1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што да се спакува за во болница?

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 27 август 2012.

1. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Јас глеам што помалку да носам... па ако треба ќе ми донесат. Некако гломазен ми е куферот, а имам на adidas две торбици ( како комплет идеа ) една поголема една како ташна е ... и уште се мислам во што да се пакувам :) ма да со лименките кафе ќе ми треба голем куфер :)

2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.402
    Допаѓања:
    9.277
    И мене ми служеше куферот за тоа :)
    Инаку не носев бог знае што.
    Си носев и моја спавача и влечки,ми даваа да си ги носам.

3. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Не сум единствена со кафето :) Нека има кафе другото не е битно :) Ја од Дм купив мали гелчиња за туширање на балеа и паста мала и шампон такви работи ќе префрлам во шишињата што се за во авион што ги користат така да тоа не ми зафаќа многу... имам тестери од еуцерин баш таква крема каква што имам дома и од нив ставив, е сега се проблем влошките, подлогите, памперсот ( се мислам 10 памперси да земам па ако треба уште да ми донесат ) морам во теков на овие две недели да се спакувам, рано ми е 32ра сум ама дека имам зголемена плодова вода може и порано да бидне :)
    Косата ја миете таму? Јас незнам како ќе издржам, секој ден ја бањам и неа ако не ме чеша цела глава...

4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.402
    Допаѓања:
    9.277
    Коса не миев,мада носев шампонче во мало шишенце од ДМ,со царски бев така да миењето коса ни на крај памет не ми беше,а долга црна коса.миење дури домче имав,после 4 дена.
    Се средив дома претходно бидејки бев со договорен царски.
    Инаку да,подлогите и памперсот највеќе зафаќаат.
    Јас дури 20 носев тогаш,ама ми ги вратија што беше останато.
    Понеси 10 мој совет,ако се малку ќе ти донесат да.
    Влошки носев Вир со мрежичка,а и гаќички мрежести од Дм земав едно кутивче,мада си носев и обични таму цело време.
    Ма ќе биде се во ред и да заборавиме нешто,ќе ни донесат,само бебенцата да дојдат на свет како што треба и да си одиме живи и здрави дома.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    3 пакетчиња вир влошки или многу се? И мрежести гаќи ја земав две пакетчиња од зегин... А со косава стварно незнам што ќе правам, па ја дека виткана и долга ( се мислам да ја шишам кратко ) ако не ја исчешлам, измијам после 4 дена ќе ми се заплетка ќе треба лустер да се шишам :) Ма да коа ми правеа операција ( лапарохистеро) во чаир сестрата ми помагаше да се избањам и коса и се...

6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.123
    Допаѓања:
    2.942
    Dovolno ti se tri paketcinja za pocetok, ako treba uste uloski ke ti donesat. A za kosata, da zamolis od sestrite i bolnicarkite da ti pomognat da se izbanjash, ili barem da sedish nekako na stolce navalena da ti ja izmijat. Zemi plus edno kafe vo torva za blagodarnost :D ke ti zavrshat rabota

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.402
    Допаѓања:
    9.277
    Вир носев 3,2потрошив,а гаќички 2,не се сеќавам колку сум потрошила,знам дека имам дома за овај пораѓај сега.
    Ќе смислиш нешто за косата ајде,не е толку страшно

8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Тогаш 4 дена лежев, секое сабајле со нив кафе си пиев :) незнам јас ги обожавам сестрите во чаир :) ама мислам дека 80% односот нивен спрема тебе зависи од твојот спрема нив. Ја кафе и цигари ( без осуда) ставив за другото полека :)

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    1.530
    Jas spakuvav vo canta onie sportskite bidejki mi bese zal za kuferot rekov kojznae kako e ke mi go vleckaat vamu tamu hahaha. Mazot mi se iznasmea ama jas za mene iskreno preferiram stari raboti na bolnica da nosam.

10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.123
    Допаѓања:
    2.942
    Odnosot e edno, ama i koa ke gi pocastis odma se menuvaat. U globala taa sho ne e zadovolna od zivotot i sho ni sama sebe ne se saka, i dobar idnos da i pokazhesh, nema so ubavo da vrati. Ke opipash kade mozhe shto mozhe da pobarash.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Епа да едната е спортска, едната е ташна платнена, ама нови ми се ги немам нигде носено така ми стојат дома... во право си подобро таа да ми се скине неголи куферот да ми го скршат. :)

12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    1.530
    Pa iskreno bi ti rekla zemi sto postari raboti, ne znaes kade stojat kade gi frlat mozi prasina ima barem jas ne znam taka da mi e sigurno. Jas ni vlecki ne kupiv, ke si gi zemam starite pa posle ke gi frlam:D:D ne znam mozi samo jas sum takva ama od bolnici odsekogas sum se osekala neprijatno radi cistotata.

13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.402
    Допаѓања:
    9.277
    Куферот и чантата цело време беа со мене,со лифтот тие ми ги донесоа,на патолошка додека бев си беа во шкафче само мое,потоа кај бебињата исто беа до мене во соба,така да не ги фрлат или влечат никаде,не му ја мислите тоа.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    1.530
    Ne mislev namerno ama znaete guzvi luge polno sto znam takva sum.

15. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.402
    Допаѓања:
    9.277
    Те разбирам да,не мора најнови работи во право си.

16. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Немам стари... куфери и големи торбици. Не ни помислив дека влечки ќе ми требаат... какви влечки собни или?

17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    1.530
    Pa procitav ovde niz forumot, imam edni vlecki kako za nadvor pa istite bi gi koristela i za vnatre. Ne znam mozi od krevet do wc ke mi trebaat.

18. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Гумени што не се лизгаат за туширање и за во бања. Јас само такви носев но еве некој пишува дека носат и собни папучи

19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Кај да барам такви? ја имам дома на adidas по двор што одам со нив да купам исти такви... јас мислам најдобро и сами таму да си се породиме па се треба да носиме :) ја два пати имам во чаир лежено ни влечки ни спавача ништо не сум носела... освен прибор за лична хигиена, долен веш и од после пешкири што ми донесоа. Дури и влошки и такви за под мене пелени они ми даваа ама ова за оперативниот дел...

20. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Незнам како тргнавме два куфери нема да не соберат :)