Подобар и поефикасен јавен сообраќаен транспорт, поевтино такси, поевтини цени насекаде - по кафулињата, рестораните, дискотеките, бутиците... Повнимателни и покултурни луѓе со подобри навики за хигиена на улица, за по дома многу ми е гајле што прават. Помалку барокни фасади и зданија, повеќе модерна, минималистичка зелена архитектура... Мхм, само ти сонувај си М...
Улични сијалици, коишто светат, ноќе, а не дење! Повеќе култура. Порамни улички, без дупки. Mcdonalds. Двокатни автобуси, ако воопшто можат да се протнат. Уште една автобуска линија. Повеќе игралишта. Кино. Библиотека. Убаво е да се сонува.
Закон за елиминирање на шиптари. Базен- (во изградба е.) Повеќе зеленило, ПАРК и дискотеки како Пирлепа града што има. Средена спортска сала и повеќе културно-едукативни настани.
Мир и толеранција. Последните случувања во Струга, на нас македонците не ни го овозможуваат тоа. Разбирам да бидеме еднакви ама законите да важат за сите, а не само за македонците. Фала пријатно.
Се сметам себе си за македонка( иако имам и српско државјанство), ама првава твоја реченица ептен ми забоде во очи! Зошто толку омраза?Зошто такви национални увреди од твоја страна?Во 21 век, младо девојче така размислува ! Има ли форумов некои правила против расни,верски,национални и.т.д ставови и увреди? И да, се извинувам за офф топиков ,ама морав.
Прво и основно, културата, која е на најниско можно ниво.. да не речам во минус е влезена. Посебно во моето место на живеење. Толку некултурни луѓе не постојат никаде. Да ти се одмили и од живот и се. Мислам дека да ја имаше неа, многу други работи ќе беа подобри и ќе имавме дефинитивно почиста средина меѓу другото. Друго нешто што многу ми фали е кино, повеќе паркови и зеленило, нормален трговски центар, повеќе места за забава, дружење итн итн.
Ми недостасуваат неколку луѓе кои многу ги сакам, и баш би било супер да живеат таму кај што живеам јас... За жал бројката на овие луѓе само расте...
Летна дискотека како што имавме пред 2-3 години. Кино Аквапаркот што се гради секоја година и никако да го изградат. Парно во секој дом, со геотермалните води кои вријат под градот.
Снег! Снег! Снег! во последниве години само еднаш во цела зима гледаме снег,кој за неколку саати се стопува Иии повеќе дискотеки
Едно шеталиште да има кај да си излезеш и сам да сакаш да излезеш да прошеташ некаде, измеѓу да има по некоја клупа да се седне....
Па ми недостигаат доста работи.. - Еден убав асален парк - Убав Кафич за младите. - Многу повеќе продавници и посебна продавница за благо.. - Повеќе автобуски линии! - Поголема култура кај луѓето!! - Базенннн - Кино итн итн итн.
еден убав базен и сонце па да си уживкам таму секој ден... ама и сакам посебна продавница за чоколадо...мммм.... ама исто така и помалку ветер.....се на се, времето да е поубаво