Komm schon, rette dich.. Жално е што дојде време да плукаме по својата татковина што е бетер од вукојебина
Срам да ти е по 100-ти пат! Пред мене се правиш човек, а зад грб,гроб ми копаш, не ли размислуваш дека има господ?
Пропаѓаш, и ти нема спас. Веќе сите ти ги знаат тактиките на игра. Ветуваш многу, даваш ништо. И ти како и многу други вообразени „газди“ ќе останете без работници и тие што ќе ги вработувате ќе ги плаќате тројно повеќе од стариот кадар, и тројно ИЧ ќе ја знаат работата. А кој ли би се нафатил да ги обучи? Ќе ги нема старите будали што бесплатно ги обучуваа ново дојдените.
Некако темава ми се виде најсопдветна. Моментачно ја работам работата што ја сакам и океј ми е, ама нешто друго ме мачи. Пред 7 месеци се согласив да бидам одговорно лице за фирма што ќе ја птвора газдата кај што работам сега. Треба да полагам и некои испити. Од тогаш помина време и некако ништо не се случуваше. Арно ама...деновиве ќе одам да ги шолагам испитите и фирмата најкасно до Нова Година ќе се отвори. Проблемот е во тоа што јас ВООПШТО НЕ ГО САКАМ ТОА. Не знам зошто воопѓто се согласив. Секако подобра плата, услови и се, ама не е тоа тоа.Ако му откажам ... глупаво е. Ме чека човекот со месеци. Работава оди дотаму што раслувам да се направам идиот и намерно да гибпаднам испитите. Ех животе...свадбо без пирошка...
Ако намерно ги паѓаш испитите уште полошо само ќе направиш, а и не е фер према човекот. Најдобро разговарај и кажи му дека си се предомислила дека ако има он друга опција арно, ако не за жал ќе мора да прифатиш сепак не е фер од твоја страна да му откажуваш во последен момент. Мислам дека ако е разумен човек ќе накде соодветно решение за двете страни.
Почитувана госпожа Падикова, Фактот што си 3год во фирмата не ти дава за право да бидеш пасивно агресивна. Второ ај размисли логично дека е супер што тимот расте и дека новите вработени ќе превземат дел од работата така да и тоа како ќе ти биде полесно. И не бе златна ние новите не сме тука да ти го земеме лебот или да те замениме баш напротив. На твојот глупав испад вчера бев културна, ама нареден пат нема да бидам пошто ни јас не сум толку фина. Така да опуштено љубави и не глуми лудило,кисче топ си. With love, Твојата нова колешка
Јасно е дека некои сосила се прават на паметни, но ве молам немојте некои сосила да ги правите глупави.
Многу високо си залетана,кога ке треснеш доле интересно ке биде.Или на српски: Знам те пушко,кад си пиштољ била.