1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Несмееш гаќи да носиш, т.е. нема да ти дозволат да ги облечеш за да дишела раната :D А овие дозволуваат да се носат затоа што се мрежести и служат само да ја држат улошката. Ние сме малку назад, во другите земји болницата сама ти обезбедува од овие еднократниве додека си таму, у ствари многу работи т обезбедуваат што кај нас е за сега научна фантастика ама ај да не забегувам од темата :lol:

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    хахах форко ептен си загрижена, обични неможеш зошто влошките немаат најлон како обичните и пропуштаат, јас кога бев недозволуваа гаки и со нозе само ја притискаш улошката ќе се наместиш убаво и почесто во вц, зошто кога доаѓа визита неможат да те чекаат да се соблакаш само шириш нозе они со штипка ти ја тргаат улошката да ти ја видат раната и ти ја враќаат назад :puke: ама ќе издржиш 2-3 дена. најлошо од се е станувањето во 5 сабајле на туширање мене ми се погоди таква чистачка на смена и сакаше се да и е исчистено пред визита и она беше поглавна од сите :rofl: не будеше во најслаткиот сон |-)

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ајдеее и во затвор помалце ги мачат :)

4. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    нема да ти шлакне не се секирај :D , јас со серклаж во болница со спаваќа и улошка без гаќи, па одев до вц, наваму натаму...

5. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    А тие Вир улошките, видов едно пакување 130 денари некаде беше викам многу скапо, а па на друго место исто Вир 80 пишуваше околу 60 денари, толку се тие што треба да се купат? Има некој користено од БОНИ? или не треба такви за у болница?

6. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Вир влошките се најубави затоа што се со памук само завиткани во мрежа и не паѓаат ако немаш гаќи ,доека другите влошки се синтетички и не се убави за раната не може да дише ,инаку гледав некои од родилките носеа и други значи не е забрането , исто ми дозволиа бебто во мои алишта да си го облечам ,може и спавака да си носите ;)

На Mama25 и ana.tinkerbell им се допаѓа ова.
  7. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Фала пепита, а колку пакетчиња улошки ти носеше? Спаваќа гледав од стружанка али не ми се свиѓаа воопшто а и продавачките не беа воопшто љубезни и ми се одмили да купам :D

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Истото и мене ми се случува неколку пати по ред во Стружанка. Си викав ај сум ги начекала на лева нога, еве не сум била единствената. А сега па ко што сум раздразлива, се навредив бе :D Барав и ја спаваќа и ми покажуваат старинска една, мислам таква никаква во дезенот и ја се киселам, не ми се свиѓа, па имам право да не купам и како лути уште ја дрпнаа си ја прибраа. А баш ќе им испазарував, сакав и постелнина да земам и некои пешкирчиња ама си излегов. Инаку за улошки, носете си повеќе пакетчиња, мслам дека 2 малку се, нека има, подобро да ти останат него ли да немаш. Не дека нема таму да ти даадт ама зошто да бараш, па имале, немале, вака стави си 4-5 и мењај кога ќе ти текне.

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ана јас имав од Бони ама од тие со мрежичка шо се светло плави и тие се добри како што кажа пепита не паѓаат ако немаш гаки и купи си 3,4 паковања. А во битола дозволуваа гаки да се носат, и пред визитата сестрата ке речеше одете да се истуширате и слеквајте ги гаките, ако немаше време да се истушираш само ке си сменеше улошка ке си се подзабришиш и ко ке помини визитата веднаш гаките ги облекваш и готово ;) Само ке си носиш повеќе пара за да си ги мениш и тие нормално оти крвариш :) И да ви кажам а и да не носите гаки ич нема да ви биди чудно оти и јас си мислев како без нив, ама два дена си поминав без нив (во пред породилна цел ден, и другиот ден од ко се породив ми беше шубе ради раната па дури приквечерта си кладов) :lol:

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Епа не ќе е до нас со ова продавачкиве :D ама сериозно воопшто не беа љубезни и викам ај ќе појдам во другата продавница во гтц што е , таму прашував за трењерчиња бебешки една другарка земала и беа многу слатки и продавачката ме гледа и на цел глас Девојче ти сериозна си што ми бараш тренерки за новороденче??? И јас таква прашалници, викам зашто? Па вика нема толкаво бројче и јас ја гледам ок викам фала за љубезноста, другарка ми се крстеше кога излеговме боже боже викааа ти се развика :rofl: истото беше и за спаваќата што викаш ти старински, јас очекував некој боље до душа само две ми покажа таа можеби ја мрзело да ми покаже уште...страшно

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    Добро за мене ми е јасно што треба да носам,но не ми е јасно за бебето.Треба ли пелени или шпикозни или пак памперс е најдобро

12. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    памперс од 2 до 5 кг :)

13. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    зависи каде ќе се пораѓаш, ако си во чаир ти треба само памперс и марамици, од облека ништо зошто ги повиваат цели во пелена што мене лично мн. ми се допаѓа зошто се мн. полесни за кревање и поцврсти него одма во облека :) , а во ГАК ги облакаат од таму во шпихозни и незнам дали е дозволено свои да носиш нека напишат тазе мамичките што се таму породени

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    јас за бебето ќе пакувам 3 осмици и 3 тетра пелени, ајде осмицата да ми се најдат а тетрата може да ми потребаат за покривање и легнување на бебето, влажни марамчиња крема и памперс :P

15. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Карак ако мислиш да носиш осмици за широк повој нема потреба во болница одма да му ставаш повој ,само памперс носи си а пелени носете обавезно за да си го ставате бебто на нив ;)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    I jas si ja spremiv torbicata za mene no od pusti merak ja spremiv i za bebusko ....do dusa za bebusko vo bolnica ne mi treba nisto bidejki se od bolnicata davaat za tamosniot prestoj pa ke moram da prasam dali ke moze vo moi alistenca da ja oblakam :D
    Pusti merak toa ti e.....;)

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Па мора ли на пелена да го ставам? Ке го ставам на пешкирче :?:

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    абе можеш да го ставиш на пешкирче али за покривање ако ти требаат и ете за забришување на млекото после цицање и дрн дрн земи си тетра бркале доста работа

19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ке земам 2/3.. ама знаеш што сакав да те прашам :?: Папучи какви да земам не знам дали да купам гумени некои за под туш или нема везе?

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    јас си купив гумени кломпи не дека после ке ги носам али да би ти препорачала нешто гумено како папуча не апостолка затоа што ако е навечер свежо може ке си облечеш чорапчиња а апостолки и чорапи :?: така да нешто гумено и плус за под туш :lol: :lol: