Девојки ај некоја ако знае да ми го каже името на улицата кај новиот пазар? Уште подобро ако знаете која стоматолошка ординација се наоѓа таму, доктор бил Влатко Јорданов? Ви благодарам, спасете му ги на тате вилиците со информацијава.
Vo stip ima biblioteka nad tekstiloto sredno uciliste sto e sproti vanco prke skoloto i mislam deka zaclenuvanjeto e 150 ili 200 denari za cela godina....
Vo kanal 77 e najdobro leto da se sedi i odi na kafe bidejki e navistina odlicno mesto, polno e so mladi ima pienje jadenje se sto ti dusa saka veterce duva te razladuva super ee
@Rirri Побарај во некоја книжарница сигурно ке најдеш. Има една на едносмерната види во неа мислам дека имам гледано таму
Девојки, пребарав се по пазар3,реклама5 ѕвонев на разни места. Дали некоја издава или познава некој што издава стан за 3 студентки?
Пробај во групата Издавам/Барам стан Штип на фејсбук. Баш деновиве мислам дека гледав дека се издава стан за три. Мислам дека зачленувањето беше 200 или 250, за секоја книга што ќе ја земеш се плаќа амортизација 5 денари, интернетот за студенти е бесплатен, има читална може да се оди и да се чита, никој не те замара само еднаш неделно мислам дека се собираше музичко друштво на постари лица, свиреа и пееја но, не сум задоволна воопшто од односот на вработените, не се понашаат како што треба (тетката на мене ми рече дека не сум требала да читам книги оти сум студирала информатика - кокона неписмена ), не даваат да си избереш книга, се однесуваат како да си им отишол дома и им си седнал на трпеза. Плус па и амортизација на книга 5 денари да се плаќало, знаат дека студенти има па само пари да се полнат.
Дечки, кажете ми колку е далеку автобуската од УГД? Каков превоз може да користам за да стигнам? Ми кажаа дека пешки не можело...
УГД е раштркан, сите кампуси се на различно место, зависи кој кампус ти треба. Но, секаде можеш пешки да идеш, само канцелариите на Медицински факултет е така по угорнина. Но ако не го знаеш градот најдобро ти е со такси, од автобуска па до било кој дел (освен кампус 4 - филолошки, туризам, каде е настрана од градот) ти е 50-60ден.
Баш кампус 4 ми треба ( туризам) Далеку е "шемата" за јадење/пиење од овој кампус? (Ејџлс кафе, радио канал 77, арт..?)
Е за таму такси е некаде околу 80-100 ден, знам дека имаше пуштено и бус за до таму но не знам како и што. Инаку тоа ти е надвор од градот, многу надвор Btw Angel caffe е затворен веќе некое време и нема да се отвара скоро, и се е далеку од него. Но, мислам дека има менза во склоп на Факултетот.
Ејџлс не работи повеќе инаку oд автобуската до кампус 4 е 70 ден. Кампус 4 е на излезот на Штип Т.е. накај станица ако ти треба нешто друго пиши ми во Лп ќе ти објаснам П.с. како што кажа феминката погоре и јас знам дека има менза внатре и тој кампус е најубаво среден од сите др.
А некое место за кафе/ручек со убава пастрмајлија и скара низ Штип? Превозот не е проблем, со кола ќе сме.
Лонгуров,Мал одмор,Нецко, овие се добри ресторанти исто и Меана за мерак убави јадења имаат но услугата не им е добра За кафе ако ви е повеќе : Џет,Вами,Даблин...
Јас сакам да прашам каков е ноќниот живот таму...во кои кафичи одите,цените нс алкохолот на сокови како се движи