Престани веќе енергетски да се вложуваш во други луѓе кога веќе немаш енергија ни за тебе. Редно време е да се посветиш на самата себеси и да се средиш, а они ако сакаат и нека ја запалат куќава. Возрасни се ќе се снајдат, не треба да се чувствуваш одговорно.
Kako da te izbrisam od mislite ,srceto ,dusata?Kako da te zamrazam ? Me vturna vo takov pekol ,od koj edvaj zdiv zemam .Mi ja odzema nasmevkata ,mi odzema se sto sonuvav i mectaev...luta sum sto me lazese ,sto slepo ti veruvav. Se si mislam deka e samo kosmar od koj ke se razbudam ,ama ne e .Se nadevam ke ja osetis istava bolka ,ama vrakanje nema.Jas ne sum sama me guskaat cetiri racinja i mi davaat sila i volja sekoe utro ,ama ti koga ke se svestis ke bides kaznet so najgolemata bolka "sam vo cetiri zida " bez volja za zivot.
Дозволи си да чувствуваш само, пушти ги и остави ги чувствата да ти ја галат душата и само молчи. Зборовите не се потребни и да сакаш да го преточиш во збор тоа што ти минува низ душа нема да успееш, затоа само дозволи си да чувствуваш и уживаш, заслужуваш
Продолжи да се бориш со предизвиците на твојот суров учител . Еден ден , кога ќе остареш , ќе видиш дека вредело . Твојот суров учител ( читај живот ) ќе ти ги даде плодовите на сиот твој вложен труд , и ќе имаш богата трпеза . И не мислам од материјална гледна точка , еден ден ќе имам толку многу внучиња , само посакувам и го молам Бог , да го доживеам тој ден , а потоа , што наумил Бог , тоа нека биде , нема да се жалам воопшто .
Добро што се случува со тебе Немој пак истото те молам. Прибери се, собери си ги мислите, и размислувај малку.
Ти си жртва и роб на сопствените чувства... Најлошо е што не се ни обидуваш да им се спротиставиш туку напротив, им се предаваш целосно.