Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Штип

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од GarpovaV, 28 август 2011.

1. Bonx

Bonx Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44
    Повеќето од рестораните преку цела година прават пастрамајлии, лете/зима, сеедно.Така да, и сега прават.
    Лонгуров, Класик, Меана за мерак,Параполи...

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.131
    Допаѓања:
    12.868
    За Пастрмајлијада сега само навечер ќе има пастрмајлии низ град на едно место или и преку ден е исто?Вреди ли да се посети настанот, има ли многу луѓе?

3. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104

За пастрмалијадата ке има пастрмалјии навечер на местото каде што ке биде настанот, а вака преку ден можеш да си купиш во било која пицерија или ресторан прават. На настанот има премногу луѓе, има добри пеачи и ди-џеи. до 1 часот ке пеат некои познати пеачи како Цеца, Жељко Самарџич, Калиопи, а после 1 часот па се до сабајле има DJ Nenad Omen и слично. Мислам дека вреди да се посети бидејки преку целиот ден има активности и не е здодевно, има убава атмосвера , вкусни пастрмајлии за пристојна цена.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.131
    Допаѓања:
    12.868
    Бев и имаше многу народ. Автобуси и автобуси од други градови, па и од Србија и Бугарија збореа дека имало. Е сега ние бевме отидени уште преку ден, а имаше луѓе кои не стигнале навечер затоа што на патот кон Штип имало сообраќајка и застој, колона, чекале, па се вратиле назад.

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Максимално разочаран од овогодинешната пастрмалијада. Ланската помина со скандал, но имаше многу подобра организација.
    Да не кажувам што како, тие што биле знаат како беше. Затоа што имам да пишувам многу лоши работи.
    Едно добро што беше на пастрмалијадава е Цеца.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.131
    Допаѓања:
    12.868
    Пастрмајлиите не беа нешто погодени. Несолени, па и помали од вообичаено.

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас јадев пастрмајлија во сендвичара Чизби штандот. Не ја ни изедов. Катастрофа. Премногу сум разочаран од организацијата. Љубител сум на вакви настани. И секогаш кога има во Македонија и Србија, присуствувам. Но овој ми остави лош впечаток. Ако е истиот организатор и следната година, ќе се замислам дали ќе идам. Овој пат отидов само заради Цеца.

9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    28.014
    @Marick14
    Па нормално дека пастрмајлиите нема да бидат сјајни кој стигнал отворил штанд(facepalm)
    Чизби господе боже сендвичара да отвори штанд за пастрмајлии малку е чудно нели немаат поим од тоа(facepalm)
    А и пастрмајлиите на сите штандови скоро се такви се прават пред време ладни се помали правени набрзина некое се препечени некои дури и живи иста приказна секоја година ама ајде тоаа е :):)

10. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Лани јадев од штанд што сега го немаше и пастрмајлиите стварно беа убави.
    Сега од брзање седнавме таму и дури ни до пола не стигнав да ја дојадам.
    Убаво викаат штипјани, додека има пастрмалијада никој да не јаде пици и пастрмајлии. Тоа е златно правило на штипјани.

Да не беше Цеца, едвај 1.000 души ќе имаше на пастрмалијадата.

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.076

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    @@Marick14 За љубителите на вакви настани недопустливи се пропусти и лицемерно профитирање од страна на организаторот. Имаш можност да го промениш мислењето и да го подобриш впечатокот за поубава манифестација со тоа што може да присуствуваш на една традиционална и општо прославена пастрмајлијада, а тоа е Велешката пита пастрмајлија. Поканата е добронамерна за сите кои го сакаат вкусниот залак залиен со чашка црвена голтка и музички декор на 8, 9 и 10 октомври да се лоцираат во градот на Гемиџиите.
    Срдечно те поканувам на добра забава во соседството.

Poenta се согласувам со вас,сум била и во Штип и во Велес,нема споредба Велешките пастрмајлии се највкусни што некогаш имам пробано во мојот живот,

На Tanjamm и poenta им се допаѓа ова.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Во Велес на питијада не сум бил до сега. Лани за малце ќе отидев. Но нема да јадам пастрмајлии затоа што не јадам јајца.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.131
    Допаѓања:
    12.868
    Сум била на пастрмајлија ама онака не за манифестацијата и тогаш беше поубава и поголема за 120 денари во Параполи. Сега не беа такви. а градот сум била и порано некако многу е угоре удолу.

15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.076
    @Marick14 Со оглед на тоа што не јадеш јајца, можеш само да присуствуваш на манифестацијата.
    Инаку, надвор од вакви настани, низ рестораните прават пастрмајлија без јајца по порачка и со што се задоволени барањата на сите љубителите на вкусната храна.

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Поздрав до сите штипјани на форумот , поздрав и до сите кои што беа на Пастрмалијадата и поздрав до оние како мене што од дождот ни Цеца видоа ни Цеца слушнаа , хахаха.Инаку од штанд незнам како може да јадете , инаку каде што јадев јас кашкавалот беше катастрофа.Верувам дека најпсуена жена на неделата ке биде Цеца :rofl:.Дождот упропасти се.Алал да им е на оние што стоеја на дождот.

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас стоев на дождот ама со чадор. У право си дека дождот упроспасти малку, но и онака пред да почне да врне немаше атмосфера.
    После тоа дур отидам до кола, се направив скиснат глушец. :D :worried:

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Колку сакате негирајте, ама лани на Жељко Јоксимович многу појако беше. Зборам за атмосфера, а и се друго.

19. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Е што не ме препозна бе и да ме викнеш под твојот чадор :rofl::rofl::rofl: колку си нехуман , мн гужва беше додека стигнавме сообракајки по пат дремеш у место по 5 минути и баш стигнавме пред огнометот.Мн гужва беше ама кога на првата песна заврна почнаа да бегаат сите и да се кријат по рестораните.Е не ни текна чадори да земеме.Инаку да не беше Цеца ептен малку народ ке имаше.

20. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    11.651
    Јас стоев на дождот и тоа без чадор. До крај. :D А и колата ни беше далеку, додека стигнавме станавме како избајнати кокошки. Ах Цецо, што ни направи. :D