Тоа што си толку емотивна, некои го сфаќаат како недостаток, како нешто што треба да го промениш. Не знаат дека токму тоа е нијансата што ти го разубавува секој ден
Ќе имаш и полоши и поубави моменти. Не дозволувај секој да ти се качува на глава и да ти се мотка во близина.Играј паметно и чувај си го грбот.
Не мора да ги контролираш сопствените мисли. Треба да не дозволуваш тие да те контролираат тебе. Грижите не можат да ја променат иднинат, жалењето нема да го промени минатото.
Тоа што си емотивна и емпатична не те прави слаба личност, туку напротив. Отвореното покажување грижа кон оние кои ти значат значи дека имаш големо срце и храброст. На светот му треба повеќе од тоа.
Се ова ќе помине. Не мора да живем за да ги задоволам тие околку мене, јас сум возрасна и знам што сакам во животот и јас сум единствената личност со која треба да живеам секој ден до крај на животот и битно е моето ментално здравје, битни се моите желби, соништа и нема да дозволам никој да ми застане на пат, освен ако сака да чекори заедно со мене. Сакам да се гушнам силно
глупав си и наивен... наивно, предолго и прешироко ја остави отворена вратата од животот.. затоа така ти влегоа... затоа сега кога е празно, затвори и голтни го клучот... и да те повредат пак, ќе биде површно... по нема да боли...