i jas ne nosev stikli vazno e da si pomines ubavo veruvajmi iako site velat stikli ova stikli ona site se voodusevuvaat od onie koi nosat niski papucki dodeka dr se istoporeni na stikli
Па не мора штикла од 15цм да облечеш, па да не можиш да стоиш на нив а камо ли да одеш со нив. И навистина лошо изгледаат премногу мали девојчиња во многу високи штикли, ако више сакаш нешто повисоко да облечеш а сепак да прилега на твои години, облечи сандали или чевли со полна пета
Не ги гледај другите, гледај се себе. Како ти стојат штикли тебе, како се чувствуваш во нив и како изгледаш во нив? Јас не сакам штикли, ни фустани и за полуматура ќе бидам со црни фармерки и посвечена блуза и балетанки. Штиклите прават да се осеќам повозрасно, а јас не го сакам тоа. Исто така ќе треба уште еден пар чевли да носиш зошто со штикли не би издржала толку. А, и штетни се за нозете штиклите, особено во раст кога е личноста.
@QueenElizabeth Немој да потпаднеш под влијаније на другите! Носи го тоа во кое ќе се чувствуваш удобно! На мојата полуматура имаше девојчиња со штикли, балетанки, старки, чизми.. И знаеш што? Никому ништо. Никој не ги гледаше попреку тие без штикли, сите си се забавуваа. И баш е уникатна и супер комбинацијата старки и фустан.
Нема потреба од никакви грижи. Нема што да се нервираш. Ако не сакаш да носиш штикли, не носи. И јас не носев, па никој не ми ни замери. Твој избор е, баш супер ќе биде ако носиш старки. Верувај ми, поважно ќе ви биде да се забавувате и играте, отколку кој во што е облечен.
Ако не си спремна за штиклитогаш не носи. Јас не носев и многу ми беше добро додека другите се изморија. Твојата нога на14 години не е навикната. Биди тоа што си и изгледај онака како ти доликува на твои години. Но, секако, тоа е твој избор
И јас не носев штикли од причина да се чувстувам удобно. Подобро така него да изгледаш смешно во нешто што не ти е удобно ,биди си уникат што
Постојат штикли со потпетици, или со минијатурна штикла, доколку не сакаш да се двоеш од своите соученици.Сепак мој совет е БИДИ УНИКАТНА Оди во она во што се чуствуваш најудобно, не грижи се што мислат другите.Поздрав
Како може девојце уште е девојче тоа од 14 г. можеви и не влезена во пубертет да облака штикли.Како може да ги советуваш да не учат и да имаат пирсови или сл.Ок ајде некако за тие работи тетоважи пирсови бла бла ама штикли мали се.А па за ајфонот можеби немаат пари не се во можност да земат ајфон.А за тоа стилот на облакање верувам дека никоја мајка нема да го дозволи тоа а и самото девојче верувам !
Какви штикли бе, јас на тоа полуматурата би им пошла в папучи од оние огромнине,напред со рогови. Како што читам нагоре се двоумите дали да носите штикли на полуматура? Ој луѓенца,облечете си нешто комотно какви штикли какви глупости. Што е до мене јас не би ни пошла на полуматура, а не пак уште од сега да мислам што да носам. Што се однесува до прашањето "Штикли на 14 години?Да или не?" Едно големо НЕ, големо колку тие штиклите што ги носат девојчиња од 14г. што изгледаат ко тетки од 40. Ако толку ви се убави штикливе,па неможете сега да им се изнаносите што ќе носите на 20 и понатака? Ќе треба нешто друго да се измисли,сигурно. Уживајте си дур мојте.
Protiv no realnosta e deka ovie deca sakaat mnogu poskoro da porasnat,koga gi gledas ispadnati ne licat na svoite godini,iznasminkani,flizuri napraveni,obleceni kako...ne mi e jasno kako ispagaat takvi od doma,kade im se roditelite,ne li gledaat..Vo moe vreme se znaese kade im e mestoto na 14 godisnite,pa i na malku pogolemite od niv..Ovie generacii sega se mnogu ponapredni i za zal propustaat edno preubavo vreme kade sto treba da uzivaat kako deca dodeka seuste mozat.
јас сеуште немам 14 но се носам штили и на плута и обични најголеми кои ги имам носено биле со висина бр.13
Не ми е јасно бе,стварно не ми е јасно како не сфаќаат дека не им личи. Извештачени до максимум и НЕ,не изгледаат ниту постаро,ниту попривлечно-туку мнооогу мнооогу смешно. Па уште се фатиле 3-4 девојчиња под рака,а тие сиротите не можат да одат ако не се фатат една за друга и како сопнати одат. Девојчиња,ја разбирам таа желба да носите високи потпетици како и сите женски што ги сакаме,но се` во свое време!
Повеќе ми беше мерак да ги носам на 14, отколку сега на 22. Ама не носев, мајка ми ме караше и не ме пушташе. После имав рокерски период во средно, па до 17 години ни на крај памет не ми текна да облечам. А дека е смешно од гледна точка на постар, смешно е.
Не! Дефинитивно не! Невкусно изгледа 14 годишно девојче да го видиш како се крши со штиклите, а на лице како бебе. За се има време.
Штикли ми се некако за постари госпоѓи. Тинејџерки (13-19 год.) и млади жени (околу 30-35) поубаво и поудобно им стојат патики.