Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Штип

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од GarpovaV, 28 август 2011.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па да дигнеше рака може и ќе те видев. Ама ништо, ај за следен пат.

2. Bonx

Bonx Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44
    Каков бе кашкавал, што јадеше? :?::D

3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пастрмајлија ама кашкавал изгледа овчји беше.:puke: Прв пат пробав толку катастрофална пастрмајлија.Плус местото каде што бевме не беше организирано за пола друштво не сакаа да прават пастрмајлии.Па побогу таа вечер е гужвата нека се организираат нека работат до 3-4 а не до 2.Свашта.Ем ке заработат ем ке имаат повеќе муштерии.Така таму нема ни на сон да ми текне на одам повеќе.

4. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Хаха ај следечи пут на питијадата.Јас земам чадор хаха.:rofl:

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас седам во Лонгуров и му викам на келнерот донеси ми пилешка пастрмајлија и доаѓа сметката, кашкавалот што го ставил одозгоре на пастрмајлијата ми го наплатил 100 денари. Срамота !!!
    Ако продолжат вака ќе почнам да мислам дека правилната пастрмајлија е во Велес.

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104

Во пастрмајлијата нема кашкавал.. нешто грешка да не си?

7. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Јас гарантирам дека ти немаш јадено пастрамајлија туку нешто друго што содржи кашкавал.
    А тоа во пастрамајлија го нема и тоа го знае секој што пробал, еве и штипјани нека кажат.
    Едноставно не можеш да го изругаш јадењето, тоа е.

Друго, не го ругаш градот туку пивара, која е главен спонзор, одговорна за се, од почеток до крај.
    Освен за дождот :D

Нареден пат пред да блуеш врз нешто прво информирај се, за да не се брукаш вака напразно.

Секоја година врие од вакви како тебе со муабетов "другпат не одам" па секоја година пак е полно.
    Ништо не мења(те) твоето (не)присуство, believe me.

Од друга страна во тие денови не е добро да дегустирате пастрамајлии,
    кога сте во можност идете таму во бош ден за да добиете вистинска слика.
    Нека препорача некој од Штип каде им се најдобри, локал ресторан итн.

За питијада може да си дискутирате овде чисто да не се полни темава со офф-топици.

Последна измена: 22 септември 2015
    На badgirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104

Точно, потполно се согласувам со тебе. Од Штип сум и мсо сигурност ви кажувам никаков кашкавал НЕМА во пастрмајлијата, се знае пастрмалјија е од месо и тесто друго ништо...

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Значи @badgirl2, не станува збор за класична пастрамајлија-тесто и месо, туку последниве две, три години има 'новитет' во пастрамајлиите а тоа е додавање на кашкавал.|(

Инаку, јас годинава не бев во Штип, првенствено заради временските (не)прилики.
    Околу вкусот на пастрамајлиите, се знае дека кога е гужва и се штандови, каков ќе биде вкусот на истите.

10. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104

Е тогаш се извинувам, како и да е се работи за вкус, ама за Штипјани се знае што е права пастрмајлија.. а кашкавали и други работи угостителите заради повеке промет си измислуваат.

На MiloMalo и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @MiloMalo А ако ти не си јадела оди на гугл види слики па ке правиме муабет.А добро ? Јас ако незнам што сум јадела отсега тебе ке те викам со мене па ти запишувај во тефтер за после јас да не се брукам важии ? Ајде штипјани кажете дека не сум во право.Кај виде ти да кажам лошо за градот едноставно си дадов мое мислење дека таму во тој локал повеќе нема да одам.Ни пишав име на локалот ни спонзори прво прочитај после надокнади.Аха јас не бев таму туку сонував фала ти што ме разбуди.Напишав за локалот дека нема да одам а не општо во градот или на пастрмалијада.Сум пробала јас и во ''бош'' денови не ми бери гајле ти мене.Сада пријатно.
    @badgirl2 Не сум јас грешка ти си , а ти знаеш што е оригинална пастрмајлија а ? Ајде просветли ме дека јас не знам.|(
    @Marick14 Па може да се каже дека е во Велес.И за едната пастрмајлија ти наплати 100 ден. ?Хаха нас поефтино ни наплатија.И за габите :D

12. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Леле ама се попали фриков, страшно. Види, сигурно штипјани повеќе знаат како изгледа оригиналот отколку ти, штом спомнуваш гугл за вакви работи, отвори барем мапс ако не друго прошетај па после расправај како си поминала у Дубаи.
    И додаток од кашкавал во пастрамајлија 100денари? Дајте бре, ќе ви се смее народ.

13. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ти и од Штипјани повеќе знаеш.Ајде ти кажи објасни нацрти како изгледа.Еве и молив ИЗВОЛИ.На гугл си оо супер штом ке изгуглаш за пастрмајлиите , шетни се ти во Дубаи ако толку ти прави филм.Отвори прво слики после мапа види па ми јави.Јас незнам да гледам тоа.И откачи се не планирам со тебе да се замарам.Да не може човек мислење да даде.

14. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Имаш време за едитирање колку сакаш, и полека, без нервози. За јадење е муабетот, или градот, зависи што повеќе ти боде очи и те тера на повраќање :pizza:

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Не, не зборам за денот кога беше пастрмајлијата. Тука онака обичен ден. Пастрмајлија мала 120 денари и плус кашкавалчето 100 денари само на едната пастрмајлија.

16. Bonx

Bonx Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44
    Штипјанка сум, и прв пат слушам за кашкавал во пастрамајлија. :^)
    Дефинитивно неможе да биде тоа пастрамајлија, не! Каков кашкавал, какви глупости.
    Каде сте јаделе незнам, но нареден пат кога ќе повелете во Штип, барајте ме мене, ве частам јас ШТИПСКА добра (оргинал) пастрамајлија. :D

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас не сум штипјанец но знам добро каде има најубава пастрмајлија во Штип. Јас ќе те частам тебе, барајте ме. :D И јас знам кај има најубави пастрмајлии.
    Јас стално си повелувам и си јадам убави пастрмајлии. Знам дека правата пастрмајлија не се служи со кашкавал. Но 100 денари ќе земам од продавница кило кашкавал бе. А сигурен сум дека знаеш дека служат со кашкавал. Сите штипјани знаат. Освен ако не си штипјанка. :D

18. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    А добро ти оригинал јадеш без кашкавал и габи а ? хаха .Не не прајте толку прости мене и Марик ОБИЧНО сите келнери прашуваат дали да стават габи и кашкавал зошто да јадам без кашкавал и габи има причина ?
    Знам јас подобро од тебе која е орИгиналната пастрмајлија ама вие што се правите дека знаете дајте кажете на нас простите.Нема потреба од частење ;) Јас спомнав дека за гужвата во неделата неможе да седнеш кај ти текне на толку народ и дожд туку ке гледаш да седнеш било каде.Неможеш да чекаш да се ослободи место 1 час за да јадеш убава пастрмајлија.
    @Marick14 Па зошто да јадеме без качкаваљ хаха не сме до толку оригинални и обични ние :rofl: 100 ден. или келнерот е бил на некоја дрога или којзнае зошто толку ти го наплатиле.

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Таму сите се на дрога во тој ресторан.

20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Еве како изгледа штипска пастрамајлија, без додатоци без ништо, освен џинка :D
    Но јас ја вадам бидејќи не јадам луто

@Marick14 Муабетот за Лонгуров не ме чуди. И за многу други јадења е така, пресолени му се цените. Боље Нецко, или Класик во центарот. Таму барем попристојни се со цените а вакви испади за додаток со иста цена на јадењето таму нема. Уствари нигде нема, ептен си ја претерале овие. Некој ја спомна и меана за мерак, да и тие исто се многу квалитетни, сум била и таму имаат преубави специјалитети со пристојни цени.
    Многу често одам таму, имам блиски роднини, слободно можам да кажам дека израснав со пастрамајлии. Нареден пат те водам со мене, мора да го поправиме впечатокот 8)

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.