Што ви сметаше после породувањето?

Discussion in 'Бебе' started by NEA, Sep 12, 2019.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Ја ако сум искрена 100% личи на маж ми, уста, нос, облик на глава … очите се мои… кој ја виде, сите рекоа исто. Ама мењаат бе, бабиве нека се радуваат 8)
    Мојава е воздушен знак како мене и стварно мислам дека ќе биде послична на мене отколку на маж ми по досегашни моменти и манири што ги прикажува за еден месец :D али ко преживи причаче … мајка ми вика со тебе не спиевме додека не направи една година, хроника бевме се подававме на два саати со татко ти, баба ти, дедо ти по дома. Ама во тоа време живееле сите заедно па имало смисла да плаче бебе со ноќи цела година … сеа сите сами сме … ако се деси истово у дупка ти е живот цела година си зомби ;(

happygirl and baguf4e like this.
  2. Stone

Stone Истакнат член

Синко личи на татко му,и многу ми е мерак.Се заљубив во тој човек и сега повторно се заљубувам во мини верзија од него.Не знам зошто кога пријатели ќе ми речат цел е на татко му мислат дека ќе ми пречи тоа или па дека ми е криво.Баш напротив.Карактерно не знам чива страна ќе фаќа повеќе ама што и да е пак и двајцата сме табиети исти.

3. Baby warrior

Баш, па од срце сум го одбрала маж ми и ми е најубав на свет … детево има ли поубаво од тоа да ми личи на него :inlove:

4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Мојава исто повеќе е на мене, особено ако земеш слика од мене кога сум колку неа, исто бебе. На мм кога му покажав една слика се збуни кој е, внук ми одма рече дека е она :D А карактерно на него изгледа ќе биде, а маааааааалце е тежок мм (пак си го сакам) :rofl: а кога требаше да се роди цело време викав да е само после 20 јануари да биде водолија како мене. Ќе видиме, може ќе стане водолија кога ќе порасне :D

Autumn05 and baguf4e like this.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Да бе пресреќни се некако што личат на синовите.
    И син ми е цел татко му буквално па знае често да каже, леле како Х пак да го држам како бебе. :D

Feniksgirl likes this.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ме заинтересира муабетов со водолија.
    Синко е водолија, што да очекувам? :wasntme::D

7. Kala22

Kala22 Популарен член

Моево е ептен мешано жими се. Една слика имав при крај на бременост што ја фативме во ликот и на неа личеше ептен на мене. Амаа вака како расте челото исто на татко и, веѓите на него, прстите на раце и нозе копија негови е очите, носот и устата повеќе наликуваат на мене :rofl:
    Инаку мене многу ме нервира тоа, свекорот уште во болница на кого личи и ја гледа, тоа подувано целото на ништо не личи на кого личело (facepalm):rofl:

8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Мене докторот што ме породи, јас легната на тоа масата сред операција, тој ја корне од мене надвор и вика “пиле ова оригинал на тебе”.:rofl: Кај виде сличност не знам, сега кога гледам слики личи на модар патлиџан.

9. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Исто и мојов :D јас на почеток не можев да приметам ама сега кога му зборам се осеќам како со себе да си зборам, преинтересно ми е :D среќа само очите му се плави на мм, мада може ќе смени иако веќе му се баш плави :D

Baby warrior and baguf4e like this.
  10. Orchidea

Orchidea Популарен член

На мене не е ниту женско :D

Ама дека е ист мм, ист е. Фаци, пози на слика, исти се. Само во очите е на мене, ама јас па сакам на татко му да е. Преубави очи има мм.

Иста песна пееме. Џабе ми беше зборењето. Синко се научи кај кој како може и си тера. Со мене и мм е мирен, си седи во столче, на подлога си игра. Свекрва ми и свекор ми го научија во раце и сега си бара да го шетаат низ дома. На прашањето зошто плаче почнав да одговарам - бидејќи не знае да зборува.

LeNora and Feniksgirl like this.
  11. Elliana

Elliana Истакнат член

И двете си личат на мене, за џабе ли се претргнав за овие деца и точка не дискутирам :rofl::rofl:

Noemi likes this.
  12. baguf4e

baguf4e Популарен член

И моево е со плави очи, на некоја прабаба од второ колено има наследено бидејќи ние сме со кафеави со маж ми, а и поблиска фамилија ни се кафеави или зелени.
    Ама ако, исто ко јас со плави очи е.:D

lovely91 and Autumn05 like this.
  13. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Злато, што може хахахах

шала на страна, јас конкретно сум инат, многу емотивна, брза... татко ми е водолија скроз обратно е :D
    ама и двајцата сме креативни, авантуристи, љубопитни...

QweenSM likes this.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не верувам во хороскоп нешто, ама немам убаво искуство со водолии.:bandit:

Stone, QweenSM and MariaBouli like this.
  15. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Не верувам ни јас, ама интересно ми е така кога ќе се погодам. Најубавото работно место и искуство ми беше кога работевме 3 водолии :inlove:

ама што ти згрешивме толку? :D може до подзнакот било хаха плус машките водилии се многу поразлични од женските стварно

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

:punch::rofl:

Feniksgirl likes this.
  17. Baby warrior

Е кога сме кај очите … и ја и маж ми имаме темно кафени … детево бебешки темно темно зелено плави до кога се очекува да се избристри бојата што ќр им биде цел живот? Татко ми и брат ми се со темно зелени очи па сакам да верувам дека оваа мојава фатила очи на нив ама може и да и потемнат скроз кафени како мене и мм нели?

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

До година.

Baby warrior likes this.
  19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Син ми имаше темно плави кога се роди, накај 6 месеци му осветлеа и почнаа да тргнуваат накај зелени веќе, ама доминантно плави му беа, а апла зелени како што му се сега поголем беше кога му станаа, мислам после 4 години. А може и му се исти а мене ми се чини дека му се сменила бојата дека светли му се. Ама на година сигурно ја немаше оваа боја што ја има сега.

Baby warrior likes this.
  20. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Хахахахахахахха леле исто скроз, јас немав никогаш некоја замисла на кого да личи, ниту пак ќе ми беше криво да личеше на сопругот, ама ете се роди плукнато на мене, мене дури смешно ми е, имам некоја специфична дисколорација на капаците и пред некој ден на сонце го гледам дури и тоа го има од мене наследено :D а свекрвица кога и да дојде цело време нешто си наоѓа дека личи на сопругот, косата му била како неговата (ние и двата со црни коси сме, не знам како процени дека е како неговата), прстите на нозете му биле како неговите, долги прсти хирург како тато ќе бил :D а јас имам подолги прсти од мм ама нема врска, јас си се смеам и последното доаѓање и мајка ми беше тука и му вика мало Енче и она се налути и вика на него си личи, плус до една година менуваат децата :$:$:$ никогаш не разбрав што е толку опсесијата на кого личи бебето, нормално е на еден од двајцата да личи..