Во надворешната убавина не би менувала ништо, а внатрешно: - Да не размислувам и анализирам толку многу. - Да си ги намалам очекувањата. - Да си го намалам егото во одредени ситуации. - Да ја избришам негативноста. - Да не сум дрска и арогантна. - Повеќе да ги сфаќам работите на шала. - Да не сум премногу емотивна. - Да бидам потрпелива.
Физички ништо би променила. Тоа што сакам да биде поинаку е помалку вртежи на мислите и поретко правење "експертски" анализи. Ретко ми оди во прилог, а ми создава непотребен замор и притсок, ама тоа сум јас. Така функционирам.
Да научам да си се ставам на прво место секогаш, да имам храброст да се спротивставам на сите кога се работи за мојата среќа.
Да имам повеќе самодоверба и многу повеќе храброст, да ни ги покажуваам емоциите и да не им верувам многу на луѓето .
од една страна би сменила се од друга па и не баш..но сепак би сменила се на мене и од надвор и од внатре..
Бојата на косата. Сакам црвена ама ми е став да не испадне ко што сум замислила.. Можда ќе соберам храброст деновиве и ќе заминав на фризер
Да не сум многу емотивна Да не сум брзоплета Да не сум срамежлива И најважно да не сум избувлива толку често.
Да бидам повеќе самоуверена и повеќе да си гледам за себе и помалку да се нервирам.И да се почитувам првенствено себе си !
Да не бидам толку повлечен, да си ја подобрам самодовербата и самопочитувањето. И да го пратам секој онаму каде што заслужува односно каде што му е местото, а не да избирам зборови и секогаш да правам компромис и јас да бидам тој што попушта.