Потполно се е конфузно , сите сфаќања , сите размислувања целиот наш свет е илузија ,бидејќи ниту сеуште знаеме како сме настанале. Да,имаме површински одговори .. дека сме од Бог создадени но никакви други податоци за него немаме ,сме потекнале од мајмун.. по пат на еволуција .. а ни кажал некој од каде се појавил мајмунот ? Се смета и дека сме експеримент на вонземјаните , но исто никој не ни кажал од каде тие се појавиле , околу нас имало невидлива енергија во која што после смрта сме разградувале .. абе безброј теории а всушност БУКВАЛНО НИШТО НЕ ЗНАЕМЕ и живееме, во свет каде што се е бессмислено , (инстаграми,друго мислење , оговарање , стресови, СЕ) ама тоа е то... останува да се смириш со барањето на некоја смисла и само да уживаш во тоа што тие барем дадено . И да се трудиш шо поквалитетно да го изживејш животот. За жал за голема жал нема тука хепиенд и тоа сеуште неможам да го прифатам како реалност и живеам во илузија дека се е вечно . Што е голема грешка.
Секое ново изгрејсонце и секое ново зајдисонце. Неговите очи полни милост и љубов, топлите прегратки на моите родители, заштитничката настроеност на брат ми, среќата на моите пријатели. И секако, желбата да имам деца. Тоа ми е движечка сила во животот и смисла на моето постоење.
Sekojdnevnite druzenja so moite bliski prijateli, zabavuvanjeto, smeenjeto do toj stepen sto ke ostanes bez zdiv, esenta i zimata, pomislata deka eden den ke bidam kozen doktor.