1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    Jas za cucla golemo ne ... Toa mi e sovet od stomatolog. Ne bilo dobro za vilicata da bide so cucla poveke vreme.

На Doktor F и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.673
    Допаѓања:
    22.981
    Јас носев цуцла на болница ама не ја прифати, после и дома пробував и никако не прифати и така без цуцла порасна.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ancheee9

ancheee9 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам што сте носеле во торбица за пред и после породување..
    која докторка би ја препорачале

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    Da ne treba uste nesto :) IMG_20230407_214945.jpg

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.673
    Допаѓања:
    22.981
    Малку се насмеав за некои работи :D :lol: јас коса не измив таму, регенераторот ми беше смешка во списоков, фенот исто така, се надевам нема да ме сватиш погрешно ама слатко ме насмеа :D јас би додала пумпа за молзење, без тоа не одам, само пумпа за стимулација за млеко. Влошки за гради исто мислам немаш потреба ама не фаќаат мн место носи си. Др е ок.

На Sofi.ja и Misskirova им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Јас си носев и шампон и регенератор во мали шишенца за патување, си измив коса, ептен тоа ми дојде убаво. Фен таму ми дадоа, но ќе носев ако се пораѓав во државна :D

На Veki4kaa, lackygirl и Ceneva им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    На ***Bony*** и Ceneva им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    I jas se mislev za fen i toa za kosa dali da nosam ama aj moze pa i ke ja izmijam kosata pred da izlezam ke vidime kako ke bide. Toa mi rekoa da nosam, i jas se cudev sto ke mi se :D.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    Toa mi se podrazbira zatoa ne gi napisav hahhahaa mislam za stegacot i polnacot a labelo ne se ni setiv da bidam iskrena :) fala vi zenski

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    23.196
    Не знам какви се тушевите ама освен папучи за низ соба/ходник, би додала и гумени за во туш. Ја ептен сум гадлива за тие работи хаха и не стапнувам боса. Прслук за доење, доколку се примаат посети или се шетаат ептен низ болница ( не знам како е таму) пумпа за измочзување доколку не даваат на болница.
    Не знам колку е дозволено таму јадење/пиење да се внесува ама вода обавезно и некое блачко за енергија. Освен хигиена што си ја користиш за лице, и некоја шминка хаха за излегување тоа. А лабелото да, ќе ти треба за време на пораѓај.

На ***Bony***, lackygirl и Doktor F им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    Vlecki edni gumeni ke si nosam ne mi trebaat poveke si velam, majci za doenje ke nosam pokomotno da se cuvstvuvam. A prslukot ke bide vo drugata torba za koga ke izleguvame so alistata ( taa maz mi ke ja donese toj den ) a vodata i nesto za grickanje bas sega pisav :)
    A sminka ne koristam ... Se sminkam od proslava na proslava nekoja :lol:

12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.673
    Допаѓања:
    22.981
    Гумени влечки да, јас само такви носев, брзо се сушеа, таму само се истуширав, понеделник вечер царски, дури средата сабајле ми извадија катетер среда мислам само истуширав, за четвртокот не памтам, само се одмивав мислам и петок бев дома си се искапив цела :D ништо не ми сметаше ни коса, ни во огледало се видов, каква шминка какви бакрачи :D косата во реп и право дома, алиштата што ги носев за пораѓај, хеланки и туника, истите си ги облеков за дома. Со царски дури средата супа ми дадоја да јадам, хрсна не носев само вода и кока кола по препорака на анестезиологот :)

На Sofi.ja и Ceneva им се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    Moze da se sluci da si gi vleckam tie raboti i da ne gi iskoristam ama neka ima :D ako imam uslovi bi i kosa da izmijam ;)

14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    2.958
    И јас исто малку зе насмеав за некои работи, ми текна дека и јас со волкав список отидов да раѓам хахаха. Ни шампон ни регенератор не употребив, ако де породиш природно, многу веројатно дека 2риот ден од после пораѓај веќе ќе си дома. Спавачи даваат а и огртачот мислам ти е непотребен, јас ви ставила џемперче. Јас би додала крема за лице и тоалет хартија една ролна.

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    23.196
    Јас све искористив, за излегување од болница сакав да сум средена и дур спиеше бебе јас се искапив, исфенирав, нашминкав малу. После бокс одма ме станаа за да се истуширам така да тушот беше искористен максимално.
    Кај нас постети се од 9-21ч, нон стоп бев низ ходници, во кафетерија, а не сакав полу гола да се рашетувам така да и тука искористив во врска со прслуци и огртач. Е сега, не знам таму како се функционира ама тука се мешавме ептен со луѓе. А за излегување веќе кажав, знаев точно време кога ќе ме одпуштат и си се спремав на раат. Природно бев, не ми беше ништо тешко.

На Veki4kaa и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    Vo srbija davaat spavaca od niv pred poragaj ama posle svoja. Taka mi kaza sega edna rodnina sto se poragase. Ama ke ja isprasam ubavo sto se nosese. Toalet go pomisliv od ko go slikav spisokot. Dopisan e hahahaha. A za ogrtac nema da nosam onakov fensi hahaha, tuku kako banjarka sto e ovde gi vikaat bade mantili :D. Abe sta reci a ne poludeti :rofl:. Sigurna sum deka mnogu raboti ke si gi prosetam ama aj neka gi ima :wasntme:

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.326
    Допаѓања:
    7.527
    I jas bi da se iskapam pred da izlezam ama ke vidime kako ke dozvolat uslovite. Inaku spisokot na sajtot na bolnicata sto im e zakacen e beden sprema mojov da ne recam :rofl:
    A ona vo sto ke izlezeme jas i bebe ke bide posebno spakovano za maz mi toj den da donese, nema potreba se da vleckam odednas ;)

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.673
    Допаѓања:
    22.981
    Од соба болничка не мрднав јас :D од соба в лифт, од лифт в кола и дома :) ни сликање ни ништо, долу ко слегов од лифтот ми се сврти и пред лабораторија седнав/легнав на столици за да не паднам :) ме измија таму вода ми дадоја и дирек в кола. Дома се качувам по скали и застанав на пола и почнав да плачам, мн ме болеше раната, можи и од емоции беше нз, прв пат тогаш се расплакав, па се докачив, легнав в кревет да одморам и долу на капење (купатилото ни е долу). Малку се потсетив како беше :angel: не беше како на филм :lol:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.881
    И јас не носев шампон и фен. Бев тргната со план дека природно два дена и дома . Ама не испадна така цела недела лежевме на болница и имав потреба па маж ми ми донесе. Јас кога отидов со голема торбица сестрите ме зафркаваа како за на одмор сум била спремна.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.604
    Допаѓања:
    35.489
    Залепи го твојов список над тој во болницата :D

На LiquidLuna и Ceneva им се допаѓа ова.