Ja otvoram ovaa tema zatoa so mi treba pomos. Vecerva mi se sluci za vreme na seks da ni pukne konodomot a da ne oprimetime jbg .I da se sluci i toa decko mi svrsi vo mene. I sega po nekoj princim mi se neplodni denovi ama nikogas ne se znae. Pa baram sovet so kako da pravam,sum slusnala za nekoj piliuli za den posle.Ama nezz ni kako se vikaat ni niso . Pls za sovet
Навистина за тоа никогаш не можеш да бидеш сигурна. Иначе пилулите за ден потоа колку што сум информирана треба да ти ги препише гинеколог и треба да се земат најбрзо што може по незаштитен сексуален однос.
a ne moze da se zemat bez da ti gi prepise ginekolog... Zosto mislam deka moze i bez toa ... a dali ima neso vrska plodni neplosdni denovi ?
Јас пред неколку години ги употребив и тогаш не можеше доброволно без рецепта да се купат од аптека. Сега не сум баш сигурна, ама најдобро е да направиш консулатција со гинеколог. Ги купив од гинеколошката ординација. Иначе мислам дека нема врска дали си во плодни денови или не, можат да се примаат секогаш. И јас кога ги испив не бев во плодни денови (беше неколку денови откако ми заврши), ама мораше за секој случај. Само што ги допив повторно ми дојде менструација.
fala za sovetot ,mene mi zavrsi pred 1 nedela.Pa utre ke odam vo apteka da si ja probam srekata. Os sus bus muabeti (majka mi raboti vo apteka)imam slusnato deka moze bez recepta
Со среќа! и гледај повеќе да не ти треба да купуваш вакви пилули, затоа што имам читано дека се штетни. Мислам дека во упатството пишуваше да не се користат двапати во 6 месеци или нешто слично. Поздрав
za site onie so imaat slicen problem . da gi informiram ima apcinja vo bilo koja apteka se vikaat norlevo no se zemaat samo vo rok od 24 saati od kriticniot odnos .Okolu 540 den se.
За да ви биде посигурен сексот со кондом- секогаш тој нека свршува надвор. Но за секој случај напијте се day after апче.
a koga ke se skine kondomot ako ostane vo vaginata delot kako moze da go izvadime? osven da odime na ginekolog moze li poinaku?
a nekako ne mozam sama na pr da ne ima nekoe apce da se napijam za samo da si izleze ako ima ahahhah jas go izvadiv delot ama mie strav dane ima uste ostanato
Епа тоа е работата, неможеш да бидеш 100% сигурна дали останало уште нешто или не, што може да предизвика проблеми, затоа оди на гинеколог.
мене ми се има случено. Ама добро е за среќа... Го осетивме дека пукна,се скина.. и одма се повлече дечко ми и го извади кондомот.. И после наравно си продуживме
ПраШАЊЕ ве молам, значи имав секс со дечко ми, и тој мисли дека ни се дупна кондомот, а јас наредниот ден добив менструација дали е можно да сум бремена ? многу се плашам дали е можно тоа ?
Значи кондомот ако е дупнат, нема шанси да не приметиш додека е ставен бидејќи се гледа :geek: кондомот скроз оди на крајот на пенисот, а на почетокот нема ништо..знам дека објаснувањето не чини ама не знам како да објаснам, а неможам да најдам слика така беше кога на нас ни се скина, но и тој и јас осетивме Штом си добила нема место за паника, но откако ќе ти заврши можеш да си направиш тест, но според мене нема потреба