На манастирот кај Матка знам се изнајмнуваат конаци. Исто женски манастир кај Рајчица, само не знам дали е бесплатен престојот. Види и св. Јован Бигорски, таму мислам и можеш да се вклучиш во некој од нивните активности исто и на Рајчица во женскиот можеш.
Во Бигорски е бесплатно, а во Осоговски се плаќа. Ќе мораш да ги контактираш во манастирот. Кај секој манастир е различно. Рајчица е убаво место, плус во близина имаш интересни знаменитости за посетување.
Да, бесплатно е. Јас сум спиела и во Бигорски и во Рајчица, ништо не сум платила. Во Бигорски мислам за жени е дозволено два дена спиење. Само мора да се јавиш и да ги прашаш. Таму ќе помагаш на сестрите.
Ми се пие црвено вино со кока кола, ме потсеќа на времето кога пиевме, гратис лилав кармин си добивав усните као на вампир као крв да сум пиела
Леле како ти текна за степот. Асоцијација од тие времиња ми се и оние мрвиците шарени б-комплекс. Ај да не сум офф-топик, сè би дала за едни домашни кори.
Само што Б-комплексот не се меша со вино туку со млеко. Сега во кесички еднодозни ги има мрвиците. За секој ден