Напорна си со сите изговори дека сите посетители на домот ти се причина за од утре да почнеш здрава исхрана! Доста ти е благо и глупости!
Си вети себеси дека веќе нема да дозволуваш некој да те гази и понижува. Конечно го правиш тоа и ти станува подобро. Браво за тебе.
не се откажувај, немој те молам. Бори се до крај, мораш, тешко ќе биде ама издржи, мораш! Не си сама, така се чувствуваш ама не си.
Вака ли изгледа мирен,среден живот? Вака ли изгледа кога сите оФци ти се на број?Кога оџакот право ти чури?
Не сум лут на никој освен на себе, затоа што интуицијата никогаш не ме излажала во мојот ЖИВОТ, буквално никогаш, секогаш кога сум ја слушал 99% искочило така, незнам кој ѓавол влезе во мене сега, и зашто целото ова време ја игнорирав, и одев со глава во зид, неможам да си поверувам некогаш колку сум глупав и наивен.Но фала му на БОГА, што и покрај лошото ми ги отвара очите, и НЕ никој не ме ЗАФРКНАЛ, се зафркнале самите, што ГУБАТ вреден ЧОВЕК, искрен ЧОВЕК, ЧОВЕК кој сакал да им пружи све во ЖИВОТОТ, да им го олесни животот, направи УБАВ, мирен, полн со ЉУБОВ, но ке дојде она што е мое, никој туѓото ни го земал, ни ке го земе.
Од што е толку трагично, веќе ми станува смешно, ама ако се е лекција во животот , учиме додека сме живи
Колку е чуден овој живот, со некого кого си сакал да делиш живот, да го прифатиш онаков каков што е, со сите добрини и мани, да идеш против светот, преку ноќ станувате странци….
А да си погазете гордоста и двајцата и да седнете како луѓе, нормално да разговарате? Без гордост, без навреди, само отворени карти дали вреди да си бидете дел од животот? Оти за преку ноќ никој со никој не станува странец, ниту со семејство, ниту со сопруг, девојка.. Извини што се вмешав ама јас никој не сакам да губам така, дали пријател, семејство, сопруг. Е сега ако се работи за неверство во било кој облик, дали пријател те издал, ти забил нож во грб, не ти помогнал, си се скарал со девојка за сериозна измама, тоа е друго. А за некои работи, луѓе сме грешиме. Поради гордост не вреди некој да изгубиме да не е дел од нашиот живот.
Само храбро како досега, ќе помине... исхраната, терапијата, мирен живот, саканите до тебе и докај сака Бог, до таму знаеш дека е така. Никој не побегнал од судбината. И не плачи веќе, престани!