Mrezasti vloski, prirodno ako ste 2-3 pakovanja dosta se za 2 dena. Gakji mrezasti, pred vizita gi vadev ne sakaat da nosis posto odma doagjaat da te vidat. Pribor licna higiena, za banjanje l, zabi kosi, koj sto si saka. Cesel itn. Peleni i vlazni za bebe. Kremce ne mu mackaa rekoa nema potreba Peskir za banjanje za majkata Papuci za vo soba i plasticni za tus Drugo niso ne upotrebiv. Hartija za race ima nad lavaboto, sapun ima. Toaletna si nosev i gel za tusirsnje. Hrana-sokovi gricki ovosje sto si sakate. Jas ne nosev, mi donesoa, ima frizider. Posto hranata e oskudna, pretezno na leb Drugo stvarno bas nisto ne upotrebiv mislam. A cela torba ko za vikend spakuvav. Licna karta i krvna grupa. Ubavo e da imate, mozat i oni, ama ne daj boze da e itno , podobro spremna da e. Za bebo i mene obleka za izleguvanje ke mi donesat na pustanje.
Zdravo nova sum vo celiot proces so poroduvanje i bebe, prvo bebe. I celata sum zbuneta ja citam grupava i niso be mi e jasno,valjda od panika pbi ve zamolila najpresna , najtaze majka sto se poroduvala na Gak so carski. Da mi pise sto tocno treba da ponesam za mene sto za bebe. Da ne nosam gluposti i neupotreblivi raboti. Ne sum od sk ,i dodeka mi donesat ... Zatoa konkretno najosnovno i najpotrebnoto. Fala mnogu i so lesno na site
За бебе, пелени и влажни, крема не. За тебе, улошки вир, четка и паста за заби, полнач, гел за туширање, пешкир за тело и пешкир за лице, влажни, ластиче за коса, шише вода/чај за одма после царски(мали или со цевка, литро ипол шише нема да можеш да кренеш). Не се лажи фенови, шампони да носиш, нема да можеш коса да измиеш. П.с. не сум тазе, пред 2 ипол години сум ама ќе се пораѓам во јуни пак со царски и поучена од првото, само ова ќе носам.
Dokolku bebe ne cica odma. Sise za mleko da nosam ili... Kako e procedurata, isto i za cucla lazlivka. Alista znam zdravje ko ke dojde mazot mi da me zeme od bolnica ke donese I torbica za bebeto
Не треба, си ги хранат они со шприц, за тоа да не му ја мислиш. Ако сакаш да доиш не давај цуцла дур не фати цице.
Документи лична карта, картонче за која крвна група си, и носи и книшка за секој случај, друго ништо од документи ни Гак ни Чаир.
Не бараа, те прашуваат се во врска со тоа дали некаков проблем си имала, сама си кажуваш, таму ти прават крвна слика, мене тогаш и ковид тест, за сеа не знам дали бараат тест.
Zdravo. Denes konecno se odluciv da ja spakuvam torbicata za vo bolnica. Ke pisam sto spakuvav, a nekoja od vas sto skoro bila so carski na Gak neka me dopuni ili koregira so mi treba a so ne. 1. Krpa za telo i lice 2. Spavaca 3. Bade mantil (nz ke mi koristi li) 4. Vir vloski 3 paketcinja 5.10 para pamucni visoki gaki ( nz dali i mrezesti ili pamucni samo) 6. Gel za tus. Cetka i pasta za zabi, dezidorans, Medela so lanolin za bradavici, sprej za rana ( vo portokalovo sise so e ) stipka i stegac za kosa.. 7. Corapi 3 para kratki Treba uste vlecki i vlazni po moe. E sea, mi fali nesto ili imam visok da ne nosam dzabe.
Na gak mene mi rekoa spavaci ne oni davale od tamu mislam deka nema da ti treba toa neka kaze druga ako znae za sig
Според мене спавача, баде мантил и гаќи памучни се непотребни него 5 пара мрежасти , а плус би ставила полнач за телефон, лабело за уста, пелени за бебе, крема за газе, подлоги 3/4 за пресоблакање , тетра 1 и нешѕо за грицкање.
Polnac sekako ke nosam bez nego nikade podlogi od onie bebeski ili za vozrasni za pod mene nz. Peleni i vlazni toa znam treba da kupam. Edna prijatelka mi rece pamucni i rekle na gak , drugi mrezesti i nz ke prasam nekoja sestra ko ke odam na kontrola. Da i labelo sekako ovaj period mi treba. A bade mant6mislev vo slucaj ako e ladno i pokulturno da si bidam nametnata nz
Па јас мислев да носам од бебешките доволни се големи, па мислам ќе послужат, за гаќи прашај си онда, а за мантилот ако си зимурлива а може и ја да земам нешто за наметнување.
Pa zatoa mi bese najmnogu nz kako ke bide , a i ko se nametnes da stanes do wc ili nz pokulturno e sea epten razmknati tamu l nz stvarno . Da poracam podmetaci za odozdola da mi zemat. Dr nedela ke odam na kontrola kaj dr so ke me poroduva pa nekoja sestra ako ima tamu ke potprasam. Ama i nekoja sega sto bila na gak moze da ne prosvetli
Koga ti e termin ,do koga ti e ustvari. I poroduvanje carski ili prirodno. Imas dogovoreno dr. Moze ke se nacekame tamu
@Missmaza , vadi krpata za telo, ti garantiram deka ako si carski nema da imas sila da se banjas, osven ako nemas jaki vrski oa da vleze majka tj da te izbanja. Bi staila brisaci za sekakva upotreba, ja ne bi nosela krpa za lice, od kaj da znam koj sve ke ja dofati, ili da ne padne dole ili bilo sto, vaka cksta rabota, skini parce pa dzitni u kanta. Bade mantil ne ti treba, rastresena bidi kolku sakas, nema da bides na oddelot samo ti rastr sena veruvaj pamucni visoki gaki ne ni pomisluvaj, za carski sano mreaesti gaki, ranata mora da dishe a dodeka si tamu ni gaki nema da nosiz, bar prvite dva dena dodeka si vo krevet seuste. Corapi eden par ti e dovolen, ke lezis 99% od vremeto, ke ti bide toplo nema ni da gi nosish. Podlogi mozes da nosis i bebeski. Ako si defentiven carski, mozes bilo kakvi uloski da nosis, ama glej da se pamuchni i kratki, da ne ti ja dopiraat ranata od carski. Vir gi preporacuvaat za spontan poragjaj za da ne lepi ranata od epiziotomijata na uloskata, zatoa so mreza se nosi, za carski ne si secena dole, mozhesh kakvi sakash. Ja sekogas so sebe si nosam malo sisence alkohol, poso wc sholja ke delam so drugi, nemam namera da sednam bez da ja izbrisham xD