Да го ценам малку повеќе тоа што го имам. Да ги ценам другарките, знам дека порано сум била нефер спрема некои кои навистина ми биле добри другарки. Да не сум толку големо злопамтило.
. ..физички ...мојот нос...некаако е голем и дебел....сакам носе мало прчасто.... . ...а карактерно....да не сум премногу искрена како шо сум, да подлажвам,да бидам ,,кучка,,,, ....добротата,искреноста ,и верноста станаа животни вредности кој не знае никој да ги цени....
Физички - стомакот Карактерно - Да можам да кажам НЕ во одредени ситуации, да не им верувам толку на луѓето..
Физички- многу работи, задникот, стомакот, и кожата по можност Карактерно- да не ми е побрз јазикот од паметот
да престанам да ги "overthink" работите, да престанам да се љутам за глупости и дефинитивно да ја намалам тврдоглавоста... (би било добро од првото да се почне, right now)
Прво да ослабам мислам имам меше , а второ да не се надевам и да не се искажувам на луѓе кои не вредат, односно кај оние кои ти прават само лице!
Понекогаш знам да бидам Mardy Bum. Всушност често сум. И секогаш кога лажам, потоа верувам во сопствените лаги и крајно се убедувам дека тоа е така. Дури ќе заборавам дека тоа е лага и на еден начин ќе стане пола вистина.
Избувливоста да си ја скротам малце, и да не бидам толку тврдоглава.. ии да не се нервирам за луѓе кои не заслужуваат.
На прво место обавезно е карактерот,тоа што секогаш сум брзоплета,би сакала да можам да бидам подобра личност спрема моите,тврдоглавоста,неодлучноста,песимизмот,како и повеќето луѓе,кои се незадоволни со својот изглед,би сменила нешто во врска со мојот изглед...има уште многу,ако почнам се да набројувам цела книга ќе напишам...
наивноста,милоста,сожалувањето,емотивноста и пред се тоа што сум добра со секој дури и со тие што тоа не го заслужуват......