Дојдоа и твоите 5 минути во животот ... Никој не те разбираше што сакаш, те напаѓаа и осудуваа. А ти од нив не бараше ни совет, ни да споделат било какво мислење ... Го најде тоа што го сакаш, фокусирај се , вложувај во себе и уживај ,не за нив туку за себе како и секогаш што правиш.
Never stop crying, sobbing and trembling after a high stress situation. Don't snore to stop the pain. Pain tells us what to worry about and work on. In our culture is predominant driver be strong. It is a virtue to suffer, not to show 'weakness'. Completely wrong, it's undermining the biological and psychological mechanisms nature gave us to deal with trauma. All the hormone cocktail we need to survive something for us overflowing through tears and tremors are released from our body. Also, the prohibition on crying is a consequence of the powerlessness of the one who prohibits to deal with his own vulnerability, and vulnerability is the source of human vitality. A link that connects us and allows for the capacity for relaxation, playfulness, spontaneity and softness of the heart. ~ Na ca Šarenac, anthropologist and psychotherapist
Уште чашава и вајда ќе биде подобро. Уште еднаш Лажу те љубави... Уште еднаш лентата во глава сврте. Повик. Секојдневно се слушаме. Кога ковидот си го зимаше данокот секој ден ме проверуваше. Многу го сакам овој човек. Како човек де. Како душа што не ми мисли зло. Прашањето што секојдневно ме мачи.... до кога ќе е вака? има ли крај? има ли капетан на бродов? И дали повторно ќе ми пукне филм за се скроз да заврши зошто... јас не осеќам дека нешто завршило.
Научи се еднаш да си избегаш од мислите и да се олабавиш, пичка ти матер недоквакана. Аман више. Прекини со црни мисли, ексик. Ќе биде се океј, од дното само нагоре се оди. Ебате тоа шупелката недоделкана.
Досега требаше да научиш дека секогаш ама баш секогаш ќе го одиш потешкиот пат. Зар не научи дека тој што е чесен, искрен, непокорлив секогаш го чека трнлив и тежок пат. Не отрпна ли веќе од толку неправда, газење, трауми, стресови. Психава и телово ќе издржат ли?? Уште колку??? Ама знаеш дека околу тебе имаш многу луѓе што те сакаат искрено, им значиш, ти се најголемата поддршка, тие се крила кои те краваат од провалијата кога ќе треснеш на дното. Е само за нив треба да си храбра, да се бориш и да продолжиш напред. Ќе успееш, само верувај во себе.
Ljubov pa sto e toa? Se prasuvam dali sum edinstvenata koja seuste ne ja doziveala na pravilen nacin i so nekoj sto veke ke se pojavi i ke bide vistinskata srodna dusa moja...