На пуст остров ...сигурно ептен досадно би ми било...Па ќе си играм Ное и ќе го населам ,само кај ми беше арката заборавена неможам да се сетам
Сама ако сум, ќе си направам дрвено помагало, обложено со листови (естетика малку) и ќе си ја задоволам мојата ненаситна желба за секс Ако не сум сама, не кажувам што би правела !
Па, сигурно прво ќе се изналежам (не дека не сум изналежана ама што да се прави друго на пуст остров? ), ќе се изнасончам , ќе се изнајадам банани (да качам некое килце а во меѓувреме сигурно ќе се занимавам со бркање инсекти, бидејќи никако не можам да имам соживот со нив Е после ќе барам некој за друштво да ми дојде, ако не, назад во цивилизација... не го бива човек сам никаде...
Јас на пуст остров не ми звучи примамливо... Претпоставувавм дека ќе пливам и ќе се сончам многу, и едно е сигурно дека нема да ми биде забавно! Брзо ќе ми здосади едноличното секојдневие и веројатно би посакала назад во ,,нормалниот живот,, А можам па да замислам колку неспокој во душата би ми предизвикале инсектите, животинките кои ќе ми прават друштво на тој пуст остров!
Ете ова прашање не можам да го одговорам . Јас ти сум човек што сака луѓе околу себе... смеа , забава , дружење... сигурно не би опстанала на пуст остров . Не е тоа за мене
Зависно од тоа што би носела со мене. А познавајќи се себе, никаде макар и на 2 дена не одам со мало куферче, значи сигурна сум дека кога би отишла на пуст остров би носела едно добри 5 куфери. Инаку би се сончала, би се мачкала со 300 зарзеватки, би се бањала... Ќе слушам музиче, па нокти ќе си лакирам, па книга ќе читам... Ќе прокопувам низ островот да видам што има, сигурно ќе си најдам нешто интересно или мене некој ќе ме најде и ќе смета дека сум инетересна... Ќе си изградам сламена куќичка, таква убавка, однадвор цела со зеленило 9од оние огромните зелени листови). Ќе си направам една лулашка закачена на две кокосови дрва, ќе си лежам на неа, и ќе си пијам коктелче (оти во едниот куфер планирам и алкохолче, џусеви и сламки да носам ). Очилата на мене и не се замарам за ништо, ќе си го избистрам мозочето до 100ка. Ќе си ги затворам очите и ќе ги слушам брановите, ќе му возвраќам на ветрето кое ќе ме гали... Е сега за храна не знам како ќе биде Ама секако, без бејк ролс никаде не одам, ќе си наполнам грицки мицки, вода, сокчиња.... кафе... И нешто онака фино за лапнување ама во првите денови, оти после ќе се расипе . Ама има еден проблем Страв ми е од бубашваби (секаков вид), а не па некое змииште да видам. А може и некое гракало да ме подбере, што уште повеќе ме плаши. Ама повеќе од 7-10 дена не би издржала.
Би се ислежавала по цел ден на песок, по можност да имам некој коктел, па после за да се разладам шлап во морето/океан, аууу сакам.
Ко што сум квалитетно расположена деновиве, ќе го доиспустам островот. Ама, сериозно, да имам шанси навистина би заминала сама на некоја пустелија, да си го избистрам умов
Да имам избор што ќе носам, со мене 10 гајби пиво и некој друг алкохол, добро озвучување е сеа струја шо нема таму појма немам како ќе се снајдиме валјда ќе ме снабдат со добри акомулатори или агрегат на вода, па ќе има на што да слушам добра музика и би направил таква добра забава, шо ѓупците од соседниот остров ќе дојдат и ќе почнат да ги собираат лименките што сум ги испил за во отпад. Е сеа после пиење, јадење, музика ќе ми се при ебе, за тоа ќе си ја земам со мене гергана , и би и удрил едно дупење како што ни робинзон крусо му немаше удрено на желките што ги силуваше на пустиот остров. После тоа ќе пуштам едно писмеце по вода да стигни преку атлантски, па тихи океан, преку јадранско моро, туѓа канализација со надеж дека ќе исплива некако до матен вардар и ќе го пронајди некој па да ме собери.