Ти немаш гледано зомби филмови претпоставувам? Spoiler: . Oва ќе функционира едино ако си веќе на планина кога зомби апокалипсата започне.
Во такви времиња, че гледам да ги спасам личностите што ми се драги и мислам дека можи да живееме во заедница, оти во такви тешки времиња и бегање од зомбиња, поголеми чудовишта се луѓето. Идеален момент за да излезат од нив ѕверството, а сметајте дека че има орди, групи и што уште не што ќе заробуваат луѓе, силуваат малтретираат итн. Значи прва работа што би ми било да се собериме повеќе луѓе, да собираме храна оружје, превозно средство и добро заштитено место каде би живееле.
Ќе гледам да награбам колку можам повеќе јадење, пиење, оружје, муниција, алати, пари и злато ( за добри дане) и ќе барам некоја добра зграда со добра врата доле шо ќе неможат да ја пробијат а и вратата од станот да ми биде од тие блендираните. А и цигари и алкохол заборавив да пишам. И ќе си свиркам одгоре низ балкон. Може и снајпериста ќе изигравам.
И јас исто така ја имам гледано серијата The Walking Dead а што би направил јас да има такво нешто овде, па би ги собрал најблиските би зеле храна и други неопходни работи и би заминале не некој остров дали Албанија Бугарија Грција каде што е најблиску и би седеле таму додека не заврши апокалипсата зошто зомбите не знаат да пливаат ( барем во серијата ) па мислам дека би биле најбезбедни на остров и само би го напуштале островот со брод повремено само да се снабдиме повторно со продукти