Има една кај “Промајата“, одма спроти старата локација на “Њу Вилич“ пицеријата. Се вика М десерт, има вкусни работи.
Времето и кога е лошо во Штип е убаво,знаеш зашто?Затоа што Штипјанките се како сонце зрачат со нивната топлина и убавина.
Топличко, со облаци беше денес, поретко некое зракче сонце За утре слушав постопло, со сонце и облаци.
Дечки почната ли е сезоната на пролетни кондурчиња,поконкретно на оксфордки мислев. Ако сте приметиле да има по продавниците,кажете ве молам
Ништо од бизнисот тогаш. Џабе ти се убави женски околу тебе кога ти за секунда си сув, наместо да се навлажниш
Кожно одделение ли? Кожна амбуланта е во Здравен Дом, а кожно одделение е во Болницата. А има и приватно, Д-р Мите.
пшува на употот ЈЗУ Клиничка болница Штип-назив на здравствена установа... дерматовенерологија-специјалност
Значи во Болницата. Точно каде во болницата не знам, мислам во помалата зграда, ама не сум сигурна, не сум одела никогаш. Ќе си прашаш, секако со упутот треба да отидеш прво на Приемно одделение, а тоа е во главниот влез во болницата веднаш од лево.
Може знае дека ти ке дојдеш па се исплашило времето,а тек јас кога ке дојдам тек колку ке биде убаво и сончево времето.
Работи Дал Фуфо сеуште? Викендов ќе идам на карневал но ќе поминам и поседам во Штип малце, дека успат ми е.