За бебе памперси и марамици само. За тебе Вир влошки околу 3 пакетки, гаќи 5-6 пара, стегач за коса, лабело, полнач за тел, крпа бањарка, крпа за раце, марамици, храна! (бејк ролс, бисквити, сок од јаболко или боровница, или леден чај), картончето за крвна група, книшка, течен сапун во помало шишенце, четка, паста итн. Носи си и спавача, јас кога бев среќа си носев 2 од дома оти не ми даваа таму секој ден. Хигиената не е на највисоко ниво, особено во вецињата е ужас. Јас од докторката сум задоволна премногу, од сестрите не баш. Ако сакаш пиши ми лп, ќе ти пишам подетално. Храната е ужас, особено доручекот и вечерата, затоа имај си со тебе доста храна, и вода исто. Носи си и кафетин апчиња, ја имав силна главоболка, па ми донасаа моите кафетин. Друго не ми текнува, ако се сетам ќе ти допишам. Едит: и две ролни тоалетна си носев, и обавезно влечки. И чорапи неколку пара. Мене ми беше многу ладно таму иако раѓав во август. Прозорот скоро и не се затвараше во мојата соба. Да раѓам сега би си носела и ќебенце од дома. Овошни јогурти и пудинг исто носев, и чашка и лажичка.
Zdravo jas ja spakuvav torbata.. Staviv: Banjarka Peshkir Gakji Corapi Maramici za mene i bebus Mrezesti vloski Plasticni papuci Doktumenti (krvna grupa) Neseser za licna higiena Covid brz test Zastitni maski Pampersi za bebus Polnac za telefon
Мислам дека прочитав дека во чаир ќе се пораѓаш. Бараат таму брз тест. Купи 1 имај во секое време не знаеш кога ќе ти притреба.
Pozdrav mamicki... Ako moze nekoja sto se porodila sega skoro vo Gak , da ni kaze sto treba da spremime za vo bolnica i sto vloski treba da se koristat , i dali treba i spavaca da si zememe od doma?
Zdravo devojki za vodrzavna bolnica dali treba da se nosi garderoba i za be eto dodeka lezime tamu ili samo zs izleguvanje
За бебето ќе ти требаат пелени и влажни, за тебе пешкир, влечки ама гумени не собни, за лична хигиена ( чешел, паста за заби, четка, сапун), мрежести улошки имај си 2 пакувања. Спавачи даваат они. Не ми текнува друго, ако нешто те интересира пиши.
Дали има некоја мамичка што скоро се породила во Ремедика за да ми каже што треба да спремам за мене и бебињата за во болницата ??
За тебе, несесер со основни работи за хигиена, маска, стегач за коса, полнач за телефон, гел за дезинфекција на раце. За бебе само алишта за излегување, ќе ви донесат домашните кога ќе ве пуштаат.
Ај вака, дали за на ГАК ми треба нешто друго, или добро сум спремна. И кажете ми одприлика каква торбица носевте Ранец? Мал куфер? -2 пакетчиња вир влошки -15 пелени -2 пакетчиња влажни марамици -2 тетри -3 пара чорапи -влечалки гумени -лична хигиена: шампон, нежен гел, паста и четка, крема за лице, део стик, лабело, крема за раце, стегач -ланолин -влошки за гради (колку?) -крпи за туширање, коса и лице -телефон, полнач, слушалки -гел за дезинфекција и маски, тоалетна Храна ќе земам дополнително, кроасани, бејк ролс, бисквити, вода, леден чај Прашање: кои документи ми се потребни да ги имам со мене? За крвна група имам картонче од крводарител каде што се евидентирани дарувањата, па дали ми важи тоа или треба да извадам друго од трансфузиологија? И освен тоа, здравствена книшка и резултати од последните брисеви дали ми треба нешто друго? И за бебе дали треба крема за газе или не?