Јас не носев. Ама ова беше пред 9 години. Со второто се породив тогаш. Ме прашаа дали сум во брак и ми побараа податоци од сопругот. По излегување од болница сопругот отиде да го пријави детето. Исто беше и за поголемиот.
https://www.bellina.mk/p/3297/abena-gaichki-za-rodilki-l-x5 Na sponsored mi izlegoa, ocigledno mnogu vreme pominuvam na telefonov Mi fatija oko posto od Toto se poevtini, 5para mrezasti 170 denari, i pisuva moze da se perat. Jas nakupiv Toto sega imam, ama ako zatrebaat ke dokupam od ovie ponataka. Ima M, L i Xl od velicini
Aj ovde ke napisam moze ke i se najde na nekoja. Mi izl na fb a i online moze Via farm imaat popust na mustela kolekcija. Ne znam kolku se po aptekive ama ovie imaat popust.
За на ГАК Поправете ме ако нешто ми фали.. Сфатив дека ќе ми треба патна торба пошто оние како торби ташна не се нешто од корист Вака: Вир влошки 3 паковања Мрежести гаќи х5 2 пешкира (1мал,1голем) Собни меки папучи Гумени папучи Наметка онаа како бањарка(дека зимно време да не ми е ладно) Зимски чорапи?(се мислам) Алишта за изнесување за мене(пошто сакам да бидам спремна однапред) Производи за лична хигиена(паста,четка,крем,шампонче/гел,дезедоранс воедно и штипка/стегач и заискачање коректор ситници) Влажни х2(во случај да треба за малото) Резервен полнач Нешто ми фали? (ми рекоа спавачи не пошто они давале)
Mislam i nametka ne ti treba , sauna e vo sobite prezesko. Bar na patoloska mnogu toplo bese. Zemi si i obicni gakji za vo slucaj da te zadrzat na patoloska pa da te cekaat da se otvoris i slicno, da mozes da mavnes tus ako treba. Corapi ako sakas ama ne debeli, pak ke recam preezesko nie prozor otvaravme i nokje gasevme greenje. Peleni za bebe i krem za gaze. Zemi si toaletna i brisac za race. Dezodorans bez aluminium za doenje. A alista za tebe i bebe ne mora da nosis sega, jas gi spakuvav vo fioka, pa maz mi ke go donese koga ke ne zeme zdravje. Krvna grupa da ne zaboravis. Jas lanolin si zemav za bradavici da ne zatreba, tetra peleni da se najdat dve spakuvav. I gricki blagicko nesto mozes da stavis, ili ke ti donesat. Posto dosta suva oskudna bese hranata za moj vkus, ne mozev da se najadam
Pa.porocitav pogore ladno bilo a i kao demek posle poragjaj uste poladno ti stanuva od samiot stres sto go dozuvuva teloto? Za alista za mene ke zemam poso sum skeptik sakam da bidam spremna oni dur go spremaat bebeto(ne sum normalna xD) ke si dodadam i toa togas za svaki slucaj . Znaci davaat hrana oni? Ne znam sto si mislev jas na prezivuvanje deka ke sum krvna grupa pravam utre. Peleni na pampers mislis? Kolku bi mi trebalo za pocetok? I od krema mu zemav proderm so neven valjda ne e los izbor? A za iskacanje kazi mi obicni gakji ke mi trebaat ili od tie mrezestite?
E za iskacanje ne znam, ne sum se poragjala do sega Zemi si i obicni ne deka fakjaat mesto, turi edni. Krem za gaze sekoj razlicno si zema sto si saka, vazno imas. Isto i peleni, dali Pampers ili drugi, kakvi ke zemes takvi, jas 20 staviv. Jadenje davaat ako si prirodno, na carski ne na pocetok.
Mozes da iskocis i so mrezesti, nene mi bea po udobni mrezestite Podlogi za pod gz da si zemes, inaku mrezesti gaki ke oblakas samo koga ke se dvizis, setas niz hodnici inaku so samo so spavaca ke si. Zatoa poarno da si zemes 2-3 podlogi od tie shti ne propushtaat. Imas na Becutan, sleepy, can bebe, baby love..m ja za prvoto za u bolnica zemav edni najtnki najobichni od jumbo, zavrshuvaa rabota. Lele ne znam dali voopshto da si spremam alista za iskacanje, poznavajki deka sjm coek so edvaj ke ceka doma da si ide. Na gak mislam ako se e vo red po 24h pustaat (prirodno) pa ako si nenaspana, umorna ili so bolki od epiziotomijata, iskreno nz kolku ke si raspolozhena za banjanje sminka i ostalo xD ne moras debela nametka, pekol e tamu toa sestrite rokaat parno poso se setaat po kratki rakavi. Bake rols, kroasance, sise voda obavezno. Stavi ti i eden snikers, ne e na odmet blacko
Ако се породиш царски нема да можеш цела да се бањаш, нозете само. Значи шампон не ти треба, а со царски мене искрено четка за заби првите два дена не ми требаше а не други работи за лична хигиена прв ден во шок соба не можеш да мрднеш, втор ден се движиш ко зомби и со катетар додека си нема ни да стануваш.
Памперсот да го отворам и да ставам 20 парчиња пошто цел ми е 60 парчиња? И дали може да си ја ставам и на беба облеката после само да дојдат да ме земат,сакам да сум си спремна за се
Oblekata na bebeto ja staviv jas vo bebeskata torba pa ke ja donese soprugot sabajle, barem taka planiram. Pelenite ne gi otvoriv rekov uste malku da ne sedat otvoreni