Тури вади се хахах. Како ќе јаде така ќе кака. Јас се породив на приватно со првото ради сплет на околности иако до последно се надевав на државно и према тоа ми беше спремна и торбицата. Пола пакетче од пелените спаковав, си викав на државно ако е природно 2 дена ќе ме држат, царски сиг 4 минимум па ако треба ќе донесат уште. Едно пакетче влажни и една крема за газе, така средна големина. Подлоги имав неколку спакувано ама као за мене, не знаев дали бебето они го пресоблекуваат или во соба го носат за сам да го соблечеш, си викав ај првородка сигурно нема да ми го оставаат мене да го соблакам а не знам како иде тоа. Дека прво нели Земи 10тина па ќе видиш што како, ќе ти донесат. Нешто што јас размислувам од вчера. Како во државниве се спрема чај за лактација, носат ли бокал на зајмица за да се зоврие вода, хм Ако донесам од дома бокал к керамичка шоља, да ме не напраат луда xD
Ееее и тоа ме интересира. Они ги пресоблакаат или ние сами? Ја бебе у фишек неам мотано, у Систина си беа со шпихозни и они си ги пресоблакаа...
Ништо не знам. Од тоа што ми кажуваа другарките е дека им ставале подлоги под гз, давале спавачи секој ден нови, постелнина, чистота, храна, све спофелија само битни работи не кажаа хахахаха. Само кажаа дека бебињата се со нив во соба и дека ги земаат за хранење, пошо првородки, одма млеко немаа за доење. И дека навечер ги земале. Нешо вака корисно да споделеа не ќе беше лошо
Тие наапани ако се за се може да те направат луда, ти е гајле . Јас мислев муже да ми носи во 1.5л шише од чајот да не експериментирам уште некој спој да им направам таму без струја да остане пола болница . Лејди за преоблекување другаркава ми кажа само дека за јадење и го носеле ама тоа во Чаир плус она многуу лошо се осеќаше после царскиот па може и ради тоа, јас врска немам пелена сум заборавила обична да мењам од внуциве, а не па фишек има во чвор да го врзам
Па може и во шише да се донесе, во право си. Топол чај во стаклено шише ќе издржи. Во пластика не ви да го чувам, особено и топол. Секако ќе донесе нешто нормално за јадење, па може и еден чај и јогурт да спреми мама. Оти маж како маж..којзнае шо ќе донесе
во чвор вика бе... @Konstrakta ме изнасмеавте бе. За носење секако нема цел ден да го остават со тебе освен ти ако не си бараш, јас па планирам да се изнаспијам и да гледам серии на таблет. Кој сака нека ме суди, ама тие ќе ми се једини денови кога ќе можам да одморам раатски.
Епа мене тоа ме буни, дали тука по форумов читав дека не ги земале, освен за јадење, а дека цело време вака седи со тебе. Хм ај па ваљда првите два дена ќе спие ссмо, нема да е нон стоп будно и дс плаче. Мислам дека во државниве е многу голем проблем мањакот на персонал. И за помош и за се што ти треба.
Нема проблем нека седи цело време, ќе си рикаме заедно па ќе го земат А пример ако ми се размлекат дојкиве одма сепак го земаат за хранење? Со една другарка што зборев ми кажа одма и пркнало млеко вика до степен да лом се правев цело време. Па и донеле лепенки како влошки, такви ќе купам ама дали да носам и градник за доење или доста се лепенките?
Градник за доење па и беби дол можеш. Јас беби дол носев и внатре од влошките за гради ставав, за да ги држи, зошто на спавача со - ХХЛ има све да попаѓа надоле
. Еееј фала ти ептен. Немав поим, се од шпекулации само муабети можам да пренесам кога немам искуство.
Citav po forumov deka ima nekoj caj za doenje, sto mozel vo ladna voda da se rastvori. Ama idi da mi tekne
За во болница спремив: 1.Улошки ВИР -2 пакувања 2.Памперс бр.1 (ме убедија такви у аптека од 2 до 5кг ) 3.Пешкир за глава и тело 4. Папучи 5. Полнач (ќе треба да ставам дополнително) 6. Сапун и шампон 7. Чешел, четка за заби и паста 8. Подлоги водоотпорни на Кан бебе 9. Мрежасти гаќи 10.Чорапи (ако е ладно) 11. Влажни марамици 12. Тоалет 13. Терапија моја (еутирокс) Спаваќа не земав зашто немам таква, ако даваат таму ќе земам од таму. Заборавам ли нешто?
Јас си земав ланолин, влошки за гради (не знам како ќе бидам со млеко дека прво бебе да не се правам лом) и градник за доење да ми е полесно за отварање.. крема за бебар видов требало па купив и тоа. А да лабело плус за мене зошто до сега кога и да лежев во болница устата ми беше пепел. Спаваќа на гак не давале твоја демек имало доволно од нивните..
Креем? Какво кремче да земам побогу, не ни помислив.. Имам дома невен, тој ќе го земам најубаво. Другото нема да ми треба оти за царски млеко после 2ри/3ти ден доаѓа, јас колострум имам, нек цица нек ги разработи сам.
Чорапи задолжително, јас со второво сред лето се породив и смрзнав чорапи си понесов, ама немав џемперче па ми донесоа. Ладно е во болница,без оглед на времето надвор. Не ти треба спаваќа. Влажни земи едни за тебе и едни за бебе.
Да тоа се сетив дека си царски ти. Па за газе со сите што зборев ми рекоа да сум носела павловичева...врска немам дали треба ама нека има да не ми се раздерат таму купив од средните. А да и 1 тетра си спремив за кога ќе го преоблекувам да го ставам на чистко, тие подлогите не се баш големи јас што ги земав..само такви имаа
А кога ќе ги пресоблакаме ние? На идење дома само претпоставувам, или? Инаку невен и павло се слични, во павлото има невен секако.