Не си ти за сама во кола на отворен пат... Само кога си сама возиш како што возеше денес, кога има некој со тебе си поодговорна... Само вози според пропишаната брзина, денес претера... не притискај на педалата за гас колку што си тажна и нервозна
Пред окулу 6 години направив список на желби како сакам да живеам. Имаше 30тинан точки. Сега гледам сум остварил се освен една но и на таа има, некој прогрес.
Кога Господ сака си ги реди коцките, една врата се затвори, веднаш нова ми се отвори, за пребрзо време, ама ако само за убаво да е.
Добро, кога ќе сфатиш дека ти самиот себеси треба да си на прво место? До кога вака? До кога одговори ми?? Зошто ова си го допуштат себе си? Нели гледаш дека не бива вака, зарем уште не ја научи лекцијата од минатото, м? Или ќе направиш темелни промени и ќе ги одделиш некои работи пошто не идат заедно со другите работи или и понатаму ќе се измачуваш. Само ти продолжи вака и ќе завршиш убаво, а веќе имаш предупредувања дека не е ок вака..
Зошто мораше баш вчера да одиш за ск, кога делеле бесплатни табли јајца во маало? Уште една пропуштена шанса за нешто гага, пати сега!!
Не очекуваното од никого и никогаш нема да биди разочарана. Оваа реченица како точна се покажа многу пати досега,само мене никако да ми дојди умов.