Многу работи,еве неколку:улици без дупки за да можеме како луге да се движиме со автомобилите ,работни места,здравство како што доликува во 21 век,образование што нема да ни ги затупи децата како што е глупавиот кембрич и да не набројувам.
Ај па и ти бараш преку леб погача За кај нас треба да биде прашањето што имате во вашето место на живеење Нема што имаме ќе биде одговорот
Ај што ништо немаме,па и ограничени сме Освен јаготка слабо нешто да има.Кажи си чедо не се срами,се ни недостига,ништо немаме
Батали таа комшика арна си е,најдобра другачка ми е Него од моите комшии повеќе ми е страв директно од Бардовци се пуштени
Абре цела населба т. Е. Село ни е ко од бардовци избегано Ееее Ете што ни фали кај нас Психијатриска устанива
Културни настани лани и огновите за бадник ги немаше , освен во две маала дали овде нацијата ни умира ? П.С. и дечиња во маалото . Освен моиве , други на година две помали/поголеми нема , македончиња , па и албанчиња , само едно албанче на возраст на син ми и едно македонче кое вчера се роди ..
Театар Киното да проработи повеќе бутици али некои убави не од 19 век шуу знам што друго моментално не ми текнува ама сигурно има и други работи...
Јас сум мажена во прилеп а инаку од охрид сум му фали трговски центар и апарати во бутиците за плаќање со картички и кафулиња