Ovie se dobri i za carski? Nekako podobro mi izgledaat od obicni taman da moze ranata da se luftira preku mrezata
Da da i za carski. Ne stegaat ic. Mnogu sto se praveni carski nanazad vo temapta pisuvaa deka i za doma si gi koristele
Epa super ke si zemam koga ke dojde vreme. Jas so prviot carski imav maka stomakot mi vesese nadole i mi ja pokrivase rana pa nemase protok na vozduh najverojatno pa mi se inficira, a i so gakite tocno na ranata lastikot mi fakase.
Се менува ли влошки? Извинии што многу прашувам, но ме интересира многу хахах. Прва бременост ми е па да знам што очекувам
Ја разбрав само неколку мрежести гаќи се купува а не па влошки. Затоа прашувам,за да научам ново. Имам 28 год, сиг ми се смеете ама никогаш не сум размислувала да станам мајка.
Vloski ke si koristis pokasno od onie sto si gi koristela i za menstruacija sto si se lepat na gakicki i ke si premines na takvi gakici pamucni. Za vo bolnica ke ti trebaat dve tri paketki vloski mrezasti ( se zavisi kolku ke krvaris po poragajot) mozebi nema da iskoristis se, a od gakite jas zemav dve paketki vnatre ima po 5 mozebi se mnogu ama neka ima Ne se smeam taman rabota, ednostavno ne si informirana. Koja nedela si bremena? Ke se informiras za se sto treba do krajot. Sto i da te interesira ako sakas i licna poraka pisi mi.
Pa se zavisi i kolku ke krvari, ako ne krvari mnogu moze ke si premine na takvi vloski. Koj kako si gleda deka ke mu e poudobno. Na pocetokot ke e sigurno so pamucnite mrezasti vloski ama pokasno veruvam deka moze na onakvi da si premine. I jas sum prvorotka tek ke pominuvam niz celiot proces. Pa ke mozam da kazuvam poveke za ova vo skoro vreme
Земи од гаќите, ги има во Ремедика во аптеката, мислам дека 20 се во пакување. Најпрактично нешто за да дише кожата, а и многу удобни се. Инаку, и јас мрежести влошки користев и дома, обични за менструација мислам дека не ни ставав цело време додека крвавев.
Јас не крварев многу, но Вир влошките ги користев околу две недели, односно додека зарасна раната од епизиотомијата. Обичните ми сметаа многу на раната, а со овие супер ми беше. Многу поудобни ми беа.
Pa toa mi bese i mene muabetot,nekoj krvarat 40 dena nekoj pomalku, nekoj secen nekoj ne, se e individualno, ama sigurno 40 dena nema non stop da si so mrezestite. Inaku i jas si zemav Vir i za vo bolnica i za doma pa do koga smetam deka ke mi e ubavo so niv so niv ke teram. Jas i sega stavam takvi deka mackam betadine nadvoresno vaginalno radi dezinfekcija da bideme sigurni deka ke si ostanam sterilna dole do poragaj. Pa dur stoi betadineto so takvi sum. A porano stalno bile samo so pamuk nemalo vloski vakvi sega kako so ima. I pak se vrakame na toa sto e navistina dobro koga ke vidis
Vo odnos na krvarenjeto, so prvata bremenost krvarev 76 dena po poragjaj, aptekine ziveea od nas, nedelno po 10 paketi vir trosev
Не, нема бројки, едни се. Баш ќе ѕирнам на пакувањето. Се растегнуваат, многу се еластични и се приспособуваат на тебе.
Da zgaziv, ama imav rizocen poragjaj, doktorot ni barashe pari da me porodi vo cair, 2 dena se poragjav. Kako i da e, okolu 30 dena od koga mi sopre krvarenjeto prv pat dobiv, eden mesec nemav, pa dobiv, pak eden mesec nemav naredniot dobiv i posle se stabilizirashe. E sega posle ostanav pak trudna, radi lekarska greshka se porodiv 25 nedela i ni umre bebeto po 3 dena. Toj pat krvarev 37 dena ama mi pravea i kirataza.