Shtom osobata padnala tolku nisko i do toj stepen,ednostavno samo ce se svrtam i zaminam. Nema potreba i jas da pagjam tolku nisko i do toj stepen.
И зборовите се лоши колку и шамарот. Барем од оние кои не бираат и не размислуваат во моментот. Културна реплика е во ред, но повишување тон, ниски удари и навреди, не. Најчесто си премолчувам. Или одговарам колку што можам посмирено. Губењето самоконтрола не е импресивна работа.
Ако особата заслужува коментар , би и рекла : " Не можам да се расправам со луѓе на твоето ниво . Ќе морам да се спуштам мноогу ниско , а искрено ниту имам желба , ниту кондиција за повторно качување на моето ниво " .
Земам боичка, или пенкало оти тоа најчесто држам во рака и му/и го заринувам у врат додека штрца крв на сите страни. Spoiler Тоа го замислувам во главава додека уствари одмавнувам и заминувам.
Зависи која е личноста-соговорникот. Можеби во моментот нема да изреагирам експлозивно, знам да се воздржам, ама обавезно дополнително ќе кажам што мислам, на културен начин, без да дозволам да ми објаснува и да ми се лигави. Онака, да остане во мат позиција. Не можам да гарантирам дека во дадена ситуација нема да изреагирам бурно, зависи од многу фактори, но у принцип без навреди, истапувам само со аргументи. Се’ ова важи за личност, која навистина ќе ме изиритира до степен да посакам шамар да акнам.
Нема нешто универзално што би го кажала. Зависи од човекот, ќе гледам да кажам нешто што би ги погодило таму кај што највеќе ќе ги заболи.
Ау, отров сум. Мислам дека потешки зборови знам да кажам, него ли да затепам некого. И за жал... во лутина не зборувам за инает...ја кажувам вистината па што биде нека биде.
Зависи од човекот. Веројатно, ќе му кажам да ми се изгуби од видното поле. Или нешто ептен тешко, за кое може подоцна и да се каам...
Некоја лична навреда. Ич не сакам да навредувам, ама се случува. Или ако сум поприбрана, би кажала само - не го очекував ова од тебе.
Samar ne sum udrila ,nema ni da udram .Samarot ne boli tolku ,kolku sto boli zborot .Zatoa vnimavam sto zboram i so kogo zboram.Ako me povredi nekoj go brisam od zivotot (zavisi koj)zaminuvam ,a ponekogas ignoriranjeto boli poveke i od samar ,i od zbor .Ne vredi da si ja trosam energijata na nevazni luge.