Врати ги во куферот, да не си ги заборавиш Мене жал ми беше да прекинам да ги носам, баш луфтирација ми беа. Ќе си ги потрошиш, не се многу 20. Влошка носев и овие, ни да ме потат ни да ми сметаат. Ќе видите, супер се.
A dali gakive se za priroden ili moze i carski? Mene so prvoto mi zagnoi ranata od carski zosto i stomakot mi visese nad nea a i so obicni gaki nemase bas luftiracija
Inaku da prasam, majka mi mi zema onie mrezasti gaki na tosama to.to vo zegin dve pakovanja. Po 5 ima vnatre. Dobolno ke mi se za vo bolnica? plus 3 pakovanja vloski planiram isto tosama vir kako li se vikaa
Јас имам само едно паковање, со првото добролно ми беа, овде прочитав дека се доста практични и за дома па во план сум за земам уште едно или две за дома
Мрежасти гаќи искористив едно пакувЊе со 5 внатре на чико ако не се лажам (породена со царски). Влошки имав 3 паковања ВИР за во болница, 1 ипол потрошив, може и 2. (3 дена бев во болница) Другото дотрошив дома.
Девојки да ве прашам имам неколку прашања незнаев каде оваа ми беше најсоодветна тема. 1.Дали ќе носете цуцла за на болница?? 2.Дали Д3 капки треба да купам пред да се породам или дентна кога ќе ме пуштат? 3.Исто така за папчето дали да купам сега? 4.Со што ја третиравте рана од царскиот дали некое спрејче ??? 5.За на болница 3 пакетчиња ќе ми бидат доволни па да си купам потоа?
Еве јас ке ти одговорам 1. Цуцла не, првото воопшто не фати цуцла, тоа е индивидуално, ако можеш воопшто не давај цуцла 2. Д3+К јас купив пред месец дена затоа што секако ке ми требаат па да не трча мм + биогаја си купив многу ми помогна со првото, и ова можеш но и немораш 3. И за папчето купив ама основно етанол и стерилни гази, ако има потреба од пудри и јод ке земам накнадно, тоа зависи како ке си бара папчето 4. За царски нез што треба, само физиолошки си земав 5. три пакетчиња од што??
Леле земете си повеќе од тие гаќите мрежести, јас дневно по 3 менував сигурно, влошката мааалку ако се измести лом се прават.
Јас земав три пакетчиња Вир влошки и веќе ми се ставени во куфер, не верувам дека сите таму ќе ги искористам па со нив ке продолжам дома. Со првото мислам доволно ми беа по нив продолжив со обични, се зависи од тоа колку ке крвариш. За почеток три мислам дека се доволни па ке докупеш ако треба
Ako moze nekoja sto se porodila sega skoro vo Gak , da ni kaze sto treba da spremime za vo bolnica i sto vloski treba da se koristat , i dali treba i spavaca da si zememe od doma?
@***Bony*** Мој совет во врска со цуцла - ДА, и тоа со големи букви и одма во болница давање. Јас носев ама не дадов, таму не ми ни текна на тоа. ДА - затоа што сега е 5 месеци, несака никаква цуцла, не пие од шише (не знае), одбива и седи гладна и не можам никаде да мрднам повеќе од 2-3 саати зошто треба да цица. Така да цуцла- ГОЛЕМО ДА. Капки не, таму прима се што треба, со капки дома почнуваш. За папок купи од сега за да не трчате тогаш, нема да знаеш главата кај ти е. За рана ништо не ти треба, само вода и добро сушење. Мене ми остана од 3 пакетчиња , така да доволно. Со лесно, и за цуцлата знам што зборам, ќе видиш
Извини за цуцла не би се согласила, за останатото ок може и така. Ако ја навикнам на цуцла у старт потоа нема да можам да ја одбијам од неа. Колку јас што знам цуцла најдобро е да не се дава само во ситуации кога е неопходна да, кога вришти и неможам да ја запрам да, вака не. Да, си цицаше на 3ч и тоа не ми беше проблем каде и да сум кога и се јаде седнуваме и јаде, сум давала и во парк и на гости не ми било проблем. Шише?? тек после 6месеци почнавме, до тогаш одевме строго по книга само мајчино млеко, вода тек после 6месеци и супер си напредуваше. може сум едина што чај и вода до 6месеци не дала на бебе, ама со првото супер поминав и здравје планирам и со второто така да направам.
Не давав ни јас, ниту чај ниту вода. Почнав сега кога почнавме со немлечна исхрана. Имав ситуација каде што морав да излезам без неа и седела гладна затоа што не знае да пие од шише, цуцла исто неќе да смисли, ниту кога вришти. Јас си ја кажав маката сепак ваше е да си одлучите како ке постапувате