Ама ништо без зелено лимонче не прајме Јас имав нане свежо убајна, бевме на одмор ми се исуши.. Ќе си правев мохитце затоа и го садев, ама то е. А тука кај и да седиш не го прат така убо, а во Грција е топ. Најубав коктел ми е, нема подобар.
Имам нане во двор, и тоа многу, ептен ми се размножи. Би сакал да засадам и зелен лимон, ама не знам каде да најдам расад. Да не знаеш ти или некој друг на форумов?
Така ли се вика на македонски? Фала! Леле ама скапо било ова... ма да ако човек често јаде, и се исплати да си одгледува. Како што е 400 денари кило по маркетиве
Па како пишува во дуќан дека се вика, зелен лимон?! Нема шанси... Иначе кај нас на парче иде, 50 центи едно... Али јбг, као пасува у Гвакамоле, мераци. Или Лимончело... Скупо е оти се калеми, ретко има семе лиметата. Ма да и да најдеш некоја, и да ја насадиш, ќе си почекаш минимум 5 години да ти роди... Земи пиши у другине теми за растенија, СДК, 40ка,Општи, може има некој па да ти даде неколку гранчиња...
еј гвакамоле даа, уф ама ми се пријаде сега. Фала, мислам дека ќе ја купам оваа, само да прочитам како се негува и евентуално размножува, да не ми овене па џабе парите фрлени Еј, те частам едно мохито за ова
Апартман во морско селце во Грција. Туш-кабина, може и мизерна, не толку модерна. Грчки гел за туширање и шампон со летен мирис. Сушење на балкон со ладно кафе (фрапе) со многу мраз и кока-кола. Цигари. Лесна книга или крстозбор. Или игрица на телефон исто може. Чувството дека за кратко време ќе одам на плажа-се мачкам со млеко за тело со заштитен фактор, нанесувам на лицето и сѐ е толку прекрасно... Во воздухот има сол, мирис на цвеќе, сите слободно наоколу се движат...