Скоро сите сме биле преданени, излажани на оние во кои сме имале наjмногу доверба со кои сме делеле и лошо и добро. Доколку би имале шанса да се видите со таа личност "face to face" што би им кажале? Или можеби би се одмаздиле? Имав jас една случка каде што никогаш нема да дозволам да се повтори. Тмав една другаркп од малечки од пелени бевме заедно. Беше многу мирна и добра, заедно се делевме како сестри. Но, имаше нешто во неа чудно али си мислев дека само си замислувам, но на краj се испостави дека сум била во право. Да не должам многу, имав еден дечко за коj само таа знаеше. Не бнше озбилна врска али мене ми беше прва ьубов многу го сакав и таа знаеше. Траеше тоа додека траеше и jас и него се скаравме. Помина месец.. Ми се jавува бившиот и ми кажува дека и jа зел невиноста и дека таа му кажала дека го сака и дека не и е гаjле jас што ке мислам.. Кога го слушнав тоа неможев да си поверувам, а и кажав дека планирам да му се смирам едноставно тогаш не бев спремна за врска. И се jавив да се уверам не ми креваше и се беше jасно. Потоа бившиот ми покажа разговори и поверуваа. Сега таа бега од мене како од оган. Простено и е ама треба да пропадне од страм во земjа што се продаде така, за к*р бе простете на изразот таа го продаде нашето другарство. Таа кога би се соочила со мене jас само би ja плукнала во фаца нема потреба да трошам зборови на некоjj што преку нок го изгубил донстоинството. Тоа е моето искуство за жал. Споделете и вие ваша случка што ви лежи на душата зошто мене и не ми беше сеедно, сепак како сестра jа сакав за дечкото баш ми е гаjле. Приjателите и семеjството цел живот се тука, а мажи има колку сакаш.
Ако врската не ти била нешто озбилно како што кажа сама за дечкото и не треба да ти е гајле. Другаркава од една страна ја опишуваш како мирна и добра а од друга те зезнала гадно. Таа е подмукла, злобна. Никогаш не те сметала за другарка или можеби престанала да те смета денот кога го видела дечко ти. Небитно. Велиш погоре за к.р таа те предала. Ах бе дете да знаеш што се се прави за тој орган, ке се смееш сама на твојава ситуација. Бракови се распаѓаат, деца без родител останувааат, сестри се потепуваат... Што би и кажала јас да сум на твое место. Ништо за сега. Ако сакаш да и се одмаздиш биди пак со истиов дечко ама немој и ти да легнуваш со него. Кога ке дознае таа дека вие сте пак заедно верувај ке ја фатат јадови големи. Ако таа не те предизвика мудро молчи си, а ако таа ти спомне или пререче за врската, тогаш кажи и дека тој сакал неа само да ја легне а со тебе измал озбилни планови и иако ти не си верувала дека твојата другарка може толку да се понижи, речи дека сепак тој бил во право и самиот сакал да ти докаже дека не ти е таа другарка, па ти рекол вие да се разделите на кратко за да ви успее планот за проверка на пријателството. Од друга страна а што би барала ти пак со такво лигле во врска. Добро тоа е само за одмазда. Можеш да ја глумиш врскава некое време само додека и вратиш мило за драго, но кога тоа ке се случи, шутни го и копилево и кажи му дека после подолго размислување не сакаш да бидеш во врска со нестабилен фалбаџија и во меѓувреме си запознала некој одличен тип. така и двајцата ке ги понижиш. Јас искрено не би направила ништо. Животот врака се. Кармата е опасна работа
Jas na tie sto me predale im kazav na site da odat po ! I tuka zavrsuvam so predavnicite. Kaj mene nema vtora shansa.
Испадна дека сепак твоите биле во право или ова ти е друг дечко? Сега испадна мажи има колку сакаш??? Имав јас една колешка од типот дома мили фини глас не се слуша надвор...
Sto da recam,neodamna me predadoa pak i krajno se razocarav.nikogo ne sum lazela nitu navredila,da mislis i sakas nekogo od srce i dusa a da ne go poznavas licno,i toj nekoj da ti izbrise pristap preku nok,ova ne go ocekuvav vo idnina ke vnimavam ,licnosta e od forumov ,zalno !
Што мешаш баби и жаби! Муабетот е за машко не се гази другарство ти се молам без погрешни претпоставки, малку се увредив таа е друга тема за коjа збориш моите не се во право и стоjам на тоа зошто оваj маж што е со мене никогаш не би jа направил таа гнасна работа. Уште поjасно "има мажи" се однесува на моjата другарка зошто мене ме погази што цел живот сме биле заедно баш него го одбра од сите и легна со него ете на тоа се однесуваше.
Veruvam u karma!! Se se vraka! Nisto ne bi mu rekla naprotiv ke se ponasam kako nikoj da ne me predal i se mi e super vo zivotot da vidat deka ne mozat da me povredat bidejki se znae sekoj barem ednas ke te predade vo zivotot! So vreme ke naucis na koi luge da se ispovedas i da biras sto ke im kazes Ne se zamaram dali nekoj me predal ili ne, ne me interesira voopsto. Sami sme krivi sto im kazuvame taka da ne gi krivete drugite..Se bavat so tugi zivoti nemaat svoj phhh sho da im prais neka prodolzat hahaha
Тоj не ни остана со неа jа искористи и jа фрли, jас не го кривам него и ден денес се слушаме али на дистанца не често толку. Тоj знае дека имам дечко ме моли да бидам со него али неможам ништо од тоа освен да му понудам приjателство и тоа е многу. Тоа е единствена случка и мене ме нервираше тоа што со неа имав многу искрен и фер однос,поштено и чесно и таа све пре*ба. Тоа е и да Кармата е Бич.
Епа сними некој од разговорите каде тој те моли, зачувај ги пораките каде тој те моли и прати и ги на бившава другарка. Во меѓувреме кажи му на сегашниов дечко за овој предавников и нека му 'ржне малку.
Не е вредно тоа нека крши глава таа сама си знае дека е така тоj самиот и има кажано. Иначе хахаха абе тоj беше во план да го тепа.. Ама ке го столчи жал ми е, греота е.
Многу ми згрешиле но само едно предавство претрпев. И тоа на дотичниот му изнакажав се и сешто и го закопав, го погребав, од тој момент за мене е мртов. Знам многу да истрпам и да простам но кога ќе ми пукне филмот тогаш лошо е. И нема назад. А за одмазди не размислувам, кармата си го прави своето.
Ehee me predavale mene mnogu i premnogu ama karmata bese pobrza od moite zborovi inaku sekako ne bi im kazala nisto . Ke si prodolzam so krenata glava , niv porano ili podocna gi stiga karmata sekako
Предавство е тежок збор, што би му кажале на некој што ги изневерил вашите очекувања е најсоодветен термин.
И jас сум таква. Некогаш и не е добро да трпиш и прекутуваш, некогаш е наjдобро да пресечеш одма константно за да не се дешаваат глупости.
@Barby112 според мене другарка ти не те предала, само ти направила огромна услуга на своја штета. Каков ти е тој дечко кој ти спие со најдобрата другарка?
Ппредаден до сега не сум бил. Али ако бидам, би ја проценил ситуацијата и ако е сериозно нешто, би се одмаздил.