Поим немам... ќе ме изедат бубачки, комарци. А храна кај ќе најдам, незнам. Не би сакала да сум сама таму
Bi pecal riba, naochari za sonce, pod palmite na obala od okeanot, bi piel od kokos mleko, chista i nedoprena priroda daleku od “prokleti” lugje, zloba, ljubomora, nepravdi. Btw me potseti temava na eden del od knigata “ Svetecot, surferot i direktorot” odamna ja imam chitano, mi pobudi ubavi emocii
Да имам таква можност би уживала, да не гледам више разноразни олоши у трулово општество. Се сончаш, бањаш, одмориш мозок
Мислам дека ќе се преродам. Далеку од градски хаос, обврски и нервози. Убавини. За јадење не знам, ќе се снаоѓам со банани и друго овошје ако има, само бубачки би ми биле проблем имам фобија од нив. Добро би ми дошол еден таков ресет некое време, после ќе се снаоѓам како да се вратам назад во "цивилизација".
Ќе се сончам цел ден,ќе пливам,ќе читам некоја интересна книга,ќе го истражувам островот и ќе се хранам со овошјето што го нуди островот.Мир и одмор во права смисла на зборот.
На пример, береш плодови ловиш риба и диви животни, ете ти и овошје зеленчук и протеини за прехрана, сурвајвор