Lele mamicki jas pa kupiv kosula i farmercinja za bebeto koga ke izlezeme od bolnica do patiki kapce à terminot sega mie 4 juli da ne mu bide pretoplo?
не би да ви се мешам ама еве да кажам свое мислење во врска со бебињата кои што треба да се изнесат од болница. зошто на ова жешко да го стегате бебето во фармерки, кошула или други такви работи. тоа се мали слатки бебушки ко што изгледаат уште послатко во бебешки шпихозни и танко ќебенце. нема ништо послатко од тоа. уживајте додека се малецки зошто многу многу брзо растат потоа нема да можете да втасате со облека. за спаваќи проверете во стружанка има преубави.
меракот е мн. голем така да дотерај си го принцот како што сакаш претходно ќе си ја оладите колата и онака процедурата трае 15 мин. го облекуваш и го носиш дома право на бањкање и ќе се разлади како и да е ќебе нема да ти треба.уфффф најубавиот момент во животот исполнет со еден куп солзи радосници
знам дека меракот е голем и јас сакав да ја дотерам ама дента кога искачавме беше неподносливо топло па му реков на мм да донесе боди и шпихозни и една тетра пелена
е па убава идеја ми даде ќе земам комплетче со панталончиња, и една ваква комбинација со фустанче па ќе видиме дента што ќе одлучиме а тетра и шведска пелена за во болница требаат? или само за излегување од болница или ич- од дома ќе си почнеме со широк повој?
Дали е вистина дека мора бебето коа ке се излегува од болница да се носи во транспортер и дека кога се вози во кола не смее да се држи во раце?
не знам дали е вистина, мислам дека нема правило- секој како сака така нека си го земе, да не нема да ти го дадат бебето дома да си го однесеш.... ја синоќа го спремив и транспортерот, и баш се мислев треба ли да му ставам некое јастученце врз тие каишките да не го жуљаат- ваљда нема новороденче да го врзувам со каишите за до дома и така ми е планот јастиченце, па летно ќебенце и бебушката како кукла од горе ако грешам поправете ме
е како сакаш од болница можеж да го изнесеш а луге што немаат пари да купат транспортер или нешто друго како го носат во раце
Јас сум со истата девиза, бебе ми е нај слатко во бебешка облека. Има време за кошули и пантолони и фустани незнам какви. Сакам бебе да биде додека може, со бенкици и шпилхозни... Моето па како што ќе биде зимско, има да го трунтам ко снешко од ќеифови!
е добро де, нема секој ден да се облекува во фустани, шљокици, фармерки и кошули. Сепак свечен чин, малце подотеранко да е на денот кога прв пат ќе дојде домааааа барем сега има избор на облеки за новороденче кои не се класика како порано што било
Не знам дали кај нас влезе во законот, заради безбедност да се вози во столче. Во најголем број на земји не смее да се вози бебето во раце. А за тоа дали некој има или нема пари... тоа Законодавецот не го интересира, значи од негов аспект важна е само безбедноста!
Не е влезено во закон (сеуште), така да бебето може слободно да си го носиш во раце, и јас така си направив кога не пуштија од болница, и ден денес во раце си ја држам кога одиме негде со кола.Во седиште ќе ја ставам за 1 месец,пошто седиштето ни е за 6+ месеци.
Jas ja izvadiv mojata cucka od bolnica vo transporter ili sediste za vo kola kako sakate i da vi kazam ne deka sakav ama morav .....sedisteto mie od 0+ i sega kade i da odime nie vo kola.na pocetokot ja stavav i se vozevme do deka i drzi gazeto da sedi vo nego no sega veke samo ni stoi vo kolata a jas si ja drzam vo race bidejki nesaka da sedi ni 2 minuti vo nego......najsvez primer vcera 400 km ja drzev vo race patuvavme germanija - holandija ........prakticni se ako deteto saka da sedi vo nego ....majkata gi odmara raceto i ne i se poti bebceto vo race Kako i da e tuka mora da go ima ( ako ne fati policija a jas ne stignam da ja stavam vo nego ke si platime kazna ama se nadevam deka nema ) Inaku i tuka ne prasuvaat dali imas pari ili tuku so zakon e deka moras....
Јас мислам не ,освен ти ако не инсистираш,на Гак нивни шпикозни ,бодиња им облакаат,освен ти ако не им дадеш твои,а и за бањарка ваљда е исто,ние најубаво да си ставиме во торбицата,па ке испадне да земеме и куфер на крај
фала што ми одговори овде изгледа никој ништо не знае, иако секој ден се породува по некоја нова мама мене ме буни што на некои списоци на нет пишува 4 пешкери од кои 2 за мајката, а што со другите 2? и многу е тоа 4 пешкири- и пуна торбата
за во ГАК за бебето освен пелени ,крема и влажни марамици не ви треба ништо друго,а мислам дека нема ни да ви дозволат во ваши работи,да го облакате бебето,само за излегување од болница тогаш,а за вас прибор за лицна хигиена,пешкир некој помал,тоалет обавезни,влошки ВИР 80 ги има во зегин неколку паковања,толку беше ми се чини јас се порагав пред една година а неверувам дека е сменето
Nevesticke ne ti trebaat 4 peskiri,dovolno e da zemes 1 pogolem za tusiranje i pomal za lice.Za bebeto ne ti treba nisto,osven pampers,vlazni maramici.Krem ne im stavaat,a ako gi banjaat tamu kade sto ke se porodis-sredstvo za kapenje.