Се чудам како досега не сум ја нашла темава.. Инаку, од каде ли да почнам? А да, чудна сум бидејки речиси во се сум поинаква за разлика од другите. Општеството ме гледа буквално како да сум падната од друга планета, а честопати и јас се чувствувам на истиот начин. Не знам зошто, несакам ниту јас да е така понекогаш, ама тоа е. Со тек на време се прифатив себе си, кога веќе не најдов начин за да се променам. Не сум лицемерна. Длабоко во себе сум злобна. Сакам да живеам во 16-ти век, бидејки сметам дека таму многу подобро би се снашла отколку сега. Зборувам поинаку, најчесто литературно и културно. ,,Серизона сум'' бар така ме дефинираат пријателите. Бидејки во еден момент зборувам за важни теми, а истовремено се однесувам како зрела и возрасна жена и покрај моите 17 години, а во другиот момент ,,откачувам'' и се однесувам буквално како 3-годишно дете. Чудна сум по тоа што луѓето мислат дека животот го сфаќам премногу сериозно, а тоа не е вистина бидејки кога времето ми е исполнето ДЕНЕС јас не мислам на утре. Чудна сум по тоа што имам отворени сфаќања и не ѓи дискриминирам луѓето. Чудна сум по тоа што мразам да озборувам за разлика од повеќето, и се обидувам да не го правам тоа воопшто. Не го гледам Величествениот и останатите турско-индиски жалопојки Сакам да се дружам или со помлади или со постари од мене, а со овие што се иста генерација со мене воопшто не се пронаоѓам. Зависна сум од храна, пеење, сонувам за кариера, но изгледа дека тоа ќе остане само сон... Поет сум и работите ѓи гледам од поинаква перспектива. Се ,,палам'' исклучиво на геј мажи. Не ѓи сфаќам лезбејките... Доволно е.
Имам поразлични размислувања од повеќето луѓе што ги знам и често знаат да ме погледнат како да сум некој изрод. Поинаков стил, гледам облеката што ја носам да биде поуникатна, да се чувствувам удобно, не гледам што е во мода бидејќи не сакам да бидам униформирана пошто цел град речиси исто се облекува. Пијам многу какао. Јадам многу. Често залетувам со мислите. Сакам книги, без книга и какао сум како побудалена. Сакам уметност. Имам поразлични соништа. Сакам поразлични нешта од луѓето околу мене. Поинаква музика. Тоа што не зборувам многу, во друштво најчесто ќутам. Имам чудна смисла за хумор(сестра ми и една другарка ме разбираат), само пред нив можам да се глупирам така како што сакам. Сакам стомачен танц и метал во исто време. Не сакам да оговарам и да трачарам кога ќе отидам на кафе и само да гледам кој што облекол. Мојот поим за забава е поразличен. Мојот поим за среќа е поразличен. Имам по отворени, либерални сфаќања. Сакам уникатност и многу се радувам кога ќе видам нешто поразлично од сите. Во душата сум дете, и често знам да се однесувам така, и вечно би сакала да зачувам дел од тоа дете во мене. Не сакам да пораснам. Имам ненормално бујна фантазија. Сакам виолетова и портокалова коса. Сакам мали гради и обично ме гледаат чудно бидејќи ми биле баш убави големи. Многу размислувам, како некоја девица сум иако сум рак. Се дружам со одредена група на луѓе, неможам со сите. Исто како Валерин, не сум баш во најдобри односи со мојата генерација. Мал е бројот на луѓе што можам да ги поднесам. Тие што ги можам не оговараат, чудаци се како мене, имаме некои цели во животот и поразлични ставови од околината. Тие што не ги можам, превише се замараат. Завидливи се, прости.
Чуден сум затоа што никогаш не ме боли г'з за тоа што правел овај или онај. Чуден сум затоа што сите мои другари кои се сметаат за вистински "мажи" се тепаат, ги изневеруваат своите девојки, пијаат како "сунгери" како до тогаш да не виделе алкохол, а јас не. Чуден сум затоа што сите машки сонуваат и возат нови и спортски возила, а јас сонувам за олдтајмери и си возам еден. Чуден сум затоа што знаам да бидам секогаш искрен и да дадам добар совет. Чуден сум затоа што никогаш на никого не сум забодил нож во грб. Чуден сум затоа што го сум премногу груб кон личности кои не заслужуваат ни едно здраво да му кажеш. Чуден сум затоа што работам било каква работа без срам само да си имам мој буџет и да не бидам товар на родител. Чуден сум затоа што си живеам животот на мој начин, а не како некој што посакува.
Така е,и да се надоврзам со тебе,во денешно е чудно да си нормален дечко,и не само тоа туку некои девојки се убедени дека непостојат такви,и те прават дека глумиш.
Чудна сум им зашто имам викана и многу густа коса и кога ќе одам сите ме гледаат и тоа највеќе ме нервира.
Чудна сум им на девојчињата од одделение зошто не сум ја пеглала косата(убаво ми стоела испеглана).Не ја пеглам зошто така само ќе си ја уништам косата,а после неколку години пеглање косата ќе ми изгледа како метла!На другарки од маало сум им чудна зошто не се карам со моите ако не ми дадат да излезам,односно зошто не ги молам за излегување,ова-она..Не се карам зошто ја прифаќам нивната одлука и знам дека колку повеќе пробувам да ги убедам ќе стане полоша ситуацијата.И на крај зошто не сум носела штикли за полуматура.Зошто морам да носам?Нивниот одговор им беше:Па сите ќе носат само ти нема.
ме прави чудна тоа што не зорувам многу ако не ми се подогодат луѓетоо околу мене букваллно можам да молчам со саати
Чудна сум затоа што не носам сандалки,јадранки(освен за на плажа) бидејќи имам проблеми со ноктите и не планирам да им објаснувам на другите
Чудна сум затоа што кога јадам киви ги сечам со нож на половина и после ја јадам од внатре со лажичка. Чудна сум затоа што цел ден го поминувам во пижами, дури и до продавница идам по пижами. Чудна сум затоа што ме иритира коа ќе ги пипнам праските( ме ежи ).
Чудна сум затоа што сум опседната со хигиена пред сее со лична.Знам да приметам и најситни детали на нехигиена од луѓето околу мене и да ми стане непријатно и гадливо.Истото се однесува и за домови и најразлични простории
Чудна сум затоа што верувам во вонземјани Верувам во негативна енергија, во необјасливи ситуации, не се знае кога ќе кажам некоја глупост, си зборувам сама со себе, прво кога ќе се запознаам со некој сум срамежлива, а после ако ми се свиѓа по карактер, сум целата своја и опуштена, не знам да возам велосипед, а имам возено автомобил, по некој мои „теории“, сакам да превземам ризици, знам да бидам поинаква од другите, скоро секогаш имам различно мислење затоа што секогаш се трудам да гледам од различна перспективна точка од другите, имам прилично долга коса и сакам бокс, мечување, трка со коли и мотори
Чудна сум затоа што сум една голема педантерија, која доколку 100 пати не си ги измие рацете во денот не може да функционира.
Доколку почнам со фактите кои ме прават чудна, би можела да напишам еден роман. Но, сега малку скратената верзија. Чудна сум затоа што се разбирам и интересирам во поразлични теми од моите врсници, односно во врска со медицината, географијата, музика, филмови. Чудна сум бидејќи не излегувам секоја вечер. Едноставно, не го разбирам тоа секојдневно излегување навечер. Чудна сум затоа што сум опседната со Disney цртаните, и општо со анимираните цртани. Мене тие ми се многу интересни, а воедно има нешто квалитетно да слушнеш и да гледаш. Чудна сум бидејќи на Instagram имам повеќе од 400 слики, кои се храна, пијалоци, погледи, места, животни. Во таа збирка имам само 30 мои слики. Чудна сум бидејќи се разбирам повеќе во мода, бидејќи ги следам сите настани од модната индустрија, и без сомнение ги знам сите современи дизајнери. Чудна сум затоа што имам веќе една година температура, која постојано варира. Чудна сум бидејќи имам поголема висина со оглед на возраста, а премала тежина со споредба со висината. Чудна сум затоа што би дала 6.000 денари за патики, или пак за јакна, без да ми е грижа, и да знам што носам. Чудна сум затоа што постојано донирам, за разлика од моите врсници. Yeah, I'm a weirdo.
Мојата чудност и лудост(не мислам на душевна болест) ме прават чудна. Чудна сум затоа што имам чуден начин на размислување( според просечните луѓе ), затоа што тренирам кошарка (а не одбојка), затоа што мразам „штикли“ со платформи, затоа што немам фејсбук(навистина), затоа што не ми пречи да ме нарекуваат чудна и затоа што не се обидувам да бидам нормална.