Денес ми дојде на памет да ја поставам оваа тема Ако во животот ви се укаже шанса да присуствувате на пуст остров некое време,би сакал да ги видам вашите размислувања и фантазии во врска со оваа тема. Опишете го денот како би изгледал и што би сакале да правите таму, далеку од очите на јавноста
Со задоволство би отишла на пуст остров само под услов да имам со што да се хранам и да бидам изолирана од дивите животни Веројатно поголемиот дел од времето би се шлапкала во вода и би се сончала и би читала книги
Би ископувал злато а и што друго би ми останало освен рипки да ловам и одкако ке ми се смачи од се да станам храна за ајкулите, барем тие ке имаат полза од мене
Ќе си ја одморам главата од сите проблеми,ќе си уживам музика ќе слушам,ќе се бањам,сончам а може и некоја рибичка ќе фатам (по можност златна)хехех
да ми се укаже таква шанса, нема два пати да размисла дали да заминам или не на пуст остров ке се сончам, пливам и уживам, секако со некое коктелче во рака, и за храна некое овошки, а секакодека ке се научам и да ловам уживанција во боја, прекрасно
Би си зела храна, добра музика и книги. Цел ден би се капела и сончала, музиче, книгичка...и тоа...уживанција!! А може и некое рипче ќе си фатам. Ама би останала само 2-3 недели или месец дена. Повеќе не. Тоа би ми било доволно да се одморам од се и секого, да размислам за се, и да си направам нови планови. А потоа назад во цивилизација и плановите на дело. хахах Не знам да живеам нецивилизирано и без луѓе околу мене!
Уфф, ама буквално ништо. Ќе се одморам од сите и од се, ќе пуштам мозок на пасење, ќе преживувам во однос на храна и вода. Една недела мислам дека ќе ми биде доволна да соберам енергија, после како нова ќе бидам Би земала само една книга во случај да ми биде досадно
зависи со кого сум... не сакам кога сум сама брзо ќе ми се здосади без разлика што да правам така да ако сум сама цел ден ќе барам начин да си замина... Спојлер а ако сум со некого на пример со дечкоми по цел ден наизменично секс па пливање па сончање... уживанција
Ќе уживам,ќе се тегачам по песок цел ден ќе се сончам По можност би си земала и некој со мене да разбиеме малце монотонија.Би играла и јас како Гламур-Лејди,би го земала дечко ми да се галиме колку ни душа сака и на раат
Ќе си земам стегач, млеко за сончање, костим за капење, апостолки и еден мп3 плеер со омилените песни, ќе се оптегнам на песокот и ќе уживам!
Па пред да почнам да паничам како ќе заминам, прво би си посветил време на себе и би искористил ретка шанса да уживам во целосна самотија, без надворешни притисоци, очекувања и настани...
ќе се одморам од се што овде ми смета аххх леле само уште да бев на некој пуст остров но ајде фантазијата е овде да ја употребиме малку хехехе да се нашалиме ...навистина би било убаво да одам барем на една недела ништо повеке
Ехх да можев .... Со храна, без опасност од животни, и можност да се вратам дома ми треба вакво нешто Па најверојатно би сакала да сум малку сама ми треба тоа времето би го поминала во сончање, пливање, добра книга и многу музика .Би размислила за себе за моите идни планови би си ги средила мислите и би уживала во тиркизното море и ведрото небо би фантазирала, будна ќе сонувам, ќе кажам се што би сакала а не сум можела ваму во реалноста ... Уфф на момент бев таму
Ќе бројам камчиња, и ќе бркам рипчиња, а и во меѓувреме ќе се трудам да го добијам долгопосакуваниот тен. :geek: