1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    25.015
    Нема за што да се плашиш,ќе те следи доктор цело време и ќе си тераш најнормално.
    Прочитав дека на ГАК ќе се пораѓаш таму знам дека им испитуваат ТСХ на бебињата.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.157
    Допаѓања:
    18.261
    Дали тоа значи дека децата веќе имаат проблем со тироидната жлезда и како се манифестира кај нив?
    Ова од медицински извор ти е ?
    Сериозно прашувам ,за моите деца.

На гак веднаш по раѓање им прават тсх скрининг на сите бебиња. Знаеа дека примам еутирокс (нели претходно те прашуваат) ништо не ми рекоа во однос на доењето. На прва конторла по пораѓај кај ендокринологот го прашав дали нешто треба кај детето да се испита рече нема потреба ништо,доволен е тсх скринингот по раѓање.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    25.015
    Јас му проверив еднаш рутински на 2ипол години. По совет од ендокринолог со добри резултати веднаш по раѓање и наредните беа добри ме советуваше да не му проверувам повторно сега за сега. Понатака доколку развие некој симптом или во пубертет (симптомите се исти како кај нас) тогаш да провериме пак.

На LadyC и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    1.530
    A od dokumenti sto treba devojki, za Cair konkretno?

5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.301
    Допаѓања:
    19.593
    Лична карта твоја и на сопругот бараат. Ако имаш и крвна група која си од трансфузиологија ако не они ти прават.

На SummerGirl, Besbes24 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  6. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Lanolin, vloski za gradi, vestacki bradavici, ke nosite li?
    Se mislam posto ne se evtini, na medela sakam. Ili ako mi potrebaat ke pretrcaat do apteka ke mi donesat. Sto mislite?

7. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.372
    Допаѓања:
    8.443
    Вештачки јас не, ланолин земав на сенсилис 180ден беше од зегин а влошки ќе си земам на Бејбилав од дм утре и да пакувам куферот доста е

Да, има таму 3 4 аптеки ќе ти купат ако притреба.

Последна измена: 26 ноември 2023
    На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Pa moze taka poevtinki se babylove sigurno, ovie medela 30vloski skoro 500denari. Mene lanolinot na medela mi go falea deka bez dodatoci bil. Ama kako za pocetok ke brka rabota i sensilis ako zatreba. Fala :l:

Edit--- i sensilis e cist lanolin. Dobro so mi pisa ke se oprcev 1000ka inace :D

Za obleka od bolnica, svasta iznakupiv, ama 50ka nemam neso asalno, samo bodinja. Se 56ki, 62ki zemav. Da zemam 50ka da ne bide kako vo pozajmeni

Последна измена: 26 ноември 2023
    На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.372
    Допаѓања:
    8.443
    Јас обратна мака имам земав 50ки па детево расте како да го полевам со вода и сончеви зраци секој ден, :inlove:кој ми е крив сама си избрав 2метри маж :D во 32ра беше 47цм долг така што сега земав 56ка за од болница нема ваљда тој комплетот 60ка што ми е да го пополни одма :D
    Пумпа ќе носиш? Јас земав електрична ама не сфатив како да работи неповрзана во струја (алиекспрес :wasntme:) па се мислам дали да купам рачна или тогаш ако треба да трчаат моиве

На Kikikikiri0405 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  10. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Racna ke mi dade drugarka za pocetok, a posle toa i elektricna ke zemam nekoja,na Kika Boo ja merkav, dupla a pod 100evra e. Ke ja zemam za sekoj slucaj racnava. Na GAK pred 2 meseci na drugarka i dale pumpa, ama negde citav ako se zafateni treba da cekas. Sakav i jas taa od ali da ja naracam, ama se zaboraviv, veke kasno e dur stigne. Inace ako ne ti e bezicna, zemi si ja, ke najdes steker da brcnes ima okolu krevetite. Sum lezela na GAK po drugite oddelenija, i imase steker odma do krevet.
    Mene ni ednas ne mi kazaa kolku e dolgo. Samo tezina. 34ta nedela sega bev petokot na posledna kontrola, 2.500 grama +-300grama citam pisuva.
    Inace mi rekoa sledno 37ma.
    3 nedeli bez eho srce junacko kako ke izdrzi 8-|

На Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  11. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    Da znaete kako mi e krivo medelata lanolin e najsakopoto nesto sto sum kupila amma ajde da brka rabota ne znaev deka ima i na dr firmi cist lanolin :| nesto za grickanje voda si spakuvate li? I caj koj bese so nema potreba od topla voda hip li?

12. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Hip da, toj mozel so ladna voda. I sok od jabolko zemi si pisuvaa pomaga za laktacija. Ja i gricki nesto kako bake rolls i cokolatca ke si stavam.
    Najvazno krvna grupa, kniska, l.karta, brisevi (verojatno samo poslednite?), i mene mi rekoa toj Coombsov test za Rh faktor so go pravev da go nosam.
    Drugo se ke pretrca nekoj ke ti kupi i da zafali.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    Mene mi rrkoa samo poslednite spakuvav se toa plus i vencanica nekade pisuvase si ja spakuvav i taa za sekoj slucaj deka planiram cair a ne su od sk koj ke odi po 100pati, nego kaj mene mislam uste e so nozete nadole a osekaam nekade nad delot od kade ni pocnuvaat vlaknata nezz kako potocno da objasnam normalno li e da e tamu tek duri naredna sum na kotrola i pocnuvam so ctg vajdla deka mome i zatoa porano 35 i nes ke sum :$

14. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    I ja mislev e so nozete nadole ama svrteno bilo. Ke ti kazat na eho. Mene so racinjata skroz dole mi pretka, a nozete ne gi osekjam tolku, bas ic ne kloca nekako samo ako se vrti osekjam nagore. Mislam podole e postaveno kaj mene nekako, a i dolgo torzo imam pa zatoa. Ako imas pokratko torzo , normalno ke napika noze do grklan :D

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.942
    Coomsoviot test ti e isto shto i krvnata grupa mila :) ako si go pravela vo 28ma, ke go nosis toj. I kopija zemi, originalot da ti go vratat

16. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Aa okej, ke si napravam i kopii, fala na info :hug:

17. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    Devojki uste ednas za na GAK, kolku peleni da stavam, posto torbava se napuka kako na zimovanje da ke odam :D Baska si vikam da ne ne mi vratat nisto nazad, i kremava za gaze ne e evtina isto. Valjda ke mi ja vratat.
    Drugo sve mislam staviv, uste peleni, papuci i polnac

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.157
    Допаѓања:
    18.261
    15-20 пелени

На DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  19. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.516
    A vencanica treba li? Da znam dali da ja baram, koj znae kade e.

20. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    Tuka citav deka treeba za izvod za bebeto ama tocno kade se vade nezz jas si ja spakuvav