1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.403
    Вир влошки има по приватниве или треба да си носам?

2. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.372
    Допаѓања:
    8.444
    Има

@SummerGirl
    Е овие мислев дали се исти, колку што ме држи памтење во Систина вакви има...па дали да земам вакви или мора баш вир80?
    Во зегин немаа пред 1 недела рекоа ретко ги добивале.

На LadyC и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.171
    Допаѓања:
    147.850
    Вир у Зегин купив , Бони се подебели од мене самата и пренеудобни...

На Мариаа. и Fenix05 им се допаѓа ова.
  4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.942
    Вир и Бони се исти, мислам, со мрежа (газа) одозгора. Да, во систина бони имаат. Сум ги користела и тие и тие, исти ми се, од тој хаос што ме снашол дека прво дете, не сум приметила разлика хахаха. Ги користев дур ми паднаа конците од епизиотомијата, после си користев обични влошки, но памучни, не олвејс и евридеј што не се скроз памучни. Снаа ми пак, се породи царски и само дур беше во систина користеше од тамошните со мрежа, за дома си земаше памучни, дека не беше сечена доле, само гледаше да не и ја покрива влошката раната од царски. И секако со мрежести гаќи беше исклучиво

На DaisyDream, Fenix05 и LadyC им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.171
    Допаѓања:
    147.850
    Во Систина Бони?
    Зашто се некако мислам дека ВИР користев таму за двете? Или се лажам???

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.171
    Допаѓања:
    147.850
    Дајте идеја пелени какви зимате за новороденче?
    Сакам мало пакување и да се од 3кг до 6. Ме тераа таму да земам помали (1ница) , ама се мислам дека нема да ги искористам баш оти обично децава претходни ми биле над 3450 гр.

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.942
    Бони ми дадоа. Два пати киретажа правев таму, првиот пат и гаќите ми ги фрлија, лом ми беа и ми ставија на кревет мрежести гаќи и пакетче бони влошки. Вториот пат исто ми извадија од шкафот бони влошки, пакувањето го памтам како сега, дека сина боја хахс

8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.942
    Јас за првото земав бејбилав кецот, 28 внатре и ок ми беа, мислам до 2-5кг се. Абе 3500 не е големо бебе а може ти ссмо килажа гледаш ама пак е ситно, бебе е :) мислам дека кецот ќе ти бидат ок, мене ми беше ок што де внатре помалце пелени па ако одма ги нараснеше ќе земев одма 2јка.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Jas isto Babylove planiram, mnogu citav prasuvav, drugarki moi prezadovolni se, a so ceni se poevtini od pampers, za kvalitet vikaat i podobri bile. Ke vidime kako ke se pokazat. Inace isto mislam 2ka da zemam od 3-6kg. Ke vidam do dusa do kraj kolkav ke porasne batka. Ako e žapče malo, ke zemam 1ca malo pakovanje, i 2ki nekolku. Ovie 1ca i ne sum gi sretnala vo Dm do sega,izgleda slabo gi nosat.

Kumava moja so sleepy peleni e od sam start, najevtini se ama mnogu vikaa tie i violeta protekuvale .

На LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.942
    Ги има кецот во ДМ сити мол, скоро секогаш, жолто пакување се.
    Јас ги земав првиот месец, после почнаа да протекуваат, земав 2јка, исто. Ги сменив, слипи ми беа топ, ама генерално се помалецки пелените нивни. После ми се исфрлаше малиот па само памперс актив бејби ми се погодија..скапоќа жива хаха ама тоа е . Совет од мене, не зимај многу пакетчиња. Земи едно 1 едно 2јка. Не знаеш како ќе ти се погодат. Секогаш ќе се докупат ако треба без гајле :) Јас сега кога го одвикнував големиов од пелени, земав на кан бебе на два пати и од кам лалин. Абе топ се погодија еј. Така да ептен на почетокот ќе земам бејбилав па дури и памперс нека се, после и овие ќе си ги терам, или слипи. Економични се реално, во однос на другите

На DaisyDream и LadyC им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.171
    Допаѓања:
    147.850
    Јас Виолета користев за двајцата од сам почеток.
    Ни ми прокиснале, немаат гел и ми се незаменливи. Ама ете нема мало пакување, а и од ДМ бејби лав ги користев едно време со големиот. :)

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.372
    Допаѓања:
    8.444
    Јас земав од дм кисела вода расадник бејбилав 1ца (легенда кога отидов прв пат тоа на германски напишано земав 0 за до 2.5кг што се ваљда за прематурчиња без да забележам бројка и килажа доле си прочитав само новороденче :D) тие сега ги оставив на страна здравје кога ќе одам на пораѓање ќе ги дадам таму за некое мало бебарко зошто моево не верувам да излезе малецко:inlove:, ама не планирам да се трупам со многу пелени во старт да видам како ќе реагира на нив. И мене ептен ми ги фалеа и затоа земав по препорака.
    Инаку @LadyC изгледа и Систина не можеле да набават вир хаха, јас во септември кога бев за серклаж, Бони имаше :D ама пусти мозок труднички не ми текна дека е логично штом ги има таму дека може да купам од истите :wasntme:

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.785
    Можеш какви сакаш. Јас користев Вир.

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.171
    Допаѓања:
    147.850
    Не се големи, како кифли се, второто ми беше над 4 кг у 38+2 , ама 1ца со ниедно од двајцата не сум користела.
    Ама у Систина најверојатно 1ца им облакале...

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.942
    Моето се роди 2700, ќе речеш па и не е пинцур, ама пак и кецот пелени му беа да речам као големи (само првите 10 дена, после за машала се збумбари од цицка само) а и плус го извадив од болница во комплет за прематурче што му беше точен..ако 2709, ама пак беше многу ситен и тесен. Нас прво коа ќе ни кажат килажа викаме брее ова огромно бебе хаха. Земи ги ти за во болница пелените, секако таму какви стигнат ставаат, а за дома земи си едно две пакетчиња кец. Или пак двојка.

На Fenix05 и LadyC им се допаѓа ова.
  16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.942
    Зависи и од која фирма имаат пелени таму. За кај педијатар (го носев како бебе таму два пати) бекутан му ставија. Пак и до фирмата е, слипи се генерално помали, без разлика кој број, за разлика од памперс актив бејби на пример. Исто и бекутан, висока пелена а кратка од страна. Ова сега зборам за малце поголем број 5ка 6ка ама пак како секоја фирма дс има различен калап да го наречам на пелена

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.171
    Допаѓања:
    147.850
    Па даааа и јас земав и од КАМ и од Кипер 6ка, на малиот мој мали му се, за разлика од Виолетата што му оди до папоче високо. :)
    Секоја пелена е различна, ама за бебе сакам мало пакување. Колку пелени имаат тие од Дм?

18. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    1cata newborn od 2-5 kg imaat 28 peleni
    2ka 3-6kg 42 peleni

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.171
    Допаѓања:
    147.850
    Цело пакување планирате да носите? :drunk:
    Никаква идеја немам затоа прашувам, некако многу ми се гледаат за пар денови у болница...

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Pa ne. Ako treba ke mi donesat. Nekolku podlogi za prepovivanje za bebe (za nas stavale pod gaz od tamu vo drzavna) i 10tina peleni. Ke zapali kola maže ke dojde ako treba.
    Ama vikaat bebinjava na pocetok mnogu kakale :D Drugarka mi vika kako crevo se, jade i kaka odma :D:D:D
    Nemam iskustvo mene prvo mi e, vaka od pamet si zboram8-|