуматура. Ниска сум некако па си велам да пробам ама досега не сум носела па се мислам дали да носам
Jas sum protiv Za polumatura has so starki bev A stikli prv pat go treta god. sredno staviv na male stikla cizmicki
ГОЛЕМО НЕ! Што ќе ти е штикла срце мало на 14 години? Нема да добиеш ништо повеќе него искривување на ноџенцето кое покасно ќе ти треба за да изгледаш убаво кога ќе чекориш на штиклички.
Jas na moi 14 ednas oblekov stikli , no skroz malku bea visoki i podebela stikla imaa . I se sekjavam deka ne mozev bas da se uhodam so odenjeto , pa se do vtora sredno ne oblekov nitu od onie so polna peta . Vo vtora godina pocnav da izleguvam pocesto za vikendi i bidejki sum dosta poniska od drugarkite morav da se naucam na stikla . Sega nosam ama ne tolku visoki do 12 mozam povekje , mislam deka ke se strupolam kolku sto sum dolga i siroka
Не,не и не.На 14 се носат рамни штосни чевлички,еспадрили,балетанки,патики.Девојчиња,бидете девојчиња.Ќе дојде време и за штикли,со сигурен секси од,а не ко штотуку проодени.Не е воопшто привлечно толку млади на штикли,ако тоа е целта.
Зошто да не? Според мене да, секако ако сакаат и ако им е удобно. Јас првите штикли ги купив за полуматурата, од тогаш на секое искачање носам штикли.Сепак на почетокот е нормално да не одите правилно и можеби смешно изгледа ама за се има прв пат, без разлика дали имате 14 години и прв пат носите штикли или имате 24 и прв пат облекувате, првите неколку пати ке изгледате смешно.како што кажав за се има прв пат и по неколку пати(10-15 ) ке го усовршите одењето. Нема возрасна граница според мене, кој кога сака и кога се чуствува спремен за да облече штикли нека носи..
кој како сака, секој има свој стил и неможе други да одлучуваат дали тоа девојче ќе носи шттикли или не. На прмер другарка ми на тие години носеше штикли, и за родендени, и за полуматура и слични прослави, а јас не. Од една страна мајка ми не ми даваше, мала сум била уште не сум била доволно голема за штикли, ќе сум личела на тетка, а од друга страна и јас на тие години само за свадба или полуматура би облека штикли И сега не носам многу. Но неможеме да кажеме дали е исправно или не, секој си има свој вкус, мислење, стил, и секој нека си прави онака како што сака.
Неее, смешничко е. Се уште сте ниски на таа возраст повеќето, и му доаѓа пола нога штикла За полуматура, некои кломпи, сандалки ќе ви бидат таман.
Абе κаκви штиκли на 14 години алооо уште сте деца во ρазвој штиκла на 17 облеκов пρедходно носев со полна пета ама нисκи . На полуматуρа бев во чевличиња најобични за девојче од 14 години . Не се бρзајте цел живот го имате за носење штиκли и за да бидете жени.
Zalno e koga ke gi vidam deca od 14-15godini izgledaat kako 25godisni zeni obleceni i nasminkani ko za pink televizija, pa po diskotekite pijat ko nenormalni i povrakat po wc-injata, pa selfie so naprcena usta, i kratok fustan sto e mozno poveke teloto da se vidi...od 10 god se aktivni na site socijalni mrezi so javni profili, pa i decko na 14.. sramota! Jas na 14 so barbiki si igrav ni za fb znaev ni za decko znaev, a kamo li pa za nokno izleguvanje...Mama od 17 edvaj me pustase na izleguvanje i toa obavezno do 12 doma!! Za site mali deca neka si sedat doma i neka si uzivat vo detstvoto i da ne si stvarat problemi uste mali... bidejki vo detstvoto ostanuvaat najubavite momenti... zeni ke bidat site cel zivot i aman ke vikat i od maz i od se.. ke se kaat za se sto vrsele pritisok vrz roditelite, bidejki ke imaat i tie deca i ke znaat kako e da bides roditel sto ke ti ja vadi dusa sekojdnevno...