Форумџика на годината

Што би направиле ако дознаете дека дечкото ве изневерил..?

Дискусија во 'Сингл' започната од Candygirl11, 20 јули 2011.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.774
    Допаѓања:
    19.591
    Би сакал да има и некое машко да пиши како би изреагирало кога ќе дознае дека неговата девојка го изневерила?

-Еве јас прв да почнам. :D

Кога ми соопшти во лице дека ме изневерила, не знаев дали треба да си заминам без ниту еден збор, дали да ја навредам или да пробам да ја разберам зошто го направи тоа и ако сум и значел да решиме, преќутиме некако... Ја избрав последната опција, и уште повеќе зажалив, барем тогаш. Болеше некое време, одредено време, и после некое време почнав повторно да ми зборува во чаршија, ама јас на едно ладно здраво. Понекогаш се потсетував на болката и ме нервираше сето тоа и решив да прозборам нешто повеќе, после 2 и кусуро години, и не чувствувам ама баш ништо ко неа. Ниту омраза ниту пак нешто друго, иако сеа понекогаш ми пишува и се потсетува на старите времиња. :)

Со оглед на тоа што сум "паднат борец" и од изневерување и од емотивно повредување, мислам дека и двете се болни ама емотивното повредување многу повеќе боли.

На Ane_na_Bisera16, Justicija, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Никој не изневерува без причина само тоа ќе го кажам. Јас лично нити сум изневерила нити ме изневериле но околу мене имам многу особи кои изневеруваат и јас тоа го гледам и го сфаќам на некој начин, е сега дали го оправдувам тоа е друга работа и зависи од ситуацијата но во секој случај не во ред затоа што секогаш постои начин тоа да се реши безболно и никој да не биде повреден.

Во долгите врски момотонијата е нормална и честа па затоа се посегнува по т.н. нова возбуда и јасно ми е тоа, еднаш еден близок кој беше во ваква ситуација и кога го прашав зошто го прави тоа ми рече "секој ден грав не се јаде" :rofl:. Но кога веќе си помислил на варијанта да бидеш со друга личност значи дека чувствата спрема партнерот почнале да исчезнуваат па затоа нема потреба да се мачи никој, најдобро е да се прекини врската и секој по својата среќа.

Јас лично иако не сум била никогаш во врска ни кратка ни долга сепак општо гледано на нештата малку ми е тешко да се замислам со една иста личност долго време, сметам дека кога тогаш би ми здосадило затоа не сакам да кажувам пред време дека никогаш не би изневерила но во секој случај не би го направила тоа така подмолно зад грб а уште помалку не ако гледам дека парнерот ме сака и почитува. Како што реков се може да се реши на едноставен начин со разговор и доаѓање до заедничко решение.

На Emilija97mk и Duxovit им се допаѓа ова.
  3. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Тогаш еден шамар и чао - немат назад. ;)

На BrainDamage и Leat им се допаѓа ова.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    А што ако ти врати он со два шамари??

5. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    Он веќе ја исшамарал, претепал и згазил кога легнал со друга.
    Кој е он да удира шамари после неверство? Мрш.

На Gosh, hermosa, honey.11 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Не дај боже да налеташ на такви идиоти, ем изневерува, ем ќе те изнатепа дома што си го обрукала во јавност.

7. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Секакви луѓе имат, најдете си некој добар човек и паметен со добро срце што никогаш не удира женско без разлика дали е грд или убав.
    А јас тоа што го кажав еден шамар и немат назад, сакам да кажам не сме глупави да одам со него после неверство, еден шамар за да се засрами пред сите кој е идиот што јас го сакам а тој мене да ме изневерува? Само така пред сите ќе свата дека тој знае само да изневерува, а фала богу не сум на таа ситуација.

8. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Би си заминала без око да ми трепне. Не оправдувам изневерување од било која причина и никогаш не би и простила на таквата личност. Тој што еднаш те изневерил голема е веројатноста пак да го направи тоа. Не дозволувам некој да ми работи зад грд и да ме прави будала. Прво дојди седни, поразговарај со мене, кажи не бидува вака повеќе треба да се разделиме, океј ... чао пријатно, никому ништо, поштувам.

Фала му на Бога, никогаш до сега не сум била у ваква ситуација. Ниту сум изневерила, ниту ме изневериле. Сум била во врска, каде сум се чувствувала монотоно, запоставено, но тоа не било причина да го изневерам партнерот. Напротив, како што кажав, го седнувам на муабет, разговараме, ако нешто може да се подобри во ред, во спротивно збогом љубави нек ти је са сречом.

На Ane_na_Bisera16, NoirSerpentine, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Што знам.. ќе останам смирена до крајот на средбата без да знае дека оваа средба со мене му е последна.
    Нема да простам никогаш. Ќе гледам и ќе уживам како ме моли да му простам.

На UnPapillon, harizmaticnana, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Плавуша123

Плавуша123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    187
    Би раскинала ..

11. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.572
    Raziduvanje, sto bi drugo....

12. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.379
    Би раскинала што поскоро и би продолжила напред како ништо да не било. Не вреди за такви да се опростува и да се жали.

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Какво прашање е ова?
    Се знае, раскинувам и таква особа е мртва за мене.

На mode-kristina, buba4e89, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. harizmaticnana

harizmaticnana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2020
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    222
    Во истиот момент раскинувам,хвала лепо пријатно, адиос!

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    474
    Јас би плачела дома :) и би раскинала секако

На UnPapillon, celik9, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    7.979
    Ќе си најдам нов.

На Ane_na_Bisera16 и UnPapillon им се допаѓа ова.
  17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    12.170
    Нема да навредувам, да се карам, едноставно ќе си заминам и ќе го избришам од социјални мрежи, ќе го блокирам неговиот број, едноставно ќе го избришам засекогаш од мојот живот.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  18. UnPapillon

UnPapillon Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    195
    Раскид. Тивко и без драми се повлекувам.

На Modernistka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. David97

David97 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    90
    Mislam deka e najlesno da se kaze raskid odma, ali vo praksa znam mnogu parovi sto oprostile prevara. Ne znam dali e toa poradj niven licen strav od osamenosta so gi sleduva ili iskreno tolku veruvaat deka se edno za drugo pa se spremni i preku toa da pominat.

Iskrenk misleam deka vo zavisnost od toa vo koja faza e nekoja vrska i kakvi se okolnostite vo nekoi momenti mozebi i treba da se ima razbiranje za toa, jas licno ne sum sposoben toa da go napravam i def mislam deka treba da se bide vo monogamna vrska, ali pak sekakvi raboti nosi zivotot.

20. BrainDamage

BrainDamage Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Plukanje u faca najbolja opcija !!!!

На TheWanderer му/ѝ се допаѓа ова.