Samo pozitivno kako sekogas,znajs deka tie sto te mrazat sekoj den se se poveke,ama ti davaat sila i volja,znajs kako ti...
Би си кажала браво, што одбрав да работам на себе и се решив после долго време страдање да почнам со психотерапија и сеанси. Од денешна перспектива, 7 месеци подоцна, би си кажала колку сум горда на себе, што си дозволив да се соочам со реалноста и да чекорам по нов пат, пат со многу свесности и личен раст.
Имај трпение. Ќе летнат годините додека трепнеш. На есен се селиш во нов дом,таму се ќе биди поинаку ќе видиш.Децата потпораснати,песна ќе биди. Само мораш да го издржиш овој период. Верувај во себе и не се изморувај за небитни ствари.Си требаш прво на себеси а потоа на другите. И сама знаеш колку е битно менталното здравје.
Не мисли на тоа време што помина.тоа беше еден друг живот друга енергија.. знам дека многу сакаш да се врати времето назад и да можеш да ја промениш, одлуката, знам дека би останала таму. Да имаше само таква опција да се враќа назад времето. Него го обвинувам дека сакаше да се вратиме назад во пустелијава. Среќа што не сум повеќе со него. Ми текнува на некои места што ги посетив таму и грутка ми стои во грлово,како да ми шепти нешто врати се. Сега веќе не знам што да си кажам себеси, некоја носталгија ме фати и не ме пушта, како да сум заглавена.
Ne si ti kriv za sve, ne se obvinuvaj postojano, ne se preispituvaj postojano kako ti mozese povekje, kako ti trebase povekje. Prekrasen si takov kakov sto si, ne e sve do tebe ubavo sto si so oset i empaticen, ne ja rasturaj dobrinata i kulturata sekomu. Teraj u pm idioti i lugje so probuvaat da ja zgasnat energijata vo tebe, toa ne znaci deka si los, postavuvaj granici, te molam! Nemoj pak istite greski. Ne si sam
Браво Види каде стигна, види колку постигна. Не беше лено, ама помина. Сега уживај на таа функција, и со умо в гла
Те мразам во што се претвори, каде е тоа срце невино што молеше за љубов и неизмерно даваше. Кој е овој камен во гради што го носиш, ова не си ти..тие очи кои беа полни живот сега се ладни како лед и болат како 1000 ножа. Врати се назад јас секогаш ќе те чувам и никој нема да те повреди повторно.