Штикли на 14 години? Да или не?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од CrazyCrazy09, 8 јуни 2014.

1. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    i jas ne nosev stikli vazno e da si pomines ubavo veruvajmi iako site velat stikli ova stikli ona site se voodusevuvaat od onie koi nosat niski papucki dodeka dr se istoporeni na stikli

На QueenElizabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    136.735
    Па не мора штикла од 15цм да облечеш, па да не можиш да стоиш на нив а камо ли да одеш со нив. И навистина лошо изгледаат премногу мали девојчиња во многу високи штикли, ако више сакаш нешто повисоко да облечеш а сепак да прилега на твои години, облечи сандали или чевли со полна пета

3. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.700
    Не ги гледај другите, гледај се себе. Како ти стојат штикли тебе, како се чувствуваш во нив и како изгледаш во нив? Јас не сакам штикли, ни фустани и за полуматура ќе бидам со црни фармерки и посвечена блуза и балетанки. Штиклите прават да се осеќам повозрасно, а јас не го сакам тоа. Исто така ќе треба уште еден пар чевли да носиш зошто со штикли не би издржала толку. А, и штетни се за нозете штиклите, особено во раст кога е личноста.

4. QueenElizabeth

QueenElizabeth Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    88
    На Papillon.Papi и piksooki им се допаѓа ова.
  5. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    @QueenElizabeth Немој да потпаднеш под влијаније на другите! Носи го тоа во кое ќе се чувствуваш удобно! На мојата полуматура имаше девојчиња со штикли, балетанки, старки, чизми.. И знаеш што? Никому ништо. Никој не ги гледаше попреку тие без штикли, сите си се забавуваа. И баш е уникатна и супер комбинацијата старки и фустан. :)

На BojanaLegija, Sunshine.Sunshine и QueenElizabeth им се допаѓа ова.
  6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Нема потреба од никакви грижи. Нема што да се нервираш.
    Ако не сакаш да носиш штикли, не носи. И јас не носев, па никој не ми ни замери.
    Твој избор е, баш супер ќе биде ако носиш старки.
    Верувај ми, поважно ќе ви биде да се забавувате и играте, отколку кој во што е облечен. :)

7. MaryAntoaneta

MaryAntoaneta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    69
    Ако не си спремна за штиклитогаш не носи. Јас не носев и многу ми беше добро додека другите се изморија. Твојата нога на14 години не е навикната. Биди тоа што си и изгледај онака како ти доликува на твои години. Но, секако, тоа е твој избор ;)

8. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.643
    И јас не носев штикли од причина да се чувстувам удобно.
    Подобро така него да изгледаш смешно во нешто што не ти е удобно ,биди си уникат што :)

9. sasaSasa

sasaSasa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    29
    Постојат штикли со потпетици, или со минијатурна штикла, доколку не сакаш да се двоеш од своите соученици.Сепак мој совет е БИДИ УНИКАТНА ;);) Оди во она во што се чуствуваш најудобно, не грижи се што мислат другите.Поздрав :)

10. My_Vezilka

My_Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    170

Како може девојце уште е девојче тоа од 14 г. можеви и не влезена во пубертет да облака штикли.Како може да ги советуваш да не учат и да имаат пирсови или сл.Ок ајде некако за тие работи тетоважи пирсови бла бла ама штикли мали се.А па за ајфонот можеби немаат пари не се во можност да земат ајфон.А за тоа стилот на облакање верувам дека никоја мајка нема да го дозволи тоа а и самото девојче верувам !

11. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    352
    Какви штикли бе, јас на тоа полуматурата би им пошла в папучи од оние огромнине,напред со рогови. Како што читам нагоре се двоумите дали да носите штикли на полуматура? Ој луѓенца,облечете си нешто комотно какви штикли какви глупости. Што е до мене јас не би ни пошла на полуматура, а не пак уште од сега да мислам што да носам.
    Што се однесува до прашањето "Штикли на 14 години?Да или не?" Едно големо НЕ, големо колку тие штиклите што ги носат девојчиња од 14г. што изгледаат ко тетки од 40. Ако толку ви се убави штикливе,па неможете сега да им се изнаносите што ќе носите на 20 и понатака? Ќе треба нешто друго да се измисли,сигурно. Уживајте си дур мојте.

На wanderlust, BojanaLegija, Sunshine.Sunshine и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    @My_Vezilka има нешто што се вика сарказам и истото Абеја го има употребено во својот пост.

На kjukli, anuvcheto и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  13. BojanaLegija

BojanaLegija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Protiv no realnosta e deka ovie deca sakaat mnogu poskoro da porasnat,koga gi gledas ispadnati ne licat na svoite godini,iznasminkani,flizuri napraveni,obleceni kako...ne mi e jasno kako ispagaat takvi od doma,kade im se roditelite,ne li gledaat..Vo moe vreme se znaese kade im e mestoto na 14 godisnite,pa i na malku pogolemite od niv..Ovie generacii sega se mnogu ponapredni i za zal propustaat edno preubavo vreme kade sto treba da uzivaat kako deca dodeka seuste mozat.

На cresa-jagoda и Kimora им се допаѓа ова.
  15. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    јас сеуште немам 14 но се носам штили и на плута и обични најголеми кои ги имам носено биле со висина бр.13

16. Kimora

Kimora Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    1.037
    Не ми е јасно бе,стварно не ми е јасно како не сфаќаат дека не им личи.
    Извештачени до максимум и НЕ,не изгледаат ниту постаро,ниту попривлечно-туку мнооогу мнооогу смешно.
    Па уште се фатиле 3-4 девојчиња под рака,а тие сиротите не можат да одат ако не се фатат една за друга и како сопнати одат. (facepalm)

Девојчиња,ја разбирам таа желба да носите високи потпетици како и сите женски што ги сакаме,но се` во свое време!

На MilaP, kjukli, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.523
    Повеќе ми беше мерак да ги носам на 14, отколку сега на 22. Ама не носев, мајка ми ме караше и не ме пушташе. После имав рокерски период во средно, па до 17 години ни на крај памет не ми текна да облечам.

А дека е смешно од гледна точка на постар, смешно е.

На kjukli, cresa-jagoda, Kimora и 2 други им се допаѓа ова.
  18. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Не! Дефинитивно не! Невкусно изгледа 14 годишно девојче да го видиш како се крши со штиклите, а на лице како бебе.
    За се има време.

На cresa-jagoda, Kimora и Oscar Lady им се допаѓа ова.
  19. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Не.
    (просто не личи)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Штикли ми се некако за постари госпоѓи. Тинејџерки (13-19 год.) и млади жени (околу 30-35) поубаво и поудобно им стојат патики.